ogla- Olga żywopłot ze świerków jak najbardziej da się opanować ale wymaga to solidnej pracy przy cięciu, takie młode przyrosty z jednego sezonu są już dosyć grube.
No hektarów z powietrza nie przybędzie ale może sąsiad coś odsprzeda.
Bez jak jest rzeczywiście szczepiony to nie wypuszcza odrostów korzeniowych i trzeba zaszczepić szlachetną odmianę na dziku, ja mam Krasawicę Moskwy która jest bzem szczepionym.Ja na szczepieniu w ogóle się nie znam chociaż bardzo bym chciała się nauczyć.
IWONA1311-Iwonko nie mam specjalnych chciejstw kupię to co będzie dostępne w szkółkach i na wystawach bo zamawiać w necie nie mam zamiaru.Mam jeszcze miejsce na 3-4 roślinki.
anabuko1-Aniu moje hortensje to młodziaki najstarsza Grandiflora ma kilka lat ale była przesadzana ze trzy razy pozostałe to nabytki z poprzedniego sezonu, część kupowana wiosną na targach a część jesienią jak już kwitły.
nirali-Kasiu patyczów nasadzę.Czy Renia może też skusić się na hortensje? Gdzie ona je będzie sadziła, ale pokaż jej może będzie chciała przyjechać i zobaczyć w realu.
Można kupić też obrożę a psiaka gratis dostać do obroży- to o pomstę woła, zupełny bezsens.
Zyta-Zytko no właśnie Ela zaraziła mnie tym wspomnieniem hortensji a że w sezonie sporo osób je pokazuje to się opatrzą teraz zimą przykuwają większą uwagę.Bardzo Ci polecam te roślinki, a wiem że początki kolekcji już masz.