Ogród Zbyszka i Żanety
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zbyszka i Żanety
A ja najbardziej lubię liście. Kwiaty to dodatek, na którym wcale mi nie zalezy. To dziwne w sumie, bo uwielbiam wszelkie kwiaty, ale akurat nie przy nich
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
W zasadzie tak ale jest kilka odmian kwitnących naprawdę pięknie i obficie.
-
Na jakie nowe rośliny macie ochotę w tym roku???????
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja w tym roku zachorowałam na trawy.
Własnie szykuję zamówienie
Własnie szykuję zamówienie
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zbyszku. Pierwszy raz jestem w waszym ogrodzie i podziwiam waszą pasję.Ogrod jest starannie pielęgnowany, pelen swietnych rozwiązań.Chętnie będę waszym gościem.
A jeśli chodzi o ostatnie pytanie, to moim marzeniem jest uporządkowanie kolorystyczne ogrodu i konsekwentna jego rozbudowa w tonacji biało-niebieskiej. Będę więc sadziła szałwię omszoną, kocimiętkę, hosty z białymi przebarwieniami, świerki serbskie i trawy. Serdecznie zapraszam.
A jeśli chodzi o ostatnie pytanie, to moim marzeniem jest uporządkowanie kolorystyczne ogrodu i konsekwentna jego rozbudowa w tonacji biało-niebieskiej. Będę więc sadziła szałwię omszoną, kocimiętkę, hosty z białymi przebarwieniami, świerki serbskie i trawy. Serdecznie zapraszam.
-
Cóż ja mam ochotę na hortensje pnącą Mirande, dzwonka poszarskiego, kilka paproci,lilaka meyera no i kilka piwonii japońskich.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
JA planuje jeżówek dokupić i ozdobne trawy.Nowy zakątek do róż też.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zbyszku , tylko tyle
Skromnie
Dzonek Poszarskiego , nie wiem czy to ta odmiana , bo u mnie NN , ale nie o tym chciałem. To jest fotka dzwonka ''poległego''
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Ag&dur=353
Długo mnnie męczyło , dlaczego on tak się pokłada. I nie tylko on. Także ''śpiochy'' tęż leżały. Okazało się , że to koty mają legowisko.
Zacząłem kępki roślin ''faszerować'' patykami . Skończyło się , niewygodnie im było

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Ag&dur=353
Długo mnnie męczyło , dlaczego on tak się pokłada. I nie tylko on. Także ''śpiochy'' tęż leżały. Okazało się , że to koty mają legowisko.

-
No wiem że skromnie ale już zaczynam miec kłopoty z miejscem, nie wiem czy nie będę pomniejszał trawnika.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Haha...naprawdę chcesz wiedzieć?zbyszek50 pisze:Na jakie nowe rośliny macie ochotę w tym roku???????

Jest ich wciąż tyle...z takich całkiem nowych to paprocie, lobelię, gipsówke, dzwonki irlandzkie, heliotrop, osteospermum...pewnie coś tam jeszcze. No a poza tym na pewno sporo takich roślin, które już mam, ale dosadzę albo inne odmiany, albo kolejne egzemplarze - m.in. lilie, hortensje, różaneczniki, pewnie jeszcze jakieś trawy...No trochę tego jest

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ari64
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sty 2013, o 20:11
Witam , bardzo piękna i zadbana działka aż miło było pospacerować po nim
.Kociaczek cudowny

Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
-
Bardzo lubie osterospermum i zawsze go sadzę, to wdzieczna roslinka. Od dwóch lat "mszczę się " na sadzenie lewizji z różnymi efektami.gajowa pisze:Haha...naprawdę chcesz wiedzieć?zbyszek50 pisze:Na jakie nowe rośliny macie ochotę w tym roku???????![]()
Jest ich wciąż tyle...z takich całkiem nowych to paprocie, lobelię, gipsówke, dzwonki irlandzkie, heliotrop, osteospermum...pewnie coś tam jeszcze. No a poza tym na pewno sporo takich roślin, które już mam, ale dosadzę albo inne odmiany, albo kolejne egzemplarze - m.in. lilie, hortensje, różaneczniki, pewnie jeszcze jakieś trawy...No trochę tego jest
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Będziesz , będzieszzbyszek50 pisze:No wiem że skromnie ale już zaczynam miec kłopoty z miejscem, nie wiem czy nie będę pomniejszał trawnika.