Ogródek Agness
Re: Ogródek Agness
Posadziłabym koło huśtawki lilie, ale one chyba lubią słońce ,a ja mam tam cień 

Pozdrawiam. Ewa
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Ewuniu lilie najlepiej czują się na słoneczku..... Ale te mocno pachnące roztaczają zapach naprawdę daleko, więc może gdzieś jak najbliżej huśtawki, gdzie już słoneczko zagląda???
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witaj kolejna małomówna osobo
Wystarczy, że parę dni człowieka nie ma i tyle stron musi nadrabiać.
Irysy masz boskie.
Zastanawiam się dlaczeo ja ich tak nie lubiłam.
Teraz jestem w nich zakochana. W ciągu roku przybyło u nie kilka odmian. Nie wiem jak wyglądają, bo nie wszystkie kwitły

Wystarczy, że parę dni człowieka nie ma i tyle stron musi nadrabiać.
Irysy masz boskie.
Zastanawiam się dlaczeo ja ich tak nie lubiłam.
Teraz jestem w nich zakochana. W ciągu roku przybyło u nie kilka odmian. Nie wiem jak wyglądają, bo nie wszystkie kwitły
- AGNESS
Gosiu no jestem gaduła... jestem... nie da się ukryć
W realu również kocham pogaduchy
Irysy to naprawdę piękne kwiaty, więc wcale się nie dziwię, że się w nich zakochałaś, one potrafią oczarować...... jeśli jest już spora, rozrośnięta kępa to i kwitną dosyć długo
Ja mam kilka odmian wysokich, i na tylu już muszę poprzestać z braku miejsca, ale tych niskich to bardzo bym chciała jeszcze kilka dosadzić. W zeszłym roku dostałam kilka sadzoneczek od Geni, mam nadzieję, że przetrwają zimę i będą rosły...

Irysy to naprawdę piękne kwiaty, więc wcale się nie dziwię, że się w nich zakochałaś, one potrafią oczarować...... jeśli jest już spora, rozrośnięta kępa to i kwitną dosyć długo

- Tosiak
- 200p
- Od: 28 maja 2012, o 11:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:

jakie to piekne i wiesz ja tez sadziłam i kwitły ale juz nie pamiętam nazwy i zginęły w tłumie traw - ja w przeciwieństwie do ciebie mam 1,1 ha i kurcze musze chyba sobie zapisywac co i gdzie posadziłam

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Agunia mnie jeszcze zajmie to ładnych kilka sezonów, żeby było podobnie jak u Ciebie... ale oglądając Twoje foty, wiem że poczekać warto! I nie żal mi ani jednej złotówki wydanej na chabazie! Nawet jeśli tylko jednoroczne
Miłej niedzieli!

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga niezmiennie mnie zastanawia że w takich małych powierzchniowo ogródkach jest taka ilość różnych roślin. Jak czytam o planach nowych nasadzeń u Ciebie albo np. u Wandy 7 to zastanawiam się gdzie te roślinki wciśniecie.
- AGNESS
Witaj Wiesiu miło, że odwiedziłaś mój ogródek
Roślinki o których mowa to szachownice Michajłowskiego
są faktycznie drobniutkie i łatwo mogą zagubić się w trawie....
W takim dużym ogrodzie to chyba najlepiej sadzić duże rośliny
krzewy i mocno rozrastające się byliny typu liliowce, irysy i inne pokaźnych rozmiarów piękności
Wtedy są widoczne z daleka
Neluś mój ogródek też nie powstał od razu
trwało to dobrych kilka lat..... najbardziej intensywne to były ostatnie 3-4 lata odkąd jestem na Forum , poznałam tu mnóstwo roślin, które mnie oczarowały i MUSIAŁAM
je mieć
Dzięki temu rabaty bardzo się rozrosły.... wpełzły na miejsce trawnika i zrobił się busz
Nie ulega wątpliwości, że tworzenie ogrodu to proces nie należący do najtańszych, czasami warto rozłożyć pewne plany na kilka lat, bo inaczej może mocno pojechać po kieszeni...... i roślinki i ogrodowa architektura i mebelki i dodatki i nawozy..... wszystko kosztuje.... ale później mieszkamy w swoim prywatnym małym raju, urządzonym tak jak kochamy najbardziej
Ja Twoim ogródkiem jestem już teraz zachwycona , jest tworzony z naprawdę wielkim smakiem i to co powstało jest po prostu piękne
Joluś jak to wszystko wygląda widziałaś na żywo, więc wiesz, że jakoś się mieszczą.... nie ściemniam
Ja już nie planuję nic dosadzać....... teraz to już coś za coś...... miniaturowe berberyski i krzewuszki pójdą na miejsce liliowców, hortensje bukietowe na miejsce ogrodówek, iryski te maleńkie odmiany, jak mi się uda trafić pójdą w nóżki wyższym później kwitnącym bylinom , a jeżówki wcisnę gdzie się tylko da..... bo po prostu ich pożądam

