Witam
Bożenko i Grzesiu ;dziękuję za wizytę w moim ogródku.
Grzesiu; trawa o którą pytałeś to Arundo Variegata.
A oto mój dzisiejszy nabytek piękna hosta,, Panky Hanky,,
Pozdrawiam Marzena
Witam ;
tak wygląda mój ogród w samo południe pod moim ,,małym drzewkiem,,
lilia oczywiście rosnie w oczku na słonecznej części ogrodu.
Pozdrawiam Marzena
Witaj Marzenko
Nawet podczas wieczornego spaceru po Twoim ogrodzie można dostrzec wiele ciekawych
nowości. Przepiękny świerk srebrny szczepiony , właśnie podobny wykopali mi dokładnie rok temu złodzieje.
Marzenko mój świerk Inversa w tym roku nie otworzył stożka wzrostu ,ciekawe jak się on
ukształtuję ?
Witaj kochan Marzenko. Dawno mnie u Ciebie nie było, piekne masz cudowności. Aż dech zapiera. marzeniu - czy fuksja ta na ostatniej fotce -to chodzi mi czy jest jednoroczna, jak ja sie hoduje daj prosze jakies porady w tej sprawie. :P Buziaki pozdrawiam
Witam;
Zenku dziękuję za wizytę w moim ogródku.
Nie Napisałeś mi jak duży jest Twó świerk ,,Inwersa,,.W każdej chwili Możesz samodzielnie wyprostowac jakąś gałązkę i zrobić z niej przewodnią.Jęśli gałązka jest mocno sztywna Musisz prostować ją stopniowo i powoli przypinając do bambus .
Pozdrwawiam Marzena
Witaj Giga
miło mi było gościć Cię ponownie w moim ogrodzie.
Fuksja o którą Pytasz przechowywana jest zimą w nieogrzewanym pomieszczeniu i bardzo skąpo wówczas ją podlewam.Wiosna ją powoli wystawiam na powietrze i na nocki chłodne chowam do domu.Oczywiście na wiosnę jest przesadzana i zasilana nawozem.Potem wędruję na patio pod mojego ,,Dęba,,.Pomimo sporego zacienienia kwitnie ładnie i długo .
Pozdrawiam Marzena
Witaj Marzenko co to za nowe odmiany hortensji,czym się różnią od poprzednich tak bardzo podobnych. W tym roku zakwitnie u mnie hortensja dębolistna.
Zyczę miłego dnia...