Moje spełnione marzenie Małgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu u nas sa polskie rzeczy,wozy,koła ,beczki ,ławki takie wiejskie...na prawdę fantastyczne i ceny ok...tylko ja juz tak dawno tam byłam, ilekroc patrze na te Twoje zakupy w holenderskim to przypomina mi sie aby tam pojechacć 

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Małgosiu kuruj się z tą herbatką w łóżeczku 
Piekne kwiatuszki pokazujesz..Można poczuć juz wiosnę

Piekne kwiatuszki pokazujesz..Można poczuć juz wiosnę

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Małgosiu, życzę zdrówka. Kosz bardzo ładny, miałam coś w tym stylu w planie na wiosnę, ale chyba masz rację, na wiosnę mogą zdrożeć, pojadę poszperać po niedzieli. Może gdyby go dobrze zaimpregnować lakierem zewnętrznym to by był trwalszy?
Zajrzałam dzisiaj do begonii, mają kiełki, więc w tygodniu pójdą do doniczek, oprócz begonii kiełkować zaczęły mieczyki i to już jest problem
Zajrzałam dzisiaj do begonii, mają kiełki, więc w tygodniu pójdą do doniczek, oprócz begonii kiełkować zaczęły mieczyki i to już jest problem

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,taka stara drewniana beczka by mi się marzyła,jakies niedrogie ławki w róznych zakatkach ogrodu tez,ale takie co by nie trzeba ich chowac na zimę,bo nie mam gdzie.
Aga,ja dzisiaj nic nie czuję,bo mam zapchany nos,nawet jak by wiosna byłą tuż,tuż,też pewnie bym nie poczuła.
Iwonko,pamietam,ze w sezonie za bardziej zniszczone kosze chcieli 25 zł,co mnie smieszyło,bo za tyle kupie na agrze nowy.Do mieczyków swoich nie zagladałam,ale denerwują mnie one,bo nie kwitna tak jak powinny.Ostatnio błedem było posadzenie ich w glinianym garze,bo w ogóle nie kwitły i nie wiem czy nie nadaja sie do wyrzucenia przez jakąś chorobe.

Aga,ja dzisiaj nic nie czuję,bo mam zapchany nos,nawet jak by wiosna byłą tuż,tuż,też pewnie bym nie poczuła.
Iwonko,pamietam,ze w sezonie za bardziej zniszczone kosze chcieli 25 zł,co mnie smieszyło,bo za tyle kupie na agrze nowy.Do mieczyków swoich nie zagladałam,ale denerwują mnie one,bo nie kwitna tak jak powinny.Ostatnio błedem było posadzenie ich w glinianym garze,bo w ogóle nie kwitły i nie wiem czy nie nadaja sie do wyrzucenia przez jakąś chorobe.

-
Gosia pamietaj ze zamawiam sadzonke tego floksa 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiaty floksa wyglądają jak kwiaty bukietówki .Kolorowe fotki to raj dla duszy w ten zimny dzionek .Może wreszcie trochę się ociepli .U mnie już gloksynia wstała ,wiec trzeba ją dać w stronę światła i zacząć podlewać
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u mnie dużo koleusow zmarniało ,kilka zostało ale słabotki znich
zdrowka życzę ,
u mnie w wątku wstawiłam zdjecie od Ciebie z ogrodu chyba sie nie pogniewasz ,mam tyle zdjeć takic łądnych robionych wtedy u Ciebie że sie nimi delektuje
zdrowka życzę ,
u mnie w wątku wstawiłam zdjecie od Ciebie z ogrodu chyba sie nie pogniewasz ,mam tyle zdjeć takic łądnych robionych wtedy u Ciebie że sie nimi delektuje

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Małgosiu, jak leci z nosa ciurkiem, to podstaw sobie pod nos talerzyk z pokrojonym czosnkiem.
Mnie bardzo pomaga.
Mnie bardzo pomaga.
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
No to całkiem blisko 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Popatrz Gosiu , nawet nie pomyślała bym , że to floks , z takimi drobnymi kwiatuszkami w wiechach .
Koleusy , jak się powyciągały i są cienkie gałązki ,to poobcinaj im wierzchołki i wstaw do wody , to się ukorzenią ...ja tak robię , bo bym miała już do połowy okien ...jak się ukorzenią w wodzie - sadzę je docelowo do doniczek malutkich . Dodatkowo się zagęszczą ładnie te, które masz mateczne ...możesz pozyskać sporo sadzonek w wodzie ....
Miłego dnia Gosiaczku

Koleusy , jak się powyciągały i są cienkie gałązki ,to poobcinaj im wierzchołki i wstaw do wody , to się ukorzenią ...ja tak robię , bo bym miała już do połowy okien ...jak się ukorzenią w wodzie - sadzę je docelowo do doniczek malutkich . Dodatkowo się zagęszczą ładnie te, które masz mateczne ...możesz pozyskać sporo sadzonek w wodzie ....
Miłego dnia Gosiaczku

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Tak tak Małgosiu koniecznie porób sadzonki...bo u mnie koleuski w ogóle kiepsko sie przechowuja....dałam na przechowanie sasiadce 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gdybym miała gdzie przechowywać też zagościłyby koleuski w moim ogrodzie. Przeniosłam dwa heliotropy ale za suche powietrze mam przy centralnym i marniutkie takie 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Małgoś... Czytam, że coś przeziębienie Cię trzyma... Zdrówka życzę szybkiego...
Kosz cudny, zupełnie wart swej ceny, nawet bym powiedziała, że cena bardzo dobra. Czasem można takie perełki kupić. Sama muszę się ruszyć za takimi rarytasami, tylko gdzie, u mnie same odnowione antyki, w cenach, za pierdołkę, jak z kosmosu...
Serdeczności przesyłam...

Kosz cudny, zupełnie wart swej ceny, nawet bym powiedziała, że cena bardzo dobra. Czasem można takie perełki kupić. Sama muszę się ruszyć za takimi rarytasami, tylko gdzie, u mnie same odnowione antyki, w cenach, za pierdołkę, jak z kosmosu...
Serdeczności przesyłam...

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Małgosiu, mieczyki już trzy trzeci raz będę do donic sadzić i kwitły. A dzisiaj kupiłam ziemię i biorę się za begonie. Trzymaj się cieplutko i nie dawaj się chorobie 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Małgosiu, właśnie rozmawiałyśmy o Tobie z Wandą że potrafisz przetrzymać zimą koleusy. Masz na to jakiś patent? bo mi większość zmarniała. Zostały dwie doniczki, też takie powyciągane ale najważniejsze że są. Niestety najpiękniejsze to już historia. Możesz coś doradzić na przyszłość?