Mój kawałek ziemi w ROD
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
Ja cierpliwie poczekam na fotki 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- romix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zwiedziłem Twój ogródek.
Remi, robisz reeeweeelacyjne zdjęcia
.
No i masz co fotografować.
Pozdrawiam
Remi, robisz reeeweeelacyjne zdjęcia

No i masz co fotografować.
Pozdrawiam

Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Remi a wiedziałeś że tam:
"Po drugiej wojnie światowej w powiecie zamieszkiwało kilka tysięcy polskich żołnierzy i oswobodzonych więźniów. Mieszkańcy musieli im oddać miasto Haren (Ems), nazwane Maczków, na okres 1945?1948."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_Emsland#cite_note-1
Ciekawe czy można odnaleźć to info na terenie którego przebywasz.
Pozdrawiam.
"Po drugiej wojnie światowej w powiecie zamieszkiwało kilka tysięcy polskich żołnierzy i oswobodzonych więźniów. Mieszkańcy musieli im oddać miasto Haren (Ems), nazwane Maczków, na okres 1945?1948."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_Emsland#cite_note-1
Ciekawe czy można odnaleźć to info na terenie którego przebywasz.
Pozdrawiam.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Romix - witaj
cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia, zapraszam częściej
Olu - powiem Ci, że mnie zaskoczyłaś bo jako nie wpadła mi ta informacja, a dokładnie znajduję się na tym terenie. Oczywiście tutaj nie ma kompletnie żadnych informacji na ten temat, może jakby się rozejrzeć dokładnie po okolicznych mieścinach a przede wszystkim wybrać się do Haren. Niestety nie dysponuję samochodem co znacznie utrudnia możliwości poruszania się po ciut dalszej okolicy (tym bardziej, że jestem na północy Emsland, na granicy ze Wschodnią Fryzją i Holandią) . Ale dziękuję za informacje. Może uda się coś znaleźć...
Tymczasem aby nie wypaść za bardzo z tematu ogrodniczego, w sobotę wybrałem się do tutejszego OBI a właściwie do działu ogrodniczego. No i dopiero pożałowałem, że nie jestem samochodem (dużym).
A dodatkowo nadmienię, że po śniegu nie ma już tu śladu. "Zima" trwała tydzień, dzisiaj o 6 rano było ok. +10 st.C.
Wybaczcie jakość zdjęć ale były robione komórką. I zdjęcia pozostawię na razie bez komentarza.
Urzekły mnie przede wszystkim te kolory, a zdjęcia nie oddają wszystkiego...

Olu - powiem Ci, że mnie zaskoczyłaś bo jako nie wpadła mi ta informacja, a dokładnie znajduję się na tym terenie. Oczywiście tutaj nie ma kompletnie żadnych informacji na ten temat, może jakby się rozejrzeć dokładnie po okolicznych mieścinach a przede wszystkim wybrać się do Haren. Niestety nie dysponuję samochodem co znacznie utrudnia możliwości poruszania się po ciut dalszej okolicy (tym bardziej, że jestem na północy Emsland, na granicy ze Wschodnią Fryzją i Holandią) . Ale dziękuję za informacje. Może uda się coś znaleźć...
Tymczasem aby nie wypaść za bardzo z tematu ogrodniczego, w sobotę wybrałem się do tutejszego OBI a właściwie do działu ogrodniczego. No i dopiero pożałowałem, że nie jestem samochodem (dużym).
A dodatkowo nadmienię, że po śniegu nie ma już tu śladu. "Zima" trwała tydzień, dzisiaj o 6 rano było ok. +10 st.C.

Wybaczcie jakość zdjęć ale były robione komórką. I zdjęcia pozostawię na razie bez komentarza.
Urzekły mnie przede wszystkim te kolory, a zdjęcia nie oddają wszystkiego...
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Remiku,
Przepiękne zdjęcia i duża ilość kolorów - zazdroszczę tego widoku.
Pewnie nie wytrzymałabym i coś tam bym kupiła
Takie coś jest bardzo zaraźliwe 
Przepiękne zdjęcia i duża ilość kolorów - zazdroszczę tego widoku.
Pewnie nie wytrzymałabym i coś tam bym kupiła

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Prumulki i storczyki the best
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Dla mnie też to jest nowina, ale dzięki niej może poczułeś się tam bardziej swojsko
?
Stoisko super a przede wszystkim wszędzie są etykiety i ceny.

Stoisko super a przede wszystkim wszędzie są etykiety i ceny.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ale piękne rośliny, u Ciebie już wiosna. Ja byłam jakiś czas temu w naszym najbliższym OBI z roślin były tylko doniczkowe i jakiś jeden biedny podeschnięty iglak. Wiosny tam nie spotkałam.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Piekne, a ceny jakieś niskie - sam naklejałeś? 

- romix
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
Też na początku pomyślałem, że inflacji kierunki się poplątały.
A to chyba w euro.

