Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Agnieszko tyle napatrzyłam się na ogromną ilość kwiatów w Twoim ogrodzie a jednak takie widoki całych rabat robią na mnie ogromne wrażenie. Dopasowane rośliny i pod względem gatunku i koloru :D Wszystko pięknie współgra i nie koszona trawa też świetnie się komponuje z całością ;:180
U mnie to 3-4 dni od koszenia wygląd trawy nie wygląda dość ''apetycznie'' zawsze znajdzie się kilka kęp co silniej rośnie i to tworzy bałagan.
:wit
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja też uwielbiam takie proporcje między trawnikiem a rabatami:)
Nawet zawezwałam przed chwilą Małża do monitora i pokazałam, jaka jest wersja docelowa naszego ogrodu :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Agnieszko, widok pięknych kolorowych rabat ;:215
O takich też marzę...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz, Agnieszko, jak oglądam zdjęcia Twojego ogródka,
to przypominam sobie Twoje narzekanie (sprzed lat, co prawda),
że latem masz mało kolorów w ogrodzie.
Dobrze odrobiłaś zadanie, teraz już nie masz podstaw do takiego marudzenia :) .
Pisałyście z Agą o irysach powtarzających kwitnienie i zdziwiłam się, że są takie?
W irysach denerwujące są liście ze skłonnością do podsychania (choroby grzybowe?),
dlatego ostatnio kupiłam kilka odmian irysów syberyjskich, one takich problemów nie mają.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Usiadłabym na takiej huśtaweczce w ogrodzie wieczorkiem, po całym dniu, z ;:304 w dłoni...marzenie :wink:
Kiedyś się doczekam ;:108 :!:
Nie od razu Rzym zbudowano... mamy już zaczątek wiaty, ale nie wiem czy eM potrafi husiu husiu zrobić...zapytam ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Danusiu :wit
Cieszę się, że Twoje odwiedziny w moim ogródku akurat trafiły na widoczki jakie lubisz :D

Ewuniu ja też bardzo lubię jak na rabatach jest bujna roślinność, nie lubię widoku gołej ziemi .....a i chwasty nie mają miejsca, żeby szaleć 8-) :lol:
Co do trawnika, to mój eM mówi, że już niedługo nie będzie po co kosiarki odpalać..... wystarczą nożyce do trawy :;230

Kasiu Ty musisz po moich rabatkach pospacerować w realu ;:196 może w reszcie w tym sezonie się uda.....
U mnie jakoś trawka równo rośnie, nie ma takich kęp o których piszesz..... to pewnie zależy od mieszanki....

Ewuniu ogródek niezbyt duży, więc i trawniczek kosztem rabat w zaniku..... ale takie proporcje bardzo mi odpowiadają :D Jest i trawka , jest mnóstwo zieleni z drzewek i krzewów i są wreszcie kolorowe kwiaty, które uwielbiam :D
A co Twój eM w temacie zaniku trawnika ??? 8-) :lol:

Justynko jeszcze troszkę i zrobi się pięknie i kolorowo w ogródkach, a z roku na rok tych kolorków jest więcej.... wszystko to kwestia czasu :D

Elu cieszę się , że zajrzałaś ;:196
Wiesz u mnie wciąż jest taki okres latem, kiedy tych kolorków jest mniej.... ale faktycznie, w tej chwili jest o wiele , wiele więcej barw niż kilka lat temu. U mnie wiosna i jesień były bardzo kolorowe, a sierpień bardziej zielony..... Nastawiłam się na dosadzenie roślin kwitnących w tym czasie, doszło sporo liliowców, które wspaniale wypełniają w tym czasie lukę kolorystyczną :D A mam nadzieję, że będzie coraz lepiej, bo kępy z roku na rok większe i bogatsze w kwiaty :D
Ja niestety nie mam tych powtarzających irysków, to takie nowe odmiany, wydaje mi się, ze nie są zbyt łatwo dostępne....
U mnie też pojawia się zasychanie liści irysów, ale ja po prostu je wycinam..... nie wiem, czy to taka uroda czy właśnie jakieś grzybisko....

Kasiu w takim razie zanim będziesz miała swoją to zapraszam do mnie na huśtaweczkę.... znajdzie się i dobra kawka i jakieś ciasteczko 8-) :lol: Ja uwielbiam spędzać czas na huśtawce.... czasami nocą sobie na niej siadam i delektuję się ciszą..... kiedyś nieźle wystraszył minie.... jeż :;230 ..... wszędzie cicho, ani żywej duszy a w pewnym momencie słyszę z tyłu jakieś tupanie, szuranie, sapanie.... myślałam, że z huśtawki spadnę :;230 A to Pan Jeż wyszedł na spacer po moim ogródku :D
Mam nadzieję, że i u Ciebie niedługo będzie huśtawka :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

