Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Ja tez bardzo lubie heliotrop :wink: ale na jesień uszczknęłam sobie kawalunio roślinki,9 tak gdzies wyczytałam,że tak mozna) włożyłam do ziemi i przyjął sie :D stoi na okienku, trochę blady, :?
a ja na poprawę samopoczucia zaczęłam wybierać sobie rośliny do zamówienia na wiosnę,to zawsze takie miłe :D
Trochę słoneczka posyłam,bo u mnie go nie ma ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Aniu u mnie też nie ma ;:3 i widzę że zaczyna mocno wiać :roll: Heliotrop dawno temu kupiłam i przez parę lat miałam tak przechowywany jak Ty to zrobiłaś, ale w końcu kiedyś go straciłam. Pójdę sprawdzić co kupiłaś :uszy Miłego dnia!
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze: Iwonko myślałam o takim ogólnym widoku :lol: jak wyglądają domy, teren ....
OK ,ale dzis nie będę fotek pykac ,bo wieje niemilosiernie i wychodzic sie nie chce i nie wiem gdzie mialabym je wstawic ( nie chce Ci zasmiecac tak pieknego watku ) ;:218
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No nie, nie chcę Cię wyganiać na zimno i wiatr - po prostu przy okazji jakiegoś spaceru czy ładnej pogody!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ech...u nas z rana takie cudne słoneczko było i wiosna na całego, nawet eM sam z siebie o cięciu drzew wspomniał, a teraz już leje i duje...mimo to czuć w powietrzu jakby wiosnę...i ptaki natychmiast się przestawiły z kupnych nasionek na wydziobywanie czegoś z ziemi (bez okularów na szczęście nie widziałam, czy to aby nie moje cebulki...)

Daj znać, jak Ci liliowce z nasion wychodzą, bo mam sporo nasadzonych (w tym od Ciebie) i fajnie by było, jakby się okazało, że można je tak bezproblemowo rozmnożyć :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej ,hej Marysieńko bieganie teraz w modzie nawet na rakietach śnieżnych ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat to jest ciekawa sprawa, bo te nasiona wcale nie powtarzają cech rośliny matecznej.One się krzyżują i powstają różne ciekawe siewki, które niestety po dwóch latach dopiero kwitną, ale niespodzianki są super. Emil opowiada o tym niesamowite rzeczy i nawet zaprasza do siebie w czasie kwitnienia i można urwać kwiat i zapylić swoje liliowce, bo są niektóre tzw zapylacze. Nie powiem zainspirował mnie, nie znam się absolutnie na tym i jak to przeczyta znawca to się tylko uśmiechnie pod nosem , ale co mi tam! Mam nadzieję, że moje nasiona są dojrzałe. Kazał je wysuszyć i posiać w okolicy lutego. Parę miałam, ale parę to wydrapałam z ziemi, bo od razu posiałam, a w ogóle to nasienniki zawsze obrywałam :oops:
Maryś dzisiaj można stracić dużo kalorii, bo co chwilę się zapadasz w takiej mazi zaskorupiałej, zresztą w mieście co Ty o tym wiesz ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Bardzo to ciekawe, co piszesz o liliowcach, mam nadzieję że będziesz wstawiać relację z ich hodowli, a dwa lata szybko miną. Jeżówki też w pierwszym roku nie kwitną, a ja zamówiłam oprócz sadzonek nasiona i też będę się produkować. Skusiłam się jeszcze na nasionka bielunia surmikwiatu, jednoroczny, rozmnaża się z nasion i wygląda baaardzo ładnie. Nic nie znalazłam na forum na temat jego uprawy, więc tylko teoria mi zostaje. A może ktoś go jednak uprawia?
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

U mnie pogoda - istna plucha ;:oj
ja już tak nie spieszę z szybkim siewem :roll: bo słoneczka jeszcze mało
już nie raz się przewiozłam :oops: na ale ręce się palą :D
myślę , że wytrzymam do lutego ;:306
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu do miasta to ja mam 2 km ,gdzieś u mnie widziała miasto bo ja widzę tylko krzaki ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

U mnie po śniegu, jeszcze leży w miejscach na które był zrzucony w czasie odśnieżania, teraz dzwoni deszcz po szybach i silnie wieje + 10* rano pewnie i to zniknie,
Ja zacznę siew 18 i 19.02. wg kalendarza biodynamicznego dobry czas na kwiaty, też mam 10 nasionek liliowca, wysieję,
Ale u mnie zeszłego sezonu na łodygach kwiatowych wyrastały młode sadzonki, posadziłam, ciekawe czy będą rosły?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Plucha i ogólna kiszka :? Siedzę w domu i czekam na wiosnę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

U mnie śniegu ani śladu, ziemia rozmarznięta, można się brać do wiosennej roboty. Teraz mocno leje i jest + 11 stopni. ;:14 ;:14
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko żeby tylko wykiełkowały, jak nie to za rok :lol: Ja też mam z akcji jakiegoś bielunia, ale nie pamiętam nazwy. Siedzę właśnie i próbuję znaleźć coś w internecie na temat moich otrzymanych nasion ale niewiele znajduję :oops:
Dzidziu masz rację jak mało światła to nie wyłażą :idea: ale luty już tuż ,tuż (rym cym!)
Marysiu Mar pamiętasz jak krążyliśmy jakbym miała drugi raz trafić to musiałabyś mnie od nowa instruować ;:191
Zosiu przerażające opowieści ;:oj u mnie jeszcze biało! nie wiedziałam młodych sadzonek na łodygach kwiatowych a może nie zauważyłam. A w ogóle to poprzesadzałam moje liliowce i pewnie w tym roku będą gorzej kwitły :wink: Dopiero 18,19 02 można siać?
Ewciu do wiosny nie wyjdziesz? ja tam wyjdę zobaczyć jak śnieg zejdzie co się dzieje na grządkach. Dawno nie widziałam moich podopiecznych
Marysiu Mot pewnie jutro dojdzie do mnie i to szybko bo też pada deszcz. Muszę zobaczyć jaka temperatura :?:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

ja dzis bylam na ogledzinach -dosc szybko ,by mnie do sasiada nie wywialo ,i cos mi kielkuje na jednej rabacie i to w kilku miejscach - ale co to :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”