Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Dzidziu witam Cię po długiej przerwie; jak napisałam u Ciebie: wiosna idzie Żabeczka nasza wraca!
Pat ale ja mam niedaleko las i może dlatego, ile jeszcze nie dolatuje do karmnika a widuję je w ogrodzie. Takie piękne sójki! inwazja bażantów, kuropatwy - kocham tą wieś!
Ewuniu w w paru przypadkach zaryzykowałam, ale w paru zdecydowałam jak zobaczyłam jaką temperaturę wytrzymują. Będę je okrywać, własną piersią osłonię ;:306
Ewciu K66 a Tobie nie? ;:196
Elu zakładamy wątek będziesz się wyżywać, a my będziemy Ci pomagać!
Aguniu zastanawiałam się jak objeżdżaliśmy samochodem sklepy dwa dni temu. Kupiłam białą azalię no i niestety dzisiaj listeczki jej lecą chyba podmarzła, bo jak się jedzie to jest ciepło z jak sama została to jej było za zimno ;:oj Dobrze że nie kupiłam prymulek, bo one jeszcze delikatniejsze.
Małgosiu już nie mogę się doczekać lata, żeby Ci tą Elżbietkę posłać czego ja wcześniej o tym nie pomyślałam. Ja ją nawet wypatyczkowałam tylko nie wiem która to, bo patyczków mam kilka ale różnych :(
To jak będę miała dla Ciebie wiadomość to przytroczę dzięciołowi do nóżki!
Iwonko już mi Marysia Mar zarzuca, że wszędzie wiosna a u mnie stale zima i dlatego dałam tą wiosenkę, a jeszcze znalazłam zdjęcia ogródka przy wejściu do Katedry w Oliwie i musiałam je pokazać. Ogródek nietypowy.
Topinambur ja też posadziłam i myślałam że będzie dla kurek, ale minęło lato i nie wychodził. Już myślałam, że nic z niego nie będzie. Jedni skarżą się na rozrastanie a u mnie wyleźć nie chce. Aż tu nagle idę jesienią i sterczy kilka roślin z kwiatkami. Posadziłam go na nieużytku wśród poletka chrzanowego. Z kiwano kurki wydziobywały ziarenka.
Elu nie przesadzaj tylko dlatego, że jakiś Fotosik nie chce z Tobą współpracować. A kto zrobił najpiękniejszą kartkę imieninową, no kto?
Wiolu świeciło dzisiaj słoneczko bardzo krótko więc jak go zobaczyłam to wyskoczyłam z aparatem, żeby go uwiecznić i musiałam się podzielić radosną nowiną :lol:
Ula jest u mnie codziennie i to parę razy, a ja stoję w kuchni gapię się na niego. Wczoraj specjalnie pojechałam do sklepu po słoninkę dla niego ;:306
Lidziu dobrze będziemy kurki karmić - mam nadzieję, że mój się też rozrośnie. Kupiłam go na Al dwa rodzaje jedne bulwy białe drugie różowawe.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lidziu - o jakiej porze wykopujesz bulwki do jedzenia?
Marysiu - ale pamiętaj, żeby ta wiadomość nie była za długa, bo potem dzięciołek miałby JEDNĄ NÓŻKĘ BARDZIEJ!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Marysiu Twoje zdjęcia zachwycają zawsze ;:180 a dzięcioł jak z bajki.Słoninkę sikorkom tak nisko wieszasz a kotki Twe co na to? Chyba że dzięcioła sie obawiaja?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit nareszczie nadrobiłam zaległości z całego dnia ale było czytania,dzięciołek super pozuje do zdjęcia i zima w Twojej okolicy piękna ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze, że późno zajrzałam, bo jeszcze bym sikora przegapiła ;:306 Znajoma miała raz nasiona kiwano-powiedziała, że nigdy w życiu. Nie wiem, czy wpadła na to, żeby żywić swoje kury kolcami :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Sikor jest boski ;:306 ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Kotki na słoninkę nie bardzo łase, tak jest u mnie, ale sójki potrafią ukraść nawet dosyć spory kawałek.
Marysiu, latem odwiedził nas dzięcioł zielony, przepiękny, ale zimą go nie widziałam.
Teraz tylko dzięcioł duży i dzięciołek.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

No nie, tymi narcyzami to się narobiło... a tu jeszcze cały luty przed nami.
Szkoda, że u mnie tylko sikory.
Też mam apetyt na jakieś oryginalne warzywa. Ostatnio zapaliłam się do topinambura, ale w naszej glinie to nie wiem. Mam jednak dużą skrzynię. Może tam się coś uda. Czytałam, że po karczochu każde wino jest dobre, bo zawarta w nim substancja (obecna także w innych zielonych) "otwiera" (uwrażliwia) kubki smakowe.