Ogród bez furtki
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród bez furtki
Aniu w kontekście tego co za oknem kontrast jest ogromny.
Jest rzeczywiście bardzo zimno , planujemy spacerek.
Jest rzeczywiście bardzo zimno , planujemy spacerek.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko prosilaś o zdjęcia moich pamiątek po dziadkach i rodzinie. Większość mi służy na codzień, jako przedmioty użytkowe, a pozostałe leżą w szufladach i wyciągam je od czasu do czasu.
To jest wlaśnie ta szafka w której kiedyś było wbudowane radio, potem była to bieliżniarka mojej teściowej, teraz jest nasz.....barek. Na niej stoi figurka łosia i mimo, ze nie zawsze mi się ona podobała, nie mogę jej ruszać, bo ten "zestaw" jest pamiątką mojego M po jego rodzinnym domu.

Ta toaletka to pamiątka po babci, teraz króluje w naszym przedpokoju.

Teraz lichtarze dziadków, zawsze stały wśród "świętych" obrazów, które i u mnie potem wisiały w sypialni. Dzisiaj czekają w "przechowalni"

A teraz reszta: widelce, kieliszki do likieru, serweta, dzbanek.

To jest wlaśnie ta szafka w której kiedyś było wbudowane radio, potem była to bieliżniarka mojej teściowej, teraz jest nasz.....barek. Na niej stoi figurka łosia i mimo, ze nie zawsze mi się ona podobała, nie mogę jej ruszać, bo ten "zestaw" jest pamiątką mojego M po jego rodzinnym domu.

Ta toaletka to pamiątka po babci, teraz króluje w naszym przedpokoju.

Teraz lichtarze dziadków, zawsze stały wśród "świętych" obrazów, które i u mnie potem wisiały w sypialni. Dzisiaj czekają w "przechowalni"

A teraz reszta: widelce, kieliszki do likieru, serweta, dzbanek.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu przepiękne przedmioty otrzymałaś po przodkach..... toaletka marzenie
a świeczniki..... no cudeńka prawdziwe.....szafka..... o rany, chyba musiałabym wszystko wymieniać po kolei..... po prostu piękne ...... przedmioty z duszą 

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Aniu Przedmioty - Antyki... Meble drewniane są zawsze na topie.
W Rodzinnym domu był między innymi: narożny kredens pokojowy bardzo ładny i kuferek.
Zawsze miałam na nich chrapę ale nie śmiałam zabierać go ze sobą bo uważałam że brat z bratową będą chronić takich dobrodziejstw,
myliłam się - gdy nieśmiało o nie zapytałam okazało się że wyrzucili. Cenne obrazy zabrała siostra a nie zostało trochę drobiazgów.
W Rodzinnym domu był między innymi: narożny kredens pokojowy bardzo ładny i kuferek.
Zawsze miałam na nich chrapę ale nie śmiałam zabierać go ze sobą bo uważałam że brat z bratową będą chronić takich dobrodziejstw,
myliłam się - gdy nieśmiało o nie zapytałam okazało się że wyrzucili. Cenne obrazy zabrała siostra a nie zostało trochę drobiazgów.
- MonaeS
Wiesz Agnieszko jaka byłam zbuntowana na M, kiedy przywiózł, te meble z renowacji
. W ogóle nie pasowały mi w ŻADNYM miejscu.Chyba musialam do tego dorosnąć, aby docenić ich wartość i piękno.Kiedy likwidowano mieszkania moich dziadków i teściowej wiele przedmiotow rozdaliśmy innym ludziom, bo nie było co z nimi zrobić, a inne stoję jeszcze na strychu lub w innych"przechowalniach". Może ktoś kiedyś wróci im drugie życie.

- MonaeS
Zyto ja taką sytuację miałam ze zdjęciami po mojej cioci. Rodzina spierała się o różne codzienne przedmioty, więc ja nie wychylałam się aby nie zadrażniać nikogo. Okazało się, że dla nikogo nie miały one wartosci i je gdzieś też wyrzucili.Jaką piękną sztuką jest umieć PROSIĆ.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dziękuję kochana za podróż po twoim domku z duszą. Przedmioty po przodkach wprowadzają do domu ducha historii i kawał wspomnień. Wszystko pięknie udało ci się skomponować. To fakt człowiek dorasta do posiadania wokół siebie antyków....i później żałuje że wiele cennych rzeczy zaprzepaścił.
Wszystko w otoczeniu koroneczek
Wszystko w otoczeniu koroneczek

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz piękne zabytkowe przedmioty
a mebelki super się wkomponowały w nowoczesnym domku
mam na myśli drzwi i podłogę.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Aniu obejrzałam Twój ogród "od deski do deski"/bo inaczej się nie dało/ i jestem pod ogromnym wrażeniem. Do tej pory moją miłością były hortensje ogrodowe, ale dzięki Twoim zdjęciom zakochałam się w h.bukietowych. Nie wiedziałam,że mogą być aż tak cudowne .Miodzio na moje serducho.
Mam też kilka bukietówek ale moje po pierwsze to maleństwa a po drugie przy Twoich wyglądają jak zabiedzone chuderlaki...
Chyba jeszcze raz przejrzę zdjęcia bo czuję niedosyt...
Mam też kilka bukietówek ale moje po pierwsze to maleństwa a po drugie przy Twoich wyglądają jak zabiedzone chuderlaki...
Chyba jeszcze raz przejrzę zdjęcia bo czuję niedosyt...
- MonaeS
Zrobiłaś mi niespodziankę swoimi odwiedzinami. Faktycznie hortensje bukietowe są bezproblemowe, jeśli posadzi się je w odpowiednim miejscu, w miarę właściwym podlożu i zadba w okresie "przedszkolnym", czyli zapewni wilgotnę ziemię, a potem mozna powiedzieć, ze same rosną jak szalone.
Tylko przeczytałam twoj post, niezwłocznie pobiegłam do twojego ogródka i znowu przyjemna niespodzianka: różnorodność kwitnących roślin i piękne zdjęcia.
Tylko przeczytałam twoj post, niezwłocznie pobiegłam do twojego ogródka i znowu przyjemna niespodzianka: różnorodność kwitnących roślin i piękne zdjęcia.
- MonaeS
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prześliczne
Jak tak patrzę na Twoje, to myślę, że muszę powiększyć stan swego posiadania. Czy może wiesz, jaka to odmiana na pierwszym zdjęciu?

- MonaeS
Aniu nie wiem co to za hosta
. W tym roku planuje je zasadzić w większej ilości, w jednym miejscu i jednej odmiany.