Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Agunia jakkolwiek śmiesznie by to nie zabrzmiało: czy on jest jednoroczny? Inne, które znam są wieloletnie, ale w tym przypadku nie znalazłam informacji.
Jest zjawiskowo piękny i nieziemsko delikatny! ;:167 Dziękuję za fotki!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nelu, odpowiem równie śmiesznie - nie wiem :lol: Wydaje mi się, że tak... kupuję go na stoisku jednorocznych i tak go traktuję :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podczytuję na temat hortensji i zapisałam co nieco :) Bardzo mnie zainteresowała ta Jane Little Lime, o której piszesz. Bo planuję jeszcze jedną rabatę - oprócz tej, o której ostatnio pisałam - z hortensjami w roli głównej... :lol:
A wilczomlecze sadzę bardzo podobnie, między różami; to rzeczywiście piękne wykończenie, otulają je i "łagodzą". W tym roku myślę też o gipsówce w podobnej roli, zamówiłam nawet nasiona.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś witam w ten mroźny sobotni wieczór. U Nas dzisiaj też piękna zima. Dziękuję za przypomnienie o zrzuceniu zalegającego śniegu na iglakach....faktycznie najwyższy czas działać.

Miłego wieczoru ;:196
x-ag-a
---

Post »

Aguś, dobry wieczór! Powiem Ci, że ledwie żyłam po tym zrzucaniu śniegu z roślin... jest już naprawdę ciężki! Ale póki ma sypką konsystencję, warto go zrzucić teraz, bo nadciągająca odwilż podwoi mu ciężar, a to już jest groźne dla gałęzi... Miłego wieczoru również! Ja się relaksuję z PanemM przy tv i aksamitnym likierze czekoladowym :)
Ewa, bardzo liczę na zakup 'Jane' Little Lime u Szmita... myślę, że tak czy inaczej, gdzieś będzie dostępna, a w razie czego - ponieważ planuję wyprawę ogrodniczą za naszą zachodnią granicę - poszukam jej w Niemczech. Czytałam, że ona dorasta do 1m, także świetnie się nadaje do donicy, albo na brzeg rabaty. Urocze maleństwo :)
Ja także mam nasiona gipsówki... biała, która już u mnie rośnie między różami, fajnie otula im nogi (chociaż w sezonie trzeba ją ciąć); tym razem wysieję różową :) A Ty?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja na razie przy herbatce ale M zaraz poda grzańca.

Pełen relaks.
x-ag-a
---

Post »

Aga, super - czyli jest miło i błogo, o to chodzi :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Skrzynie jak wiesz u mnie na czasie i bardzo się cieszę, że wstawiłaś fotkę swojej. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze to jest to ;:215

Bardzo Ci dziękuję za dobrą radę w sprawie śniegu na gałęziach bo ja oczywiście tego nie zrobiłam :oops:

A plany, jak doczytałam, jak zawsze idealne ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witam :wit
liczna działeczka i wszystkie roślinki :)

a najbardziej urzekła mnie róża Rhapsody in Blue---przepiękna i ta hortensja Choco Bleu: :D
jest cuuuudnaaa ;:215 Długo ją masz :?: :?: jak zimuje :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Byłam w Casto po krążki torfowe i ...nie było ;:145 , za to kupiłam PNOS-u nasiona Lobeli erinus w kolorze w kolorze ciemnego różu - chcesz ?
Mam od Danusi M - wiesz , której - dla Ciebie info ... ;:196

Pozdrawiam serdecznie Iga ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś ależ cudnie wyglądają te drewniane skrzynie..... jak wiesz teraz na nie choruję.... miło pooglądać takie piękne kompozycje, które jeszcze bardziej utwierdzają mnie w decyzji :D Wilczomlecz śliczny :D
x-ag-a
---

Post »

Aguś, dziękuję za miłe słowa! Kompozycje w skrzyniach zmienią się diametralnie, ponieważ pod wpływem oświecenia i zmiany koncepcji, przesadziłam wszystkie róże do gruntu... Mam jednak nadzieję, że nowy pomysł będzie również estetyczny :) Pozdrawiam!
Jagódko, kupiłam lobelię zwisłą, mix trzech kolorów... tę różową mogę chcieć? ;:196 Dziękuję za pamięć... Mów, co tam Danusia myśli... bo jakby co, to ja już pod Twoim wpływem decyzję o miejscówce dla lilii zmieniłam :) Jagódko, u mnie są krążki torfowe... kupić Ci i wysłać?
Aniu, dziękuję za odwiedziny oraz serdeczne słowa pod adresem mojego ogrodu... Różę Rhapsody in Blue polecam - jest oryginalna, zdrowa i kwitnie cały sezon... hortensja to zeszłoroczny zakup - mój beniaminek wśród hortensji ogrodowych... podobno kwitnie na tegorocznych pędach, więc nie powinna sprawiać kłopotów...
Magda, cieszę się naprawdę, że będziesz miała te skrzynie... one dają więcej możliwości aranżacyjnych, a rośliny lepiej w nich, niż standardowych donicach, się prezentują... ciekawam Twoich kompozycji!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu bardzo uroczo wygląda wilczomlecz. Pierwszy raz widzę takiego .
Czy on jest jednoroczny?
Piękne, delikatne kwiatuszki, nawet lepiej komponuje się z różami, jak gipsówka. ;:108
Masz rację, że gdy przyjdzie odwilż, to zalegający śnieg na iglakach może poodkształcać konary w najlepszym wypadku, a nawet połamać, ale mój ogród skazany jest sam na siebie, powiązaliśmy tylko jałowce kolumnowe i kuliste żywotniki. :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Śliczny ten wilczomlecz taki skromny dekoracyjny podkreślający piękno innych roślinek, ciekawa jestem jaką by tworzył kompozycje z pelargonią muszę zapisać coby zapamiętać i spróbować ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dobry wieczór Aga, czytam o wilczomleczu Diamond Frost i on jest u nas jednoroczny, ale w cieplejszych rejonach globu wieloletni. Ja swoje dwa, które miałam w zeszłym roku w donicach w tym roku eksperymentalnie przechowuje w chłodnym garażu.
Ale jaki będzie efekt końcowy tego nie wiem, na razie żyje, ale dość mocno wyłysiał. Ciekawa jestem czy na wiosnę bardziej się zagęści, czy też nie.
No i zapomniałam napisać. Byłam dzisiaj w Obi w Al. Krakowskiej i tam są takie mini szklarenki, ale strasznie drogie bo ok 40 złotych. Ja taką na 30 doniczek wielkości kwadratowych kubków po jogurcie kupiłam w zeszłym tygodniu za niecałe 20 zł w Casto w Al. Jerozolimskich, ale pewnie na Okęciu też ją mają. Pozdrawiam.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”