Mój pierwszy ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
betawww
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lis 2010, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój pierwszy ogródek

Post »

Witam!
Dziękuję bardzo za pozytywną opinię :oops: . Chciałabym obejrzeć Twoje "królestwo". Sory nie mogę nic znaleźć. Może mi podpowiesz jak to zrobić. A jeśli chodzi, że mam duże pole do popisu. Owszem, ale jak na razie mam już dość dużą młodą sunię (teraz 9 miesięcy) od sierpnia 2012 r. (ze schroniska tzw owczarek świętokrzyski ;:7) i robi strasznie dużo szkód w ogrodzie. Mam pewne plany, ale nie bardzo wiem jak uchronić się od jej "ataków" na roślinki. Nie zamknę jej w kojcu a tym bardziej nie będzie na łańcuchu przy budzie. I mam dylemat. Jedynie co mnie pociesza, że z tego wyrośnie. Miałam przed nią owczarka niemieckiego, który jako młodzieniec robił wielkie szkody (tylko wtedy nie miałam tej działki około 2500 m2 przy domu a jedynie działkę pracowniczą 300m2) a potem się uspokoił i szanował moje działania ;:108.
Pozdrawiam!
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam gorąco ;:3 w ten pochmurny,deszczowy dzień.
Jeżeli chodzi o moje królestwo,to jak na razie takowego na własność nie posiadam ;:185 (jedynie mały balkon) :cry:
Ale nadzieja na to że będę go miała (ogród) jest wielka,ponieważ mamy dostać w spadku po babci domek z ogrodem.
I nie ukrywam,że w związku z powyższym,poczyniłam już pierwsze nasadzenia na działce :lol:
Dwa lata temu zasadziliśmy rządek tuj brabant (zdjęć niestety nie posiadam) ale na wiosnę na pewno popstrykam ;:108 No a w tamtym roku zasadziłam parę skalniaczków.A teraz czeka nas rozbiórka starej stodoły,także wiosna nudna nie będzie :lol:
A co do piesków w ogrodzie,to mogę Cię pocieszyć,że z całą pewnością wyrastają z brojenia ogródkowego :D U nas w domu zawsze był pies,lub inne futrzate zwierzę (przez całe życie mieszkałam w domku a od dwóch lat w bloku) no i miałam ten swój ukochany mały ogródek.Piesek jak był młody to faktycznie broił,ale z czasem gdy zaczął mądrzeć,to chodził po ogródku tylko po to by powąchać kwiatki ;:oj czasami ale to bardzo rzadko złapałam go na podjadaniu listków,śmiesznie to wyglądało jak z jego wielkiej gęby wystawał mały zielony listek :lol:

Pozdrawiam
Joanna
Dani40
100p
100p
Od: 21 sty 2013, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj.Śliczniutka ta aranżacja na tarasie a i ciekawie zapowiada się
ogródeczek pod brzozami :) Zwierzaki masz kochane!!
Pozdrawiam Danuta.
Pozdrawiam Danuta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”