Kwiaty w domu i na balkonie - Nomi Malone

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiaty w domu i na balkonie - Nomi Malone

Post »

Fiołki prześliczne :D
A jak się fajnie cieszysz każdym pędzikiem na falkach ;:138 ;:138 ;:138
To takie miłe...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

;:138
Najlepsze życzenia Noworoczne...dużo miłości i dużo zieloni w okół...kwitnień obfitych i radości na co dzień... ;:196
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej :wit

Wpadłem z rewizytą. Masz całkiem pokaźny zbiorek bardzo ładnych kwiatów , widać , że o nie dbasz. :wink: Bardzo ładne fiołki. ;:333
Awatar użytkownika
Martyna15
100p
100p
Od: 20 paź 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit Śliczne ma Pani storczyki ;)
Pozdrawiam Martyna !
Roślinki Martynki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=61407" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam !
Awatar użytkownika
majakal
200p
200p
Od: 3 sty 2009, o 14:41

Post »

Witam, roślinki na balkonie wyglądają rewelacyjnie, a fiołki wprost cudne, piękne kolorki i jak obficie kwitną.
zapraszamy na forum
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p
Od: 8 sie 2012, o 16:33

Post »

Bardzo wszystkim dziękuję za odwiedzinki. Troszke mnie tu na swoim temacie nie było, ale to dlatego, że u mnie mało kwiatowo chodzi o kwitnienie.

Niestety zima troszkę dała się we znaki moim kolorowym podopiecznym.
Begonia pozrzucała listki z 4 pędowej zostały 3 listki :( Mam nadzieje , że jakoś dociągnie do wiosny, jak ja przeniosę na balkon to odżyje
Fuksje sie powyciągały, i zaatakował je troszkę mączlik (można powiedzieć standard) - niestety teraz nie mam możliwości pryskania ich czymkolwiek, więc sie modle by siedziały te paskudy tylko na tych fuksjach i nie przełaziły na inne roślinki (na wszelki wypadek fuksje stoją z dala od innych). Teoretycznie środek na paskudy mam , ale jestem w ciąży, więc chemia teraz zakazana , będę ratować roślinki wiosną , jak wystawie na balkon . Wtedy chociażby mąż będzie mógł opryskać , bo teraz to jedynie w mieszkaniu a to odpada.
grudniówka , nie kwitła (ale tym się nie dziwie bo latem była odsadzana ze szczepek od rośliny matecznej), zrzuciła kilka listków , ale na razie nie widze by coś jeszcze złego się działo.
fiołki kilka z sadzonek kwitło, ale coś jest z nimi nie tak, mają dziwne kwiaty, nie wiem czy czasem ich jakaś choroba wirusowa nie złapała. Poczekam na wiosnę jak ponownie zakwitną , w razie co pójdą na śmietnik niestety.
storczyki - grzejniki troszkę im przeszkadzają i brak słońca, spowolnił się ich rozrost. Pędy kwiatowe też wolniej rosną niż wiosną czy latem.
Ale dzis mnie jeden zaskoczył, bo wczoraj był w pączku a dziś niespodzianka

Obrazek

Pelargonia o ozdobnych liściach - wyblakła, jeden pęd padł, oby do wiosny
paproć - około 10 łodyg uschło - za suche powietrze , reszta łodyżek podsycha , są one powyciągane z braku słońca, oby do wiosny

Jedynie co fantastycznie sobie stoi i wygląda to kaktusiki, grubosze i nawet skrzydłokwiat daje rade a zamioculkasa nic nie rusza :tan - uwielbiam tego kwiatka , wytrzymały na moje warunki domowe

Przed dniem babci byłam w jednym z marketów, wybierałam przy okazji hiacynta dla babci, nie mogłam się zdecydować na konkretnego (miałam 2 do wyboru) i kupiłam 2 ;:oj jeden stoi u mnie i ślicznie pachnie , jak kupowałam to nie wiedziałam jaki będzie kolor , także ten aspekt też niespodzianka
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wow ale piękny storczyk, nie w kropeczki a w ? właśnie co ciapeczki?? oryginalny :) zazdroszczę zapachu hiacyntów :wit
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne kwitnienia. U mnie wręcz przeciwnie, ciepło z ogrzewanka widzę,że bardzo służy moim kwiatom, teraz mają wiosnę i szaleją z rośnięciem, kwitnięciem.A storczyki nawet przedłużają pędziki i kwitna bardzo długo...jeden nawet nieprzerwalnie od kwietnia;)
x-mm-x
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2010, o 10:28

Post »

Cudny wątek, przejrzałam cały z wielką przyjemnością :)

W tym roku pierwszy raz będę urządzać balkon, więc podpatrzę parę rzeczy, hehe ;) Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pocieszyłaś mnie... Widocznie zima ma swoje prawa i rośliny marnieją nie tylko u mnie ;:108 Storczyk przepiękny. Takiego jeszcze nie widziałam :D
kris13
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 18 sty 2013, o 11:34

Post »

cudowne te kwiaty jestem pod wrażeniem pelargonii takiej niewidziałam istne cudo
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Śliczny storczyk..kochanie ;:63 i Hiacyntek też..straty są..u mnie również..widać roślinki maja swoje zdanie..i czasem choćby nie wiem co..to robią focha...a my zgrzytamy zębami.. ;:224

;:167
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p

Post »

Dzis poszłam na spacerek do OBI bo mam blisko domu, a chciałam zobaczyć jakieś kolorowe kwiatki bo u mnie mało co kwitnie za to za oknem zgnilizna bleee ;:222 , ze spaceru wróciłam z 1 hiacyntem , ale nie wiem jaki będzie kolor , mam nadzieje , że ciemny jakiś , bo jasny już mam. Przy okazji cyknęłam fotkę ;:177 w domciu abyście zobaczyli moje wyciągnięte fuksje ;:224 ;:224 tak sie zastanawiam czy na wiosnę je ciachnąc i zrobić sadzonki , czy ciachnąć ucięte wyrzucić czy zostawić same sobie jedynie przesadzić . :?: Dam sobie jeszcze czas na przemyślenia chyba , że mi cos podpowiecie :wink:

Obrazek

EDIT : patrząc na zdjęcie powyżej mogłabym śpiewać " W ZIELOOOONYM GAJUUUUU...."
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ja się na Fuksjach nie znam, ale trochę zaskoczyło mnie, że ich nie zimujesz. :roll: U innych dziewczyn czytałam, że mają
je przycięte i przechowują je gdzieś w chłodnych pomieszczeniach. No ale jak napisałam ja się nie znam, bo ich nie mam. :D
Za to storczyk i Hiacynt cudne ;:138 Zapachu Hiacynta zazdroszczę. Chyba muszę sobie jeszcze jakiegoś kupic, żeby
wiosna przyszła szybciej. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p

Post »

elcia1974 pisze:Ja się na Fuksjach nie znam, ale trochę zaskoczyło mnie, że ich nie zimujesz. :roll: U innych dziewczyn czytałam, że mają
je przycięte i przechowują je gdzieś w chłodnych pomieszczeniach.
Aby je zimować trzeba mieć chłodne miejsce , u mnie najchłodniejsze to 18 stopni w komórce zaraz obok drzwi wejściowych , no nie licząc lodówki i balkonu , jedno i drugie odpada. Mieszkam w blokach , z centralnym ogrzewaniem , u mnie nie ma komórek w "piwnicy" czyli pod parterem a w każdym pomieszczeniu mam stałą temperature 20-21 stopni.
Toteż pozostało zostawić je na parapecie i bidulki tak właśnie wyglądają .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”