AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
Tak piękne kordyliny w pelerynce śniegowej. U nas nie widać kordylin pewnie do naszego klimatu nie nadają się nawet w mieszkaniach. 

- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześc Agatko, czytam, ze zima zawitała też do Ciebie.
U nas na jutro zapowiadają -15. Pierwzy raz w tym roku. Ciekawe czy odpalę samochód?
U nas na jutro zapowiadają -15. Pierwzy raz w tym roku. Ciekawe czy odpalę samochód?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i macie śnieg i zimę, oby nie było wielkich mrozów, a na jutro znowu zapowiadali u Was śnieżnie. Ach ta nieprzewidywalna przyroda. 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Michalska ? Francja, region Szampania-Ardeny, departament Aube, miasto Romilly-sur-Seine.
Ale z wiosny (kwitnące pierwiosnki, ciemierniki, róże) niewiele już zostało. Sypnął śnieg i zrobiło się -9°C.
@ AgaNet ? No i zmroziło, no i przysypało, no i Narcissus papyraceus diabli mi wzięli... Amaryllis belladonna chyba też już się na kompost nadaje...
@ E-Genia ? Mówiłem Ci, żebyś nie zamykała swojego wątku. Mówiłem.
Pozdrawiam!
LOKI

@ AgaNet ? No i zmroziło, no i przysypało, no i Narcissus papyraceus diabli mi wzięli... Amaryllis belladonna chyba też już się na kompost nadaje...
@ E-Genia ? Mówiłem Ci, żebyś nie zamykała swojego wątku. Mówiłem.

Pozdrawiam!
LOKI
LOKI dziękuję Ci za bliższe określenie gdzie taka wiosna ale "była". Ja kiedyś gościnnie byłam na południu Francji w Lionie .Troszkę tam zwiedziłam.To już historia. Najbardziej dobijał upał.
Fajnie że prowadzisz ogród i masz nasadzenia tylko niepotrzebnie ta pogoda tak wichruje. pozdrawiam.

Fajnie że prowadzisz ogród i masz nasadzenia tylko niepotrzebnie ta pogoda tak wichruje. pozdrawiam.

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Aga zasypalo Cie?U mnie snieg jeden dzien i -4 szkoly wypuscily dzieci wczesniej do domu,dzis juz snieg sie rozpuszcza 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Michalska ? Ano fakt, że na południu Francji upał potrafi być morderczy... Kiedyś się wybrałem na zwiedzanie Grenoble (w sumie żałuję ? nic tam do zwiedzania nie ma) ? i mało nie zdechłem... A i tak w sklepach ludzie mówili mi, że to jeszcze nic, że przecież właśnie przyszło znaczne ochłodzenie...
A co do nasadzeń ? ze dwie setki rozmaitych nasion czekają w pudle na wiosnę i na wiosenne siewy... Nie ma to jak urządzanie ogrodu od podstaw.
Pozdrawiam!
LOKI
A co do nasadzeń ? ze dwie setki rozmaitych nasion czekają w pudle na wiosnę i na wiosenne siewy... Nie ma to jak urządzanie ogrodu od podstaw.
Pozdrawiam!
LOKI
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Aguś tak myślę o Tobie czy Cię nie zasypało bo nas już prawie nie widać a jeszcze do tego mrozik wcale nie mały 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
LOKI To jakich roślin tyle nasion nagromadziłeś

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Snieg u mnie juz stopnial i chwilowo zima w odwrocie. Ale żeby nie było zbyt pięknie to znowu ciągle leje.... błocko wszędzie, az buty wciąga na rabatach !
Nutka - nie mam pojęcia jak jest z hodowlą kordyliny z nasion

A donice kupowałam w lidlu - były w ofercie w zeszłym roku chyba gdzies tak na początku marca. Może i w tym roku będą ? Trzeba zerkać na ich stronę, lub gazetkę

Iza - dzięki

Lulka - dokładnie ! Posadziłam wiosna zeszłego roku, i na razie ciągle wyglądają dobrze. Mrozów duzych u mnie nie było, a śnieg na razie im nie zaszkodził

Michalska - Marysiu, nie mam pojęcia jak z uprawą w mieszkaniu. Pewnie dałyby radę, ale nie próbowałam.
Margo - Gosia, u mnie zima na razie w odwrocie. No ale jeszcze cały luty przed nami, wszystko może sie jeszcze wydazyc. Najniższa temperatura u mnie to było -4

Edulkot - och Majeczko, masz rację. Pogoda jest nieprzewidywalna, choc u mnie znowu leje - to już chyba standard

Loki - jak tam mrozy u ciebie ? Odpuściło troche ? Ja strat na razie nawet nie liczę.... i to nie na mróz narzekam, tylko na podtopienia i ogromną ilość opadów....
Doromichu - u mnie na szczęscie szkól nie zamknęli i jakoś przetrwaliśmy tą zimową zawieruchę ;) Z utesknieniem wyczekuje wiosny i odrobiny słońca!
ElleBelle - u m nie roztopy... buuuu.... i pada.... echhh... czekam na odrobine słońca i cieplejsze dni !
Anabuko - witaj Aniu

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Agatko .
Zauważyłam u kogoś Twój wpis .... i pomyślałam sobie dlaczego u siebie nic nie piszesz ....
Co się okazało ?????? Ty masz nowy wątek , o którym ja nie miałam pojęcie
Zaległości nadrobiłam i teraz zamierzam bywać na bieżąco .
Kordyliny śliczne . Pozdrawiam
Zauważyłam u kogoś Twój wpis .... i pomyślałam sobie dlaczego u siebie nic nie piszesz ....
Co się okazało ?????? Ty masz nowy wątek , o którym ja nie miałam pojęcie

Zaległości nadrobiłam i teraz zamierzam bywać na bieżąco .
Kordyliny śliczne . Pozdrawiam

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
U mnie też roztopy. Kilka stopni na plusie. I wszędzie wyziera brud i połamane badyle. Paskuda! No ale może to już wiosna?
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Agatko, dzięki za namiar na donice
Będę ich wypatrywać, bo strasznie mi się podobają
Oby tylko ich pojawienie się...zgrało się z moimi bardzo "chwiejnymi" ogrodowymi finansami
Co do kordyliny, to może w szkółce ją dorwę w tym roku. Zobaczymy.
Nasiona kupowałam gdzieś przez neta, nie pamiętam już. W każdym bądź razie, z siania nic nie wyszło i więcej próbować nie będę
U mnie też plusowo i roztopowo...jednym słowem...paskudnie... Z temperatury się ciesze, z roztopów już średnio. Mrozy mają wrócić, a kołderki ze śniegu już nie będzie do tego czasu.
Na szczęście ziemia była przesuszona, nie za mocno zmrożona (bo śniegu dużo było) i woda szybko przez to wsiąka. Chociaż tyle dobrego... 

Co do kordyliny, to może w szkółce ją dorwę w tym roku. Zobaczymy.
Nasiona kupowałam gdzieś przez neta, nie pamiętam już. W każdym bądź razie, z siania nic nie wyszło i więcej próbować nie będę

U mnie też plusowo i roztopowo...jednym słowem...paskudnie... Z temperatury się ciesze, z roztopów już średnio. Mrozy mają wrócić, a kołderki ze śniegu już nie będzie do tego czasu.

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kochana u Nas też mokro...byle do wiosny 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wiosna poobno w tym roku ma przyjśc wczesniej.