Odmiana pomidora polecana do uprawy w tunelu lub szklarni
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak liście obrywam co jakiś czas od około 2 tygodni. Dziennie można zerwać od 1 do 3 liści z krzaka. Staram się by owoce nie były zasłaniane przez liście i miały dostęp do słońca. O obrywaniu liści pisaliśmy w tym temacie w części pierwszej lub tej. Poczytaj.

Przeczytaj cz. I i II. Pisaliśmy gdzieś o tym.
Nie przejmuj się tym. Możesz oberwać (uszkodzić) je niechcący z czasie zapylania lub potrząsania krzakiem czy też w czasie owijania pędu sznurkiem lub przechodząc obok. Mogą też odpadać te niezapylone.uki94 pisze:Erazm wiesz cos o odpadaniu kwiatów przy pomidorach bo mi czasem odpadną od czego to

Przeczytaj cz. I i II. Pisaliśmy gdzieś o tym.
Pozdrawiam Andrzej.
-
Z uwagi na dużą wilgotność (pada deszcz) w dniu dzisiejszym opryskałem profilaktycznie pomidory i paprykę w tunelu mlekiem. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=254
Pozdrawiam Andrzej.
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Smolkus1993 pisze:Tadeusz kupiłeś już sadzonki czy sam wysiewałeś jak wysiewałeś to kiedy ?
Ze 150 posadzonych pomidorów 20 krzaków kupiłem od zaprzyjaźnionego ogrodnika, są to pomidory szczepione- charakteryzuje je bardzo wysoki wzrost i bardzo długi okres owocowania- posiadają bardzo silny system korzeniowy( przekonuję się jesienią jak trzeba usunąć-wyrwać z ziemi, jeszcze dobry-lecz już zmarznięty krzak).
Pozostałe pomidory sam siałem( połowa lutego) , pikowałem i pielęgnowałem systemem parapetowym.W połowie marca do pikowania przenoszę je na działkę( w mieszkaniu brak miejsca dla tylu pomidorów) i tam w małej szklarence( ocieplonej - wytrzymującej do - 10 , patrz mój ogród Ranczo Nokły ) pielęgnowałem dalej do wysadzenia w dużej szklarni około 15 kwietnia. Pozdrawiam Tadeusz.
-
A jaka jest ich nazwa?tadeusz48 pisze:... 20 krzaków kupiłem od zaprzyjaźnionego ogrodnika, są to pomidory szczepione- charakteryzuje je bardzo wysoki wzrost i bardzo długi okres owocowania- posiadają bardzo silny system korzeniowy( przekonuję się jesienią jak trzeba usunąć-wyrwać z ziemi, jeszcze dobry-lecz już zmarznięty krzak)...
Pozdrawiam Andrzej.