Tereniu - mam nadzieję, że się spotkamy w Sulejowie
Iwona - czy się skusze
Agata - w szkółce której będę zamawiała tej odmiany akurat nie ma - ale jest piękna
Z kolei Mme Julia Correvon - już wykupiona
Ewa
Kasiu z tym wmawianiem to mnie trawę chodzi

. Pod roślinki tylko worek lepszej ziemi potrzebuję,a pod trawnik to wiesz ile tej ziemi trzeba

. Kupiłam trzy wywrotki ziemi ( glina), dwie z nich rozeszły się i za bardzo nie widać

,na wiosnę mam zamiar tam gdzie została wysypana przelecieć glebogryzarką aby ja wymieszać z tym moim piaseczkiem . Trzeciej wywrotki na razie nie ruszam na rozplantowanie - tylko zostawiam na rośliny- ile ja już pieniędzy na ziemię w workach wydałam to szkoda słów - Dobrze ,że eM nie wie

.Dlatego trawnik będę robić ,ale już po wytyczeniu wszystkich rabat- na samym końcu
Dziewczyny tak siedziałam do późna przebierałam i padło mi na te odmiany .
W szkółce której chcę kupić jest już kilka powojników wykupionych

- także proszę znawców o spojrzenie zdrowym okiem i ewentualnie o wyeliminowanie jakiś słabych osobników lub takich, które u kogoś wypadły i ewentualnie jaka była przyczyna. Oto one
Clematis Polish Spilit
Clematis Arabella
Clematis Błękitny Anioł
Clematis Ville de Lyon,
Clematis Teshio pełny
Clematis Lady Betty Balfour
Clematis Dr. Ruppel
Clematis Rouge Cardinal
Clematis Jan Paweł II
Clematis Warszawska Nike
Clematis Multi Blue
Jeszcze może napiszę ,że w zeszłym roku dostałam nasiona takich powojników
gen sikorski
balet skirt
edward prichart - bylinowy jasnofioletowy pachnący
huldine
Ptitsa
W ogóle o nich zapomniałam i przypomniało mi się wczoraj wieczorem - ponieważ jestem bardzo niecierpliwa ( co widac

) to wysiałam po kilka nasionek . Ale powiedzcie mi czy powinny przejść stratyfikację przed wysiewem ?
Pozdrawiam. Ewa