A to chyba w euro.

Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Remi roślinki cudne,pewnie się obkupiłeś?

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
A no tak euro, przecież on za granicą
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witajcie,
nie bardzo mialem mozliwosc wczesniej sie odezwac, ale jak tylko moge to skrobne pare slow.
Agnieszko - te kolory, szczegolnie prymulek oszolomily, tym bardzie ze to bylo akurat, gdy bylo tutaj troszke sniegu.
Dorcia - masz racje, szcegolnie te blekitne storczyki, zdjecie nie oddaje w pelni tego koloru, ale to byl taki soczysty blekit, jak czasem ma niebo na pocztowkach.
Olu - niestety tak jak myslalem nigdzie zadnych informacji, mimo iz w sobote wybralem sie na zwiedzanie czesci miasteczka, w ktorej jeszcze nie bylem (stodoly na podworkach itp.). jeśli chodzi o opisy to naprawde rewelacja (chociaz niestety w strasznie - jak dla mnie - barbarzynskim jezyku ;) ale w każdy kwiatek, kazda doniczke wlozona etykieta).
Lidko - tak w sklepach juz wiosna, rosliny mocno rozwiniete (pewnie 99% z holenderskich hodowli, granice mam jakies 20km od siebie). Na ulicach i w ogrodach snieg to juz wspomnienie, co prawda, jednak jeszcze prac wiosennych nie widac
Aniu, Romku - no niestety to ceny w euro, ale powiem szczerze ze prynajmniej czesc z nich jest calkiem przyzwoita, tym bardziej, ze wiekszosc roslin jest naprawde spora. A co ciekawe duza czesc np. krzewow, czy bylin jest do wyboru w roznym wieku (roczne, 2lata, 5 lat) i ceny sa zroznicowane. Co prawda cena 16 eur (jakies 65zl) za te najwieksze storczyki troche wysoka, ale... sa one przynajmniej 2 pedowe, bardzo duze tak na oko ze 40cm, do tego ozdobna doniczka-wazonik z podlozem, takze pewnie podobnie by u nas wyszlo (kompletnie nie znam cen).
Gosiu - niestety nie
chociaz strasznie mnie korcilo, ale nie przyjechalem samochodem, będę wracal samolotem badz autobusem, gdzie jest ograniczenie ilosci bagazu (a i tak bedzie jedna torba wiecej). A nie upcham kwiatka do walizki ;)
Powiem Wam jedno, ze wiosna juz idzie, od piatku z poludniowego zachodu na polnocny wschod wracaja klucze dzikich gesi!
nie bardzo mialem mozliwosc wczesniej sie odezwac, ale jak tylko moge to skrobne pare slow.
Agnieszko - te kolory, szczegolnie prymulek oszolomily, tym bardzie ze to bylo akurat, gdy bylo tutaj troszke sniegu.
Dorcia - masz racje, szcegolnie te blekitne storczyki, zdjecie nie oddaje w pelni tego koloru, ale to byl taki soczysty blekit, jak czasem ma niebo na pocztowkach.
Olu - niestety tak jak myslalem nigdzie zadnych informacji, mimo iz w sobote wybralem sie na zwiedzanie czesci miasteczka, w ktorej jeszcze nie bylem (stodoly na podworkach itp.). jeśli chodzi o opisy to naprawde rewelacja (chociaz niestety w strasznie - jak dla mnie - barbarzynskim jezyku ;) ale w każdy kwiatek, kazda doniczke wlozona etykieta).
Lidko - tak w sklepach juz wiosna, rosliny mocno rozwiniete (pewnie 99% z holenderskich hodowli, granice mam jakies 20km od siebie). Na ulicach i w ogrodach snieg to juz wspomnienie, co prawda, jednak jeszcze prac wiosennych nie widac

Aniu, Romku - no niestety to ceny w euro, ale powiem szczerze ze prynajmniej czesc z nich jest calkiem przyzwoita, tym bardziej, ze wiekszosc roslin jest naprawde spora. A co ciekawe duza czesc np. krzewow, czy bylin jest do wyboru w roznym wieku (roczne, 2lata, 5 lat) i ceny sa zroznicowane. Co prawda cena 16 eur (jakies 65zl) za te najwieksze storczyki troche wysoka, ale... sa one przynajmniej 2 pedowe, bardzo duze tak na oko ze 40cm, do tego ozdobna doniczka-wazonik z podlozem, takze pewnie podobnie by u nas wyszlo (kompletnie nie znam cen).
Gosiu - niestety nie

Powiem Wam jedno, ze wiosna juz idzie, od piatku z poludniowego zachodu na polnocny wschod wracaja klucze dzikich gesi!
Witaj Remi
Troszkę powiało kolorową wiosną

...i to zdanie najbardziej mi się podobaPowiem Wam jedno, ze wiosna już idzie, od piatku z poludniowego zachodu na polnocny wschod wracaja klucze dzikich gesi!