Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

MonaeS-Aniu nie pytałam Sary co sadzi o swoim staropanieństwie :;230 ale jej zachowania wobec dotychczasowych zalotników wyraźnie dają do zrozumienia że związki ją nie interesują ;:306

ulakonie-Ulka nie pytałam Zbyszka czy mogę umieścić jego wyczyny na forum.Zdjęcia nie są złe.

U niektórych forumowiczek wspomnienia hortensjowe to i ja pokażę swoje hortensje.
Mam dziewięć hortensji bukietowych, jedną dębolistną i jedną hortensję kosmatą.

Bukietówki tak się prezentowały w tym sezonie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Limelight

Obrazek

Obrazek

Nie zakwitły Vasteriviva i Magik Fire a Bobo kupiłam późno i miała kiepskie kwiaty.

Mam jeszcze taką hortensję ale nie znam nazwy

Obrazek

Obrazek

Jest jeszcze hortensja pnąca

Obrazek

I dębolistna -zdjęcie z przed dwóch lat

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu ale nazbierałaś już tych hortensji, piękne ;:138 ale krzak Grandiflory ogromny, jak patrzę na nią u Ciebie i u Elsi to stwierdzam że dobrze że M ją kupił( a wściekałam się chyba z miesiąc na niego bo chciałam inne). Gdybyś miała na wiosnę po przycinaniu jakieś patyczki to może mogłabyś mi zostawić po jednym? :roll:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jolka dobrze że mam blisko do Ciebie, w sezonie przyjadę zobaczyć jak kwitną na żywo hortensje...tyle odmian w jednym miejscu...warto zobaczyć :heja
Wcześniej też Ci coś obiecałam ;:108 pamiętam o sadzonkach bzu...oprócz obiecanych bzów, jak się uda ukopię jeszcze inne dwie odmiany...różowy kolor z drobnymi kwiatami, pachnie niesamowicie. U brata ta odmiana rośnie od bardzo dawna, na jesieni niestety nie było sadzonek bo skrupulatnie jeździł przy drzewku kosiarką. Rośnie też u niego kolor biały, kwiaty nie wiem jakie będą grube czy drobne...słyszałam że tylko szczepiony bez ma grube kwiaty ale nie wiem czy to prawda.
Te dwie odmiany które rosną u mnie mam zamówione, znajoma zostawiła odrosty. Trzeba je tylko na wiosnę wykopać.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Jolu wszystkie hortensje piękne, ale pnąca na tej podpórce to mistrzostwo świata! Nie powinnam oglądać Twoich zdjęć, bo mi się "hektary" nie powiększą z powietrza... a chciejstw przybywa :oops:
Jestem po wrażeniem tego żywopłotu świerkowego, jak widać da się go opanować.
Odnośnie "grubych" kwiatów białego bzu - szczepiony krzew ma mój Dziadzio i jakby była potrzeba mogę ciachnąć patyczka. Tylko nie wiem w jakim terminie się go szczepi...
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONA1311-Iwonko moja Grandiflora to już stary krzak , przesadzany ze trzy razy aż trafił na to miejsce stałe.W tym roku ślicznie zakwitła i pięknie się przebarwiła. Oczywiście że dostaniesz patyczki do ukorzenienia bo wszystkie będę przycinała.W bukietówkach nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa i mam jeszcze miejsce dla nowych.

anabuko1-Aniu Tobie też miłego dnia. ;:215

Anna11-Aniu widzę że masz mocne postanowienie odwiedzenia mnie mam nadzieję że nie skończy się na obietnicach.Bzami jestem nadal bardzo zainteresowana. Mam u siebie bez biały o grubych pełnych kwiatach i nie jest szczepiony, mam go z odrostów.
Hortensje rosną w jednym miejscu żeby można było porównywać kwiaty , pomyślałam że podobnie jak żurawki dobrze im będzie razem a i pielęgnacja jest łatwiejsza jak nie trzeba biegać po całym ogrodzie.

