Irysy potrzebują miejsca ciepłego osłoniętego od wiatrów o podłożu przepuszczalnym,wtedy będą dobrze rosły.Uwaga! Nie przenawozić azotem.
Pozdrawiam
Ismena
Trzeba mieć dużo cierpliwości i kilka odmian ładnych irysów , a póżniej to można krzyżować i czekac (do 5 lat)
Musi być sprzyjająca pogoda .W tym roku tylko trochę nasion irysy zawiązały w namiocie, na zewnątrz było za sucho i nie zawiązały wcale.Cała praca na marne.W ciągu ostatnich 5 lat tylko jeden rok był pomyślny do wiązania nasion. Warto tworzyc nowe odmiany i mieć nadzieję ,że kiedyś coś pięknego wyrośnie.Pozdrawiam
Myślałam że jesteś królową liliowców ale chyba się pomyliłam...
Ciekawe co poza liliowcami i irysami jeszcze tworzysz ?
Jeśli powiem że piękne te twoje siewki to będę banalna.
Więc nie powiem :P
Witam!
Wspaniałe jak się podobają moje kwiatki klientom, są zadowoleni z sadzonek, staram się sprzedawać tylko zdrowe sadzonki.Kupiłam kiedyś pakowane w folie holenderskie odmiany i wszystkie były zagrzybione i zgniły.
Jeszcze tworzę nowe odmiany ciemierników pojedynczych i pełnych (a ładne wychodzą).
Chciałabym jeszcze stworzyć piękne odmiany fiołków afrykańskich. Chętnie zamienię irysy, liliowce, ciemierniki na fiołki afrykańskie z falbankami, fryzowane, ciapkane i inne ciekawe odmiany.
Mam trochę fiołków, ale potrzebuję jeszcze. Pierwsze zapylenia już mi się udały i chętnie będę współpracować z kimś kto chciałby to robić.
Pozdrawiam
Ismena