Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

AGNESS-Aga to jeszcze nie wszystkie ale muszę stopniować doznania. ;:215

perdii-Gosiu polecam Ci jeżówki, są bezobsługowe i ślicznie zdobią rabatę , może i większość jest w odzieniach czerwieni czy różu ale różnią się wyglądem płatków, oczka , wielkością kwiatu itd. Posadzone w grupie można porównywać bez końca.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu cudeńka te Twoje jeżówki, na takiej rabatce wszystkie razem ślicznie wyglądają, aż nie mogę się doczekać co wyrośnie mi z tych siewek od Ciebie.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

perdii-Gosiu polecam Ci jeżówki, są bezobsługowe i ślicznie zdobią rabatę , może i większość jest w odzieniach czerwieni czy różu ale różnią się wyglądem płatków, oczka , wielkością kwiatu itd. Posadzone w grupie można porównywać bez końca.
Mam już kilka odmian jeżówek. Najbardziej popularna jeżówka purpurowa jest wręcz oblegana przez motyle :D pięknie wyglądają kolorowe motyle na tle różowych kwiatów. Muszę latem zrobić zdjęcia.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, o "Zielonych progach" odpowiedziałam ci u mnie. Bardzo jestem ciekawa twoich zamówień.
Jeżówek sobie trochę zamówiłam, głównie białe i różowe pełne. Spróbuję je uprawiać jeszcze raz, bo do tej pory to nawet ta zwykła mi kiepsko rosła. Powiedz mi, jaka to odmiana ta biała na trzecim zdjęciu od końca? Czy w rzeczywistości też jest tak czysto biała i wyrazista?
Cudne u ciebie te jeżówkowe kępy :D
Aha, jeszcze ejdno. Przeczytałam, że przesadzałaś hortensję (Grandiflorę) ze trzy razy. To dobra wiadomość, że one tak doskonale znoszą przesadzanie. Moje na razie siedzą na swoich miejscach, ale kto wie, czy kiedyś nie będzie trzeba przenieść.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wiam :wit
Spora kolekcja tych jeżówek,ja mam tylko 3 :( ale widzę,ze masz tą Meringue,ta mam juz do zamówienia na ten rok,i jeszcze może Marmalade :D
pogodnego dnia ;:3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONA1311-Iwonko też jestem ciekawa co wyrośnie z tych siewek mam nadzieję że coś ciekawego .

perdii-Gosiu purpurową też mam i właściwie od niej wszystko się zaczęło.Do mojej też przylatują motyle.

wanda7-Wandziu moja Grandiflora znosiła przesadzanie bez problemów, mam nadzieję że i inne odmiany też tak się zachowują.
Zamawiam trochę żurawek, jeżówek i floksów wiechowatych żeby wzbogacić kolekcję.
Ta biała jeżówka nn to ta którą dostałam od Ciebie i Piotra. ;:168

anabuko1-Aniu Meringue to chyba ostatni nabytek jeżówkowy z ubiegłego roku mam nadzieję że dobrze przetrwa zimę.

Cd jeżówek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to chyba wszystkie które mi kwitły, kilka nie zakwitło.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ,pisałaś u Wandzi;"..Wandziu zamówienie spisałam ale jeszcze do zakupu daleko bo zmawiamy się w kilka żeby było taniej.Chcę kupić żurawki ,jeżówki i floksy tam troszkę taniej niż u Mariusza.""
Tam---- :?: :?: :?: to znaczy gdzie :? coś nowego ,,to podaj namiary :wink:
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Ale powaliłaś nas tymi jeżówkami- czy one rozmnażają się z nasion????
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jolu , sypłaś jeżówkami ;:224 ;:224 Z tych tylko Coral Reef mam , a może tylko podobną. Liliput zainteresował mnie bardzo ;:215
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1-Aniu u Wandzi pisałam o tej "Twojej" szkółce "Ogrody o z...". Porównywałam ceny żurawek i mają taniej niż u Mariusza a ja głównie żurawki zamawiam, jeżówki droższe ale Mariusz nie ma tych odmian i nie ma też floksów wiechowatych a ja chce kilka na rabatkę floksową którą zrobiłam w ubiegłym roku.

beatab-Beatko rozmnażają się z nasion ale pewnie nie wszystkie powtarzają cechy macierzyste podejrzewam że te pełne na pewno nie. Wysiałam w ubiegłym roku nasionka , dosyć ładnie zeszły i w tym roku będą kwitły to zobaczę jakie cuda mi wyszły.

tade k-Tadziu ja za pełnymi nie przepadam ale jak się zbiera to i pełne trzeba mieć. Liliput bardzo ładnie rośnie.Kępa jest niewysoka ale zwarta i, nie trzeba podwiązywać i ładnie kwitnie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przychodzę ;:40 razem lepiej smakuje; :D
Jolu, ale nie wiem,czy zwróciłas uwagę w "zielonych Ogrodach...."na podane ceny hurtowe do detalu dodaje 2zł ,
A i owszem we wszystkim ma trochę innych odmian.....
pogodnego dnia ;:3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1-Aniu bardzo się cieszę że mam towarzystwo do kawki bo i ja wyznaję zasadę że w towarzystwie lepiej smakuje.Zwróciłam uwagę na ceny , spróbuję się potargować bo zamówienie mam spore a jak jeszcze dołączą się koleżanki to może nam coś zrabatują. Tych odmian jeżówek które mnie interesują nie ma szczytnica i tak samo jest z floksami więc nie mam wyboru.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

To i ja przyłączam się do ''kawiarenki'' ;:40 ;:113
Do ceny detalu dodają Wat. Przy dużym zamówieniu często rabatują. Może się uda. :uszy
Właśnie liliput pasuje mi , dlatego , że niski. Miałem też białego , niska odmiana :?: , niestety ;:222
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,wyczytałam przed chwilą po drodze,że masz za dużo nasionek orlika, jak jeszcze Ci zbywa, to ja chętnie się tez ,piszę ,tylko dla mnie musiałabyś wysłac,
bo ja w niedzielę nie mogę :(
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu bardzo nam miło gościć Cię na kawce.
U mnie poprzedniej zimy nie przetrwały chyba dwie jeżówki zobaczymy jak będzie w tym roku, dostały solidniejsze okrycie, najgorzej chyba jest z tymi pełnymi.

anabuko1-Aniu oczywiście że mogę Ci wysłać, orlika mam tylko w jednym kolorze bo nasionka zbierałam na prośbę koleżanki forumowej. Proszę o adres na pw wyślę w przyszłym tygodniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”