Mój jednoroczny ogród - zuzia55
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Witaj ! to na 1 zdjęciu to pęcherznica a na 4 takie szybkorosnące pnacze rdest Auberta.Na mojej działce zadomowiło się masę ślimaków i nie nadążam z wyrzucaniem ich.One chyba wracają .Teraz kilka fotek ulubionego ziela mego psa,który czesto pod nim przesiaduje.Te zdjęcia zrobiłam na kilka minut przed tym, jak ciekawośc mojego czworonoga zakończyłaby sie dla niego tragicznie. Pobiegł za mna nad rzekę i wpadł w zarosla na opuszczonej działce,po chwili wrócił z piskiem a z jego łapy tryskała strumieniem krew.Dobrze ,że do domu było blisko wiec w szoku dobiegł i pojechaliśmy do weterynarii.Dwie godziny to była walka o jego życie ,gdyż nie można było zatamowac krwotoku z rany.Potem było szycie chyba ze 40 szwów i dzisiaj siedzi już spokojny.,Ja też odetchnęłam,gdyż nic mu już chyba nie grozi.Dostał masę różnych zastrzyków i w piątek do kontroli.Musiał chyba nastąpic na jakieś szkło,ze aż poprzecinał tak głeboko łapkę.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Witam 
Nawet jeśli dopiero od roku jesteś ogrodnikiem to i tak o rok więcej niż ja
Zainteresował mnie pigwowiec - na mojej działce też jest ale jakoś słabo kwitł i wygląda dość marnie ( jak się uporam z aparatem to pokażę ). Akurat na nim bardzo mi zależy bo jest pięknie usytuowany i bardzo chcę jeszcze dokupić chociaż jeden. Czy one mają jakieś szczególne wymagania glebowe, nawozowe, czy trzeba je jakoś podcinać czy pielęgnować ?
Twój jest taki ładny
że na pewno wiesz 

Nawet jeśli dopiero od roku jesteś ogrodnikiem to i tak o rok więcej niż ja

Zainteresował mnie pigwowiec - na mojej działce też jest ale jakoś słabo kwitł i wygląda dość marnie ( jak się uporam z aparatem to pokażę ). Akurat na nim bardzo mi zależy bo jest pięknie usytuowany i bardzo chcę jeszcze dokupić chociaż jeden. Czy one mają jakieś szczególne wymagania glebowe, nawozowe, czy trzeba je jakoś podcinać czy pielęgnować ?
Twój jest taki ładny

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Mariolu !Moje pigwowce nie maja praktycznie żadnych wymagań,rosną na lichej pobudowlanej ziemi,były podeptane i wyłamane przez ekipę fachowców od tynków,ale nadrobiły to w ciagu jednej wiosny.Miałam białego i pomarańczowego,ale jak zobaczyłam czerwonego i w trakcie kwitnienia duży krzak musiał byc wywalony u poprzedniego właściciela ,to go wzięłam i podlewałam.Większośc liści opadła ,ale już puszcza nowe listki więc myślę ,że będzie żył.Muszę się tylko nauczyc rozmnażac je,ale słyszałam ,że to nic trudnego.
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hej
Wszystko takie piękne i kolorowe, a psiak taki amstaffowaty, bardzo fajny
. Dobrze, że wszystko już w porządku, taka już psia natura wchodzić tam, gdzie się nie powinno. Dużo zdrowia, ale w takim ogrodzie to ma warunki do szybkiego powrotu do formy.

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa