Swojski bałagan

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Swojski bałagan

Post »

No chyba, że dostaniesz ciekawą propozycję pracy i wyjedziesz z lubelszczyzny ;:306 i nie wiem czego Ci życzyć, a właściwie wiem tego czego pragniesz ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

przyszłam się przywitać i pospacerować przy okazji... :wit swojski ten bałaganik ;:215
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olgo u siebie wstawiłam kilka zdjęć roślin które Cię interesują więc w wolnej chwili zerknij :wink: Czy zastanawiałaś się nad tawułkami? Są mało kłopotliwe i piękne!
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Aga, Ewa, Iwonka - dziękuję za kibicowanie ;:168 Przyda się! Bo zapał na razie jest, ale jak będzie za 2 miesiące?

Maryś - dziękuję ;:196 na szczęście moje marzenia mogą się spełnić w różnych rejonach kraju. Jednak "mój" kawałek lubelskiego jakoś najwięcej miejsca w serduchu zajmuje, za nim Bieszczady i na trzecim miejscu o dziwo Warszawa.

Aga - Patkaza - witam w moich skromnych progach :wit Cieszę się, że w bałaganie znalazło się coś miłego oku, z czasem będzie tego (oby) przybywało :) I lecę na zwiady do Ciebie!

Kasiu - dziękuję za zdjęcia ;:196 utwierdziłaś mnie w wyborze pęcherznicy, no i dzięki Tobie przyjrzę się dokładniej tawułkom.

No i wróciłam na lubelskie ziemie :wink: zwierzyniec wygłaskałam, kwiatki posprawdzałam, nasiona przejrzałam i mogę iść spać :wink: Ale było radości w domu - psy to z 20 minut nie mogły się uspokoić :D Kota też musiała sprawdzić, gdzie tak długo byłam, co mam w torebce i czy nadal dobrze się śpi na moich kolanach. Tylko świniak jak zwykle - zainteresowany, ale od niechcenia, no chyba że masz jedzenie :wink:
Z gorszych wieści - chyba mi rodzinka ususzyła kilka chryzantem w piwnicy... Dobrze, że choć 2 żyją, a trzecia rokuje.
Naczytałam się o Waszych zakupach więc i mi czas rozejrzeć się za nasionami. Z takich co mogę już siać mam tylko białą lewkonię.
Wiadomość miła - kohleria zechciała zakończyć zimowy spoczynek i puściła czerwonawe pędy. Mamy ją pierwszy raz, więc czekam na dalszy rozwój wypadków. Na razie dostała wodę i światło - powinna chyba być szczęśliwa :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miło jest wrócić do DOMU :lol:
Olu jak będziesz zamawiać nasionka to spojrzyj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=350
może coś znajdziesz dla siebie. Może nie rodzinka winna w suszeniu roślin ja wykopałam niecierpka 3 miesiące miał się dobrze i nagle usechł, a już myślałam że będzie sukces. Wygłaskaj zwierzaczki i ode mnie i próbuj się odnaleźć w swoich pieleszach ;:196
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Maryś podejrzałam wątek i chyba zgłoszę się za rok jak będę miała coś od siebie, żeby do wspólnej puli dorzucić.
O te chryzantemy to tylko drobną pretensję miałam... ale skoro tak to już nawet tego nie będzie :wink:

Aniu :wit i zapraszam. Staram się coś poprawić w bałaganie, żeby mimo lenistwa jakoś wyglądało :) Najgorzej zwykle z plewieniem sprawa wygląda :oops:

Zamówiłam nasiona lilii, zobaczymy czy dochowam się kwiatów... Dzisiaj pewnie w jakimś markecie zakupię trochę nasion na lutowe wysiewy, żeby nie siedzieć bezczynnie. No i zamierzam sobie kiełki do jedzenia wyhodować - zamiast naszpikowanych azotynami nowalijek ze sklepu.

Z pytań ogrodniczych - szukam jakiegoś kalendarium kwitnienia bylin, niby najpopularniejsze znam, ale jednak nie wszystkie.
Do projektowania tej przypłotowej rabatki się przyda - chcę zaplanować jak najdłuższe kwitnienie i ujednoliconą kolorystykę. Na forum na razie nie znalazłam nic takiego. Poradzicie coś?

Trochę kolorów z przed kilku lat:
Obrazek
Lak

Obrazek
Niezapominajki... niestety wyniosły się ode mnie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo polecam Ci stronę http://poradnikogrodniczy.pl/ tam powinnaś znaleźć odpowiedzi na swoje pytania.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj pieknie u Ciebie.Kochasz tak jak ja chryzantemy i orliki.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Miło wrócić do domu, prawda?
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Marysiu jak zawsze można na Ciebie liczyć ;:196 już sobie spisałam co i kiedy kwitnie z interesujących mnie roślinek. Teraz zostało dobrać kolory i wyskakiwać z kasy.

Jadziu :wit Fajnie choć wirtualnie spotkać kogoś o podobnych zainteresowaniach.

Aga Oj tak! A zwłaszcza jak się ma prywatny komitet powitalny :D

Dziś kupiłam kiełki, kostrzewę i lobelię. Lobelkę znalazłam dość ciekawą bo jasnoniebieską, tylko dziewczyny w wątku lobeliowym straszą, że i tak wyjdzie zwykła ;:306
Jutro zaczynam siew, na razie niewiele, ale przecież to dopiero początek.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo nie bądź taka wyrywna do wyskakiwania może coś poszukasz u innych w ogrodzie. Najpierw napisz co chcesz kupować bo może u mnie coś się znajdzie a i inni jak przeczytają to może mają nadwyżki!
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Olgo, bo najpiękniej witają zwierzęta, tyle radości i uczucia w tym jest :D . Marysia ma rację, zrób listę i wstaw, może ktoś ma nadmiar tego, czego ty szukasz. Ja również skorzystałam z tego linka od Marysi :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja z siewami dałam spokój...nie umiem, nie wychodzi i nie mam gdzie ;:219
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Olgo bardzo się cieszę że mogłyśmy się poznać.
Widzę że plany na nowy sezon bardzo ciekawe.Ja mam u siebie w ogrodzie pęcherznice Luteus i Diabolo, z tych dwóch Diabolo bardzo silnie rośnie i bardzo dobrze znosi przycinanie.
Mam też u siebie powojnik "Omoshiro" śliczne kwiaty ale wydaje mi się że powoli rośnie chociaż coś więcej będę mogła powiedzieć na ten temat dopiero w tym roku bo chociaż mam go ze cztery lata to wiosną 2012 przesadziłam go w bardziej słoneczne miejsce i chyba dobrze mu to zrobiło.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

hej. Bałagan boski! Cudownie jest u Ciebie!

POzdrawiam!
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”