Tak się przebarwiała Grandiflora

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu za patyczki z góry ;:196 , a Grandiflora cudna. Ciekawa jestem jakie odmiany planujesz jeszcze dokupić?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ piękności hortensja :wink: Ja mam 3 ,ale wszystkie młodziutkie,@- dosadziłam latem,zobaczymy jak przezimują :? Czy długo tzreba czekać na tak okazały krzew i kwiaty :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu czy to jakaś hortensjowa epidemia ;:oj Normalnie zmówiłyście się czy co?! ;:224
Ależ Twoja miała obfite kwitnienie! Niech no tylko Renią ją zobaczy!
To co teraz mam ja pokazać swoją jedną jedyną :oops: ;:131
Piszesz o patyczkach Grandiflry więc ja się szeroko uśmiecham tylko może jeszcze o jakieś dwa korzonki do nich poproszę bo wiesz jak ja świetnie wszystko co w doniczce hoduję :)
Co do psiaków to wyczytałam że w sprzedaży hitem są budy a psiak gratis....ale Twoja wiadomość nie rozbroiła :roll:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

A ja gdzie zajrzę to Hortensje kwitną i to cała masa: u Eli cały rząd jak w lesie a u Joli młodsze egzemplarze.
Pozdrawiam. :heja
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ogla- Olga żywopłot ze świerków jak najbardziej da się opanować ale wymaga to solidnej pracy przy cięciu, takie młode przyrosty z jednego sezonu są już dosyć grube.
No hektarów z powietrza nie przybędzie ale może sąsiad coś odsprzeda. ;:306
Bez jak jest rzeczywiście szczepiony to nie wypuszcza odrostów korzeniowych i trzeba zaszczepić szlachetną odmianę na dziku, ja mam Krasawicę Moskwy która jest bzem szczepionym.Ja na szczepieniu w ogóle się nie znam chociaż bardzo bym chciała się nauczyć.

IWONA1311-Iwonko nie mam specjalnych chciejstw kupię to co będzie dostępne w szkółkach i na wystawach bo zamawiać w necie nie mam zamiaru.Mam jeszcze miejsce na 3-4 roślinki.

anabuko1-Aniu moje hortensje to młodziaki najstarsza Grandiflora ma kilka lat ale była przesadzana ze trzy razy pozostałe to nabytki z poprzedniego sezonu, część kupowana wiosną na targach a część jesienią jak już kwitły.

nirali-Kasiu patyczów nasadzę.Czy Renia może też skusić się na hortensje? Gdzie ona je będzie sadziła, ale pokaż jej może będzie chciała przyjechać i zobaczyć w realu.
Można kupić też obrożę a psiaka gratis dostać do obroży- to o pomstę woła, zupełny bezsens.

Zyta-Zytko no właśnie Ela zaraziła mnie tym wspomnieniem hortensji a że w sezonie sporo osób je pokazuje to się opatrzą teraz zimą przykuwają większą uwagę.Bardzo Ci polecam te roślinki, a wiem że początki kolekcji już masz. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hehe a jednak mogłaś się spytać Jolu o zgodę:):)
Ale hortensjami nam nieźle dosadziłaś:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu, do Ciebie też często zaglądam tylko nie zostawiam śladu :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ulakonie-Ulka na razie zdjęć nie pokazujemy trafiły do rodzinnego albumu.

MLODA1-Aniu witaj, ja też często tak mam że zaglądam do kogoś często ale nie zostawiam wpisu. ;:196

Dzisiaj zima w odwrocie pewnie tylko na chwilę, żeby rozweselić wątek to dzisiaj jeżówki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ależ mi zafundowałaś przyjemny poranek....... na widok tych jeżówek dosłownie aż westchnęłam z zachwytu...... przepiękne ;:oj cudownie wyglądają w takiej dużej grupie. Rosnąc obok siebie wyeksponowane mają rożnice w odmianach, każdy kwiatuszek inny ..... no piękne :D ..... Ależ Ty ich nazbierałaś, piekna kolekcja ;:oj
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Aha jakie piękne ;:215 ;:215 jeżówka Meringue "powaliła mnie z nóg" cudo. Na szczęście niedaleko Olsztyna jest szkółka, która ma bardzo ciekawe jeżówki :heja Ciekawe czy będą mieli sadzonki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”