Mój ogród - eukomis cz.1
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
eukomis !
Wspanialy ogrod ;:2 chodzilem ,chodzilem i nie moglem wyjsc (nie z braku orientacji w terenie
) co krok to piekniej,masz bogactwo wszelkich roslin i takie dorodne.
Oczko i wokol..... jest naprawde wspaniale. Zostaw kawe w termosie pod ta superowa pergola to zrobie sobie, chociaz krotka przerwe
Pozdrawiam Markus
Wspanialy ogrod ;:2 chodzilem ,chodzilem i nie moglem wyjsc (nie z braku orientacji w terenie

Oczko i wokol..... jest naprawde wspaniale. Zostaw kawe w termosie pod ta superowa pergola to zrobie sobie, chociaz krotka przerwe

Pozdrawiam Markus
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwiaty
Anulko nie wiem czy Ci zakwitnie jak już puściła liście bo to jest roślina z amarylisowatych a amarylisy najpierw puszczają pąk kwiatowy a potem liście u mnie tak było, już przekwitł i teraz puszcza liście. Swoją sadziłam w lutym do doniczki i ona tak tam siedziała w kwietniu tą cebulę wysadziłam do ogrodu na głębokość około 5cm i zakwitła mam ją pierwszy rok. Czytałam, że kwitnie od maja do sierpnia. Ja ją widziałam w Maroku rosła w dużej donicy i pięknie kwitła ale nie miała liści, tak mnie zauroczyła tymi kwiatami i cieszę się , że mi się udało ją kupić zobaczymy co będzie dalej, może są różne gatunki i różnie kwitną nie wiem, myślę że jak się rozrośnie to będzie Ci ładnie kwitła. A może ktoś się odezwie kto ma ją już dłużej ? sama jestem ciekawa co dalej, pozdrawiam Halina
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
HALINKO - wpadłam do Ciebie z rewizytą . Jestem pod wielkim wrażeniem .
Ogródek mały ale za to piękny .Słów mi brak , muszę ochłonąć i któregoś dnia jak będę miała więcej czasu zaproszę się z wizytą .
Jak tylko uda mi się zebrać nasiona szałwii ,dam znać i wyślę .
Ogródek mały ale za to piękny .Słów mi brak , muszę ochłonąć i któregoś dnia jak będę miała więcej czasu zaproszę się z wizytą .
Jak tylko uda mi się zebrać nasiona szałwii ,dam znać i wyślę .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Obejrzałam twoje ostatnie zdjęcia i będę teraz chorowała na czosnek ozdobny /będę pytała w "iglaczku"/
Sprekelia to piękny kwiatuszek... w gruncie posadziłaś czy w donicy?
Sprekelia to piękny kwiatuszek... w gruncie posadziłaś czy w donicy?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Jak widzę igłę Kleopatry w czyimś ogrodzie to mi coś w dołku łaskocze ;:8 , a u ciebie zrobiła wdzięczne wygięcie i wygląda uroczo
Piękne krzaki róż i widoki na cały ogródek 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ależ u ciebie pięknie Halinko,wprost bajkowo.Stworzyłaś miłe widoki dla oczu sąsiadów,nie chce się wierzyć,że to pod blokiem.Nie mogę wyjść z podziwu,oczko malutkie,ale urokliwe,tyle gatunków roślin!!!,pierwszy raz widzę igłę Kleopatry,co to za kwiat,wieloletni może?Fajnie było Cię odwiedzić,jeszczę na pewno zajdę.Pozdrawiam.Też Halina
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Kwiaty
Witaj Halinko dziękuję za odwiedziny dobrze rozpoznałaś jest to igła Kleopatry kupiłam ich trzy na jesieni i tylko jedna mi zakwitła jedna z nich mi zgniła, a jedna jest malutka -jest to roślina wieloletnia potrzebuje odpowiedniego przygotowania gleby do sadzenia. pozdrawiam