Roślinki o których mowa to szachownice Michajłowskiego

W takim dużym ogrodzie to chyba najlepiej sadzić duże rośliny

Neluś mój ogródek też nie powstał od razu

Nie ulega wątpliwości, że tworzenie ogrodu to proces nie należący do najtańszych, czasami warto rozłożyć pewne plany na kilka lat, bo inaczej może mocno pojechać po kieszeni...... i roślinki i ogrodowa architektura i mebelki i dodatki i nawozy..... wszystko kosztuje.... ale później mieszkamy w swoim prywatnym małym raju, urządzonym tak jak kochamy najbardziej

Ja Twoim ogródkiem jestem już teraz zachwycona , jest tworzony z naprawdę wielkim smakiem i to co powstało jest po prostu piękne

Joluś jak to wszystko wygląda widziałaś na żywo, więc wiesz, że jakoś się mieszczą.... nie ściemniam

Ja już nie planuję nic dosadzać....... teraz to już coś za coś...... miniaturowe berberyski i krzewuszki pójdą na miejsce liliowców, hortensje bukietowe na miejsce ogrodówek, iryski te maleńkie odmiany, jak mi się uda trafić pójdą w nóżki wyższym później kwitnącym bylinom , a jeżówki wcisnę gdzie się tylko da..... bo po prostu ich pożądam

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No wiem że pożądasz jeżówek i czekają na Ciebie na moim rozsadniku, a w tym roku nasionka zebrałam do oddzielnych torebek i będą wysiane odmianami jestem ciekawa jak zakwitną.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakręciły mnie ostatnio szachownice i rozglądam się za nimi. Posadziłam jesienią kilka cebul i czekam, czy wyrosną. Na wszelki wypadek postawiłam znacznik 

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Witaj AGNESS
Wpadłam do Ciebie z rewizytą .Ogród twój jest przepiękny ,stworzony ze smakiem . Cudownie skomponowane rabaty. Chwyciły mnie za serce różaneczniki -też marzą mi się rabaty z nimi /moje jeszcze takie malutkie/. Krzewuszka ma śliczny kolor kwiatów -czy to BRISTOL RUBBY.
Ty nie masz lilii ale drzewa liliowe po prostu piękne olbrzymy- tylko pozazdrościć.
Jeżeli pozwolisz będę do Ciebie zaglądała - u mnie jeszcze kilka miejsc w ogrodzie do skończenia a u Ciebie tyle fajnych pomysłów.
Wpadłam do Ciebie z rewizytą .Ogród twój jest przepiękny ,stworzony ze smakiem . Cudownie skomponowane rabaty. Chwyciły mnie za serce różaneczniki -też marzą mi się rabaty z nimi /moje jeszcze takie malutkie/. Krzewuszka ma śliczny kolor kwiatów -czy to BRISTOL RUBBY.
Ty nie masz lilii ale drzewa liliowe po prostu piękne olbrzymy- tylko pozazdrościć.
Jeżeli pozwolisz będę do Ciebie zaglądała - u mnie jeszcze kilka miejsc w ogrodzie do skończenia a u Ciebie tyle fajnych pomysłów.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, czuje sie powiew wiosny... ile tu pogaduszek o sadzeniu, kupowaniu, przerabianiu, kopaniu....

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Przekroczyłem limit transferu danych więc zdjęć nie mogę oglądać (nie przechodzą)
Ale u Ciebie i poczytać warto 

Przyszłam Aguś do Ciebie oczęta nacieszyć kolorkami
, pozwolisz że przycupnę na huśtawce i będę upajać się zapachem lilii 

Pozdrawiam. Ewa