oxalis pisze:Usiadłabym na takiej huśtaweczce w ogrodzie wieczorkiem, po całym dniu, z ;:304 w dłoni...marzenie :wink:
Kasiu ale się rozmarzyłam - i jeszcze ten zapach lili ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gdy za oknem biało to aż miło zagląda sie do kolorowych ogródków takich jak Twój Aguś ;:167 zaraz się rozgrzało ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Malgorzata284
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 18 gru 2010, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ;:168 znalazłam Twój piękny ogród i wpisuję się do wątku, żeby go nie zgubić :wink: A teraz jeśli pozwolisz rozejrzę się w 12 ;:oj częściach Twoich ogrodowych opowieści :wit
Pozdrawiam - Małgorzata
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu ostatnio, jak mi smutno, to na poprawę nastroju oglądam Twoje cudowne roślinki, piękną soczystą zieleń trawy i tak sobie w myślach układam, gdzie w realu one rosły. ;:108
Lilie masz naprawdę wspaniałe, pachnące, obficie kwitną.
Pozdrawiam Cię serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

U Ciebie Agniesiu jak zwykle CUDNIE ,
W takie zimowe dni po obejrzeniu TAKICH zdjęć ogrodu po prostu aż marzy się o wzięciu w rękę notesika i zabrania się za wiosenne planowanie... żeby choc troche Ci dorównać :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AGNESS pisze:Majeczko u mnie połączenie iglaków z kwiatami jest obowiązkowe :D Tak lubię najbardziej :lol: Iglaki to taki szkielet mojego ogrodu, a dopiero na jego tle rosną różne kolorowe bylinki i krzewy :D W okresie zimowym gdy bylinki zamierają iglaki nadal zdobią, a latem są wspaniałym zielonym tłem :D Myślę, że to właśnie dzięki tej dużej ilości zieleni nie ma u mnie przesytu kolorów i wrażenia bałaganu.... ta zieleń tak łączy te barwy ze sobą i je uspokaja :D

Aga, doskonały opis sukcesu jaki osiągnęłaś w swoim ogrodzie.
Właśnie, to tak odbieram zieleń 8-) barwy i spokój ;:170
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ave pisze:U Ciebie Agniesiu jak zwykle CUDNIE ,
W takie zimowe dni po obejrzeniu TAKICH zdjęć ogrodu po prostu aż marzy się o wzięciu w rękę notesika i zabrania się za wiosenne planowanie... żeby choc troche Ci dorównać :D
no jak Ci tu dorównać kroku... chyba za 10 lat... ;:oj Ale nie powiem, działasz bardzo motywująco! I to najważniejsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękne te rabaty, dużo zieleni i dużo kolorów ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu moja huśtawka z 3 stron zatopiona w zieleni, naprawdę uwielbiam na niej przesiadywać, odpoczywam wspaniale wśród tej zieloności ...... bardzo już mi brakuje tych relaksów w pachnącym wieczornym powietrzu.....

Jadziu ja tez bardzo lubię pooglądać letnie zdjęcia i przywołać te cieplutkie słoneczne widoki..... na szczęście za kilka dni już luty.... minie biegusiem....a później marzec to już wiosna 8-) ;:oj Jeszcze ze 2 tygodnie i będę przeglądała i wysadzała karpy dalii i begonie...... i wtedy od razu zrobi się wiosennie :D

Małgosiu witaj :wit Bardzo mi miło, że do mnie trafiłaś i dziękuję za miłe słowa o ogródku.... do poprzednich wątków nie wracaj.... szkoda czasu.... na bieżąco wspominamy, więc wszystkie zakamarki ogrodu pokażę jeszcze raz :D

Tajeczko mam nadzieję, że jak będzie już cieplutko, to znów w realu będziemy wędrowali z kawką po ogródku ;:196
Tęsknię już do widoku lilii, mam nadzieję, że dobrze przetrwały zimę i znów latem będą czarowały :D

Ewuniu
dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 ........ o jakim dorównywaniu Ty mówisz, kiedy Twój ogródek jest przepiękny i ja zawsze z zachwytem po nim wędruję ;:196 Mnie też jeszcze czeka kilka przeróbek wiosną.... ale ogrodnik chyba nie potrafi żyć bez przesadzanie 8-) :lol:

Majeczko dziękuję, bardzo mi miło, że tak pozytywnie odbierasz mój ogródek, ja się najlepiej czuję właśnie w takich klimatach, wyciszam, relaksuję i mam cudowny humor :D

Nelu wiadomo, że mały ogródek można szybciej urządzić niż taki duży i wspaniały jak Twój.... ale u Ciebie , mimo dużo większej powierzchni już jest piękne klimatyczne miejsce, które odwiedzam z prawdziwą przyjemnością ;:167

Iwonko dziękuję :D Na takim efekcie bardzo mi zależało, bujnie i zielono :D

Aniu iryski bardzo lubię, szkoda tylko, że tak szybko przekwitają. Ale im większa kępka, tym dłużej można się cieszyć ich urodą :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”