Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Dzięki Maciek, zobaczymy co to nam porośnie, 37-ki to podobno dosyć temperamentne są, już się boję, że na kilka pędów pójdą (same) 

- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja się również podłączę.
Dostałam z akcji 175/K i tyle wiem o nim, co w opisie.
Jeśli ktoś go u siebie uprawiał, to również proszę o pomoc.
Jak do niego podejść?
Dostałam z akcji 175/K i tyle wiem o nim, co w opisie.
Jeśli ktoś go u siebie uprawiał, to również proszę o pomoc.
Jak do niego podejść?
Najlepiej, to go wysiać
Po 175 możesz się spodziewać prawie wszystkiego. To jedna wielka niewiadoma. Z każdego nasiona, może Ci wyrosnąć co innego. No i albo niski, albo wysoki.
Dorota
od 140 do 175, w tym wpisie Kozuli, co podlinkowałaś, wszystko było F1.
Zresztą, masz to w pierwszym zdaniu.
Bez sensu było to pisać, przu każdej z tych krzyżówek. Zauważ, że już przy 176, jest taka uwaga o F2.

Po 175 możesz się spodziewać prawie wszystkiego. To jedna wielka niewiadoma. Z każdego nasiona, może Ci wyrosnąć co innego. No i albo niski, albo wysoki.
Dorota
od 140 do 175, w tym wpisie Kozuli, co podlinkowałaś, wszystko było F1.
Zresztą, masz to w pierwszym zdaniu.
Bez sensu było to pisać, przu każdej z tych krzyżówek. Zauważ, że już przy 176, jest taka uwaga o F2.
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Winterek, u siebie już zmieniłam z powrotem na F3 i poprosiłam Comcię o korektę w poście 

Pozdrawiam, Dorota
Sorki
To, trzecie zdanie tego wpisu
Tak trochę z pamięci pisałem
Dorotka, nie ma sprawy.

To, trzecie zdanie tego wpisu

Tak trochę z pamięci pisałem

Dorotka, nie ma sprawy.

- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Czy mógłby ktoś podzielić się spostrzeżeniami w uprawie megagroniastego w pojemniku?
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Czyli jedna wielka niespodzianka.winterek pisze:Najlepiej, to go wysiać![]()
Ja uprawiałam Megagrona w dużych donicach, bardzo dobrze sobie radził i pięknie wyglądał. W tym roku też tak zrobię. 

- cantati
Iza, jakiej wielkości donice dałaś Megagronkowi? I jak go zasilałaś? Chyba się skuszę na posadzenie 2-3 Megagronków do donic 

Pozdrawiam, Dorota
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ma donice po iglaku 20 l .chyba wystarczy dla megagrona?
Asia
Asia
Właśnie w 20l miałam po 1szt a w takiej ogromnej 3szt + szczypiorek + kwiatki. Do ziemi, jak co roku, domieszałam kompost i kurzeniec.
- cantati
Dzięki
Mam dwie 18-to litrowe po Magnoliach, powinny wystarczyć 

Pozdrawiam, Dorota
Poszukuję pewnej krzyżówki Ani. Pierwsze zdjęcie z wklejonego linku. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812
W listopadzie 2009 kozula "wystawiła" go na akcję jako nr 15 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +od+kozuli
W tamtym roku pytałam o niego u źródła , ale Ania go nie miała. Może ktoś z forumków ma go gdzieś zakitranego ? Słuch po nim jakoś zaginął , a szkoda by było ,żeby przepadł... Może Ida74???W Niej największa nadzieja.
W listopadzie 2009 kozula "wystawiła" go na akcję jako nr 15 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +od+kozuli
W tamtym roku pytałam o niego u źródła , ale Ania go nie miała. Może ktoś z forumków ma go gdzieś zakitranego ? Słuch po nim jakoś zaginął , a szkoda by było ,żeby przepadł... Może Ida74???W Niej największa nadzieja.
Pozdrawiam,Małgorzata
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Moje dwa krzaki Megagroniaste wyrosły takie olbrzymie w szklance że zagłuszyły sąsiednie krzaki pomidorów.
Kiście miały olbrzymie, kwiatów i zawiązek dużo ale mały procent owocków dojrzewało... opadały.
Smak według mojego gustu ich nie jest rewelacyjny: miąższ suchy i pusty, do samych przymrozków zawiązuje owoce.
Jak do donicy- to proponowałabym: największa najlepsza, widziałam u nasze kol z forum pomidory posadzone wprost do zakupionych worków 50 litrowych ziemi...
każdy worek rozcięty na krzyż aby umieścić w nim roślinkę a u dołu porobione otworki na odpływ wody z nadwyżki. Pomidory - okazy porosły.
W tym roku dwie sadzonki Mega... posadzę w pojemniku 50 litrowym.
Pozdrawiam.
Kiście miały olbrzymie, kwiatów i zawiązek dużo ale mały procent owocków dojrzewało... opadały.
Smak według mojego gustu ich nie jest rewelacyjny: miąższ suchy i pusty, do samych przymrozków zawiązuje owoce.
Jak do donicy- to proponowałabym: największa najlepsza, widziałam u nasze kol z forum pomidory posadzone wprost do zakupionych worków 50 litrowych ziemi...
każdy worek rozcięty na krzyż aby umieścić w nim roślinkę a u dołu porobione otworki na odpływ wody z nadwyżki. Pomidory - okazy porosły.
W tym roku dwie sadzonki Mega... posadzę w pojemniku 50 litrowym.
Pozdrawiam.

Zyto, wśród Megagronów zdarzały się krzaki z niezbyt smacznymi owocami, takich, moim zdaniem, nie warto dalej prowadzić, to jest urok nieustalonych odmian. Lepiej wziąć nasiona z akcji może komuś trafił się smaczniejszy i wtedy kontynuować ustalanie odmiany