Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

A dziwisz się, że uciekają z jajkami?
Przecież zaraz im zabierzesz :D
Czy to już tegoroczne krokusy?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit
Ilonko, najzimniej było około -5, ale przez dwa dni później do -2. Śnieg był przez dwa dni. Teraz mamy do 8 , ale jest brzydko. Wole śnieg i mróz. Jedna kura tylko znosi jajka , po innych jajkach śladu nie ma. Śniegu się wystraszyły czy co ? wszędzie szukaliśmy nic, zamknęliśmy je w ogrodzeniu na kilka dni by sprawdzić czy zniosą w kurniku.

Gosiu, jajka zebrane i zjedzone hihi. A KROKUSY to tegoroczne, przy tej temperaturze to wszystko rośnie, niedaleko nas widziałam pięknie kwitnąca kamelie.

Tego roku nie będziemy robili dużego warzywniaka. Tylko pyrki, pomidory, sałatę. Tak wiec patrze na mój ogródek , gdzie by zasadzić to nowe róże.
Skusiłam się na razie na dwie .

Blue Eyes lub Eyes for You . Chciałam u nich kupić ale róża była dawno wysprzedana . Dlugo ja szukałam a znalazłam ja przypadkiem w moim sklepie ogrodniczym. :lol:

http://www.pepinieresdelasaulaie.fr/ind ... 08&lang=FR

druga to Peace and love .

http://www.pepinieresdelasaulaie.fr/ind ... 01&lang=FR

Zakochałam się w prostych kwiatkach, chyba sobie dokupię Rhapsody in blue, Pacific dream tez mi się podoba. Wszystkie pachną tak wiec :tan ...
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

O ja cie nie mogę, jakie te róże są śliczne ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, własnie poszukuje tych rózyczek Najbardziej zalezy mi na oczuniach.
Są boskie. Ale chyba poczekam do jesieni, będą pewnie u Petrovicha
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogumiłko , Gosiu ;:196 . Pogadamy na wiosnę albo za rok :wink: Gosiu do jesieni może będę coś mogla powiedzieć.

Mam nadzieje ze będą takie jak na zdjeciu, piękne , wiwotne. Niestety mogę je tylko posadzić od północnej strony, hmm , nie mam tam dużo slonca i wieje bez przerwy , niestety nie mam dużego wyboru.

Zapomniałam dodać ze kupiłam dziś Papa Meilland i Nicolas Hulot obie od Meilland. ;:173
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Gosiu, wszystkie różyczki śliczne, ale ja nadal jestem wierna tej jednej, Barona zdobyłam na własnym korzeniu, więc zobaczymy co z niego będzie. "Troszkę" ;:223 ich sobie zamówiłam na wiosnę, ale Hot Cocoa niestety nigdzie nie spotkałam, czyżby i Ciebie zaczynała dopadać "epidemia różyczkowa" ;:306. My też w tej chwili mamy w plusie wczoraj było +10, więc możesz sobie wyobrazić jak u mnie wygląda, niezbyt ciekawie, ale i tak wolę to jak śnieg i mróz. W powietrzu czuć było powiew wiosny, jak ja bym chciała, żeby zima już nie wróciła, ale to tylko moje pobożne życzenie, bo nie wierzę, że już tak zostanie. Mróz zapewne wróci, a bez śniegu roślinkom zaszkodzi ;:223
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu nowe zakupy.
Ja się naoglądałam Oczuś u Maiedulkotowej i Neli
Przegapiłam jesienne zakupy. Teraz nie ma ich w szkółkach.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu nic nie piszesz, nic nie pokazujesz, powiedz kochana jaka pogoda tam u Was, bo nas znów zasypało, dwa dni temu spóźniłam się do pracy, bo tak się zakopałam ;:223, że M musiał przyjechać z odsieczą. Normalnie mam już dość tej zimy, były trzy ładne dni, kiedy nawet troszkę porobiłam, słoneczko świeciło, a tu znów szaruga, zimno i nijako, na tyle dobrze, że ten śnieg zdążył spaść przed mrozami jakie niedawno mieliśmy (-16) i ochronił nieco roślinki.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, u nas pogoda jesienna. Brzydko i zimno. Nie ma nic do pokazywania, wiosna jsie strasznie spoznia :( Tez mam dosc tej szarzyzny ! Slonca chce !!
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A myślałam, że u Was jest lepiej, no cóż zima w tym roku nie odpuszcza, ponoć nawet w Holandii są teraz temperatury ujemne i dla nich to katastrofa, cytuję słowa Mariusza. Nie wiem czy Ci już pisałam, że zrobiłam sobie sadzonkę Arum, z tego, co od Ciebie dostałam i wzięłam na zimę do domu, bo bałam się o to w gruncie nie wiedząc jak zniesie zimę, eksperyment się udał, Arum w doniczce przeżyło i rośnie, wciąż wypuszcza nowe listki ;:196, a tamto, no cóż zobaczymy jak w końcu wiosna zawita.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Gosiu zajrzałam do Ciebie myśląc że chociaż u Ciebie oczy nacieszę wiosną a Ty mówisz że jesień u Ciebie ;:174

Ja też chcę już słonka i tobie go życzę ;:196
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kobietki,

Ilonko, Kasiu, odpukać w niemalowane ale przymrozków już nie ma. Pada jak zwykle, do ogrodu wchodzę miedzy dwoma deszczami, ale dochodzi do 15°.

Jakos nic ładnie nie kwitnie, ale mam nowy ładny kawałek ziemi gdzie zasadziłam różyczki. Zakwitly tulipany i żonkile, kamelia brzydka jest bo ciągle pada i kwiaty opadają.

Kilka fotek , by było raźniej. Pozdrawiam cieplutko.

Moje dziecię kopie dołki, kury pomagają :wink:

Obrazek

Teraz mamy 8 kur, jajek jest pod dostatkiem.

Obrazek

Jedno było bardzo duże, :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu masz dobrą ziemię skora twoja pociecha ładną dziurę wykopała taką łopatką. Rośnie Ci wielka pociecha już ma kto kopać dołki pod róże.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, u Ciebie wiosna pełną gębą ;:3 . U nas jeszcze śnieg po kątach leży, a tulipany dopiero wschodzą. Nie wspomnę o szafirkach...
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu , Aniu fajnie ze wpadłyście ;:138
Dziecię kopie dzielnie, rzeczywiście ziemia łatwa w uprawie jak w piaskownicy :wink: . Skorzystałyśmy z ładnej pogody, teraz czekam za 1 kwitnięciem.
Aniu, tak późno u ciebie wiosna ? oooo... może taki klimat ze później wszystko rośnie ? albo wiosna gdzieś się zagubiła ? Juz niebawem będzie ladnie wszędzie, tak mówią na meteo ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”