Moja zielona pasja- Fortex
Re: Moja zielona pasja- Fortex
Bardzo dziękuje:-) , kaktus kupiłem w, chyba praktikerze, ale to już rok temu, było ich bardzo dużo w przeróżnych kolorach czerwonym, zielonym, niebieskim, żółtym, fioletowym,pomarańczowym i białym. Teraz już drugi raz na nie nietrafiłem. Firma, która je produkuje jest z zagranicy, bo instrukcja, była napisana po hiszpańsku czy włosku czy coś w tym stylu
.

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
Pięknie,pięknie prosimy o więcej fotek
Dzbanecznik ,długo go masz? dzbanuszki wytworzył u Ciebie? to moje chciejstwo

Dzbanecznik ,długo go masz? dzbanuszki wytworzył u Ciebie? to moje chciejstwo
Raczej długo, chyba około 2 lata, tak dzbanki wytworzył u mnie. To jeden z gatunków, które dzbankują w warunkach parapetowych. Ten dzbanecznik był większy, musiał dostać podporę, w naturze jest pnączem, zauważyłem, że wytworzył dwa młode dzbaneczniki u podstawy. Z tego powodu ściąłem główny pęd i zastąpiły go dwa młodsze
.
Dzbaneczniki są rozetowe tylko do pewnego czasu, potem stają się pnączem, mogą dorastać nawet do dwóch metrów wysokości i nawet więcej . Jeśli chcesz mogę podać Ci stronę do sklepu w, którym są rośliny owadożerne różnego rodzaju. Już niedługo zakwitną fiołki i wkleję zdjęcia
. Na wiosnę za to przygotowania balkonu do przyjęcia nowych roślinek i sianie, więc będzie dużo zdjęć. Wysiałem teraz muchołówkę i synsepala, więc też może bedą zdjęcia jak wykiełkują, ogólnie to mam w domu dwa parapety i balkon, ale na większą ilość parapetów przyjdzie jeszcze pora
, a wtedy wszystkie je zapełnie
.

Dzbaneczniki są rozetowe tylko do pewnego czasu, potem stają się pnączem, mogą dorastać nawet do dwóch metrów wysokości i nawet więcej . Jeśli chcesz mogę podać Ci stronę do sklepu w, którym są rośliny owadożerne różnego rodzaju. Już niedługo zakwitną fiołki i wkleję zdjęcia

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A to na 101%. Możesz już je zacząć przygotowywać. Zapełnianie tutaj nie tylko parapetów idzie "jak lawina".Fortex pisze:(...) wtedy wszystkie je zapełnie.

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Witaj Kamilu
.
Dla mnie dzbanecznik jest number one
, ale to tylko dlatego, że kaktusy i inne sukulenty nie z mojej bajki są
.
Parapety i balkonik zapełnisz w mig, no chyba że będziesz baaardzo twardy i stanowczy
.
U mnie już nawet ściany wokół okna zostały "wzięte pod uwagę"

Dla mnie dzbanecznik jest number one

Parapety i balkonik zapełnisz w mig, no chyba że będziesz baaardzo twardy i stanowczy

U mnie już nawet ściany wokół okna zostały "wzięte pod uwagę"

Pewnie wolisz wilgotniejsze klimaty oxalis
, jeśli chodzi o parapety to raczej zmiękne jak gąbka niż będe twardy i stanowczy
, czasem mam takie wrażenie, że chciałbym zapełnić je wszystkimi roślinami na świecie
.
O roślinkach owadożernych trochę wiem, więc służę radą.

O roślinkach owadożernych trochę wiem, więc służę radą.
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Aż się zarumieniłam
, ale to chyba prawda...mam nawet nawilżacz kupiony specjalnie dla storczyków
.
Z owadożerów miałam jakąś marketową rosiczkę, ale poszła do zielonego nieba...wszystkie złapane muchy dawałam jej jeść i chyba się przeżarła, a i słonka mogła mieć trochę w nie dostatku, biedula
.
Dzbanecznika miałam nawet w łapkach kiedyś, i już prawie był mój...widocznie właśnie miałam dzień stanowczości

Z owadożerów miałam jakąś marketową rosiczkę, ale poszła do zielonego nieba...wszystkie złapane muchy dawałam jej jeść i chyba się przeżarła, a i słonka mogła mieć trochę w nie dostatku, biedula

Dzbanecznika miałam nawet w łapkach kiedyś, i już prawie był mój...widocznie właśnie miałam dzień stanowczości

Świeć panie nad duszą rosiczk, wiesz jak masz jakiś swój wypatrzony okaz to stanowczość wyrzuć do kosza, a podnieś ją jak cena okazu przekracza twoje wymagania finansowe np.:jak kosztuje tysiąc złotych
. Widzisz wszyscy poszli spać, a my tu gadu i gadu. I ja zaraz idę
. Miłych zielonych snów życzę:-) .

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 sty 2013, o 07:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Podobno kwiatów się nie chali bo przestają rosnąć ( taki brak motywacji zapewne)
ale Twój dzbaneczkik cudo. Tylko pozazdrościć.
Pozdrawiam
issa
Podobno kwiatów się nie chali bo przestają rosnąć ( taki brak motywacji zapewne)

Pozdrawiam
issa
Bardzo dziękuje, pewnie dzbanecznik się zarumieni, bo tak go wszyscy chwalicie
.

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Witaj na forum
No, no ciekawie się zaczyna. Tyle maluszków - litofity mnie zauroczyły - fajny żłobek.
Piękne cytrusy, sukulenty i kaktusy ;)

No, no ciekawie się zaczyna. Tyle maluszków - litofity mnie zauroczyły - fajny żłobek.
Piękne cytrusy, sukulenty i kaktusy ;)
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
ale u Ciebie zieloniutko i za chwilę będzie jeszcze kolorowo
Maluchy pięknie rosną oj będzie co podziwiać
Mam takie pytanie czy Twoje roślinki w hydroponice to rosną w kamyczkach, czy tylko te kamyki są na wierzchu 

Naprawdę bardzo dziękuję za pochwały, justus27 chyba chodzi Ci o lithopsy
. Krzysia moje roślinki w hydroponice na razie rosną w perlicie, wkład jest nimi całkowicie wypełniony, nie tylko z wierzchu
. Jutro wstawię zdjęcia kwitnącego fiołeczka, drugi w drodze
.

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hejka Kamilu .Masz super roslinki tym bardziej,ze czesc jest wychodowana z nasionek 

Bardzo dziękuję lubię wysiewać roślinki, właśnie wysiałem paulownie, lantane, bazylię i majeranek
. Kupiłem także pelargonie i fuksje na balkon i zastanawiam się nad truskawką zwisającą odm.albion czy ktoś miał z nią doświadczenie .

Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone