Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

U mnie to się nie sprawdzi-nie mam pomieszczenia, do którego koty nie mają dostępu :? Same wysiewy to nie problem, bo kuwetę nakrywam szybą, gorzej z rozsadą. Może jednak zwierzęta zechcą grasować raczej na podwórku :roll: Większość to całkiem stateczne osobniki. Poza Hamletem :wink:
U mnie pada, temperatura ujemna, choć bez przesady. Odwilż chyba jeszcze nie dzisiaj :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu wchodzić wchodzą tylko pod nadzorem męża :D Białciu na routerze to właśnie siedzi u męża w pokoju.
U mnie prószy śnieg i jest bardzo nie przyjemniej.
Jesienią dostałam kilka gałązek trzmieliny włożyłam do ziemi i tak sobie stały w nieogrzewanym pomieszczeniu. Poszłam podlać , a tu niespodzianka zielone listki :tan
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Śliczne kotusie, dla zwierzolubów każde futerko jest śliczne :D , nawet mój pokraczny dzikusek z jednym okiem, też jest śliczny, choć niejeden by powiedział że to paskudny kocur.
Gosiu, zielone listki to znak że nadchodzi wiosna :D , u mnie begonie puściły pączki, dzisiaj sadzę do donic. Zakupy w interku już zrobiłam, jeżówki zamawiałam w tym sklepie który mi podałaś, tam są tańsze sadzonki, napisali mi że wysyłki są od 1 marca, oczywiście na jeżówkach się nie skończyło :? Miłego dnia Gosiu i dbaj o siebie, żebyś nie zachorowała, bo grypa w tym roku wyjątkowo wredna.

Gosiu, dzisiaj 20.01, przyszły nasionka wielkie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie podobnie-w końcu to całkiem niedaleko :D Cieszę się, że nie muszę wychodzić z domu, koty też wolą siedzieć na parapetach. Zaczął padać śnieg :evil: Wielkie, mokre płaty :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety u mnie też sypie :evil: jeszcze w dodatku dopadła mnie migrena. Całą noc się męczyłam teraz ciut lepiej po kilku tabletkach przeciwbólowych :( Ja chcę słońca i wiosny ;:145
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Współczuję :( Wiosną, choć pewnie i wtedy boli, to jednak życie inaczej wygląda.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu, wiosny to już wszyscy bardzo chcemy i wyczekujemy, a migrena to paskudna sprawa, współczuję.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Iwonko za współczucie. dzisiaj już lepiej. Jeszcze boli, ale nie tak jak wczoraj U nas deszcz pada.Szaro i smutno
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobrze Gosiu że już lepiej, mieliśmy w rodzinie migrenowca, przez wiele lat bardzo cierpiała (ciocia), żaden lekarz nic nie mógł zaradzić, aż kiedyś, już wiele lat temu, migrena przestała jej dokuczać, do dziś ma spokój, tylko takie normalne bóle głowy jak każdy z nas. Mój M też miewa, ale tak raz na trzy miesiące, trzyma go ze trzy dni i przechodzi. Dziwna to jest choroba.
U nas też brzydko, szaro i nijako, a do tego jakiś mini halny się zerwał, od gór. Bo ja w takim trójkącie mieszkam, jezioro-jezioro-góry. Miłego dnia Gosiu i niech ta migrena już idzie sobie precz.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Iwonko ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na poprawę humoru zaczęłam wybierać sobie rośliny do zamówienia na wiosnę. Pomogło :wink: Na szczęście nie liczyłam jeszcze, ile będę musiała wydać :;230 To na pewno będzie się wiązało z utratą dobrego samopoczucia. Na razie cieszę się tym, co znalazłam, przed zamówieniem większość pewnie skreślę ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrzyłam dzisiaj na zdjęcia roślin z tej szkółki w Wipsowie szczególnie na jeżówki nawet ciekawe odmiany Muszę dokładnie przejrzeć ofertę. Ciekawe czy wszystkie będą dostępne. Wiem że oni dostarczają rośliny do sklepu w Bartoszycach, który bardzo lubię . Mają super opisane rośliny i dość duży wybór oraz sadzonki zdrowe i ładne
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

he,heee ja też na poprawę samopoczucia zaczęłam wybierać sobie rośliny do zamówienia na wiosnę,to zawsze takie miłe :D fakt jak z portfela ubywa to już mniej :(
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

perdii pisze:Patrzyłam dzisiaj na zdjęcia roślin z tej szkółki w Wipsowie szczególnie na jeżówki nawet ciekawe odmiany Muszę dokładnie przejrzeć ofertę. Ciekawe czy wszystkie będą dostępne. Wiem że oni dostarczają rośliny do sklepu w Bartoszycach, który bardzo lubię . Mają super opisane rośliny i dość duży wybór oraz sadzonki zdrowe i ładne
Gosiu, a Ty mi dałaś linka do szkółki w Chrzypsku Wielkim a nie w Wipsowie, i ja zamówiłam w tym Chrzypsku, też mają dużo odmian i mają całkiem przystępne ceny jeżówek, oczywiście oprócz tych ekskluzywnych odmian, z których i tak sobie nie mogłam odmówić dwóch.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dużą oferte jeżówek ma z FO Mariusz --szczytnica 38, i tylko po 10 zł.,gdzie indziej te odmiany są powyżej 20
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”