Z tego co wyczytałam u wujka Google to jest gatunek Draceny Sandera , można go trzymać w wodzie ale można i do ziemi , słynie z ogromnej siły wzrostu a w Chinach uważany za symbol długowieczności i przynoszący siłe energii ,szczęścia - zapewne stąd nazwa
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
A moje bambuski w ziemi trzymały się dobrze, wyrosły mi prawie do pasa, trzeba było podwiązywać bo się już za bardzo gięły. Wybujało towarzystwo, w końcu wyniosłam do szkoły, bo w domu na oknie się nie mieściły
Ładne wszystkie roślinki,,,ale kolekcja tulipanków imponująca
U mnie co roku coś podjada,i na wisnę nie ma wszystkich,,,,a ja potem ...na jesień dokupuję ,dosadzam ,,,,,i tak w kółko
Ewuniu, podziwiając bajkowe, zimowe fotki degustowałam wyśmienite faworki mniamm a miałam się odchudzać
Prymulki, och prymulki i nagle zapachniało wiosną
Bambus zakupiłam w Ikei kilka lat temu w wodzie i sobie rośnie w parze z innymi roslinkami-ale żadna rewelacja chyba, że lepiej rósłby solo? Obecnie mam za dużo kwiatów domowych i już nie wiem gdzie je trzymać Ewciu pozdrawiam
Grubo śniegu , osłonki na roślinach , nie mowy o stratach. Tak na koko tyle śniegu co i u mnie. Chyba już więcej niż 30 cm. Trochę deszcz z przed tygodnia ''posadził''. Ostatnia dalijka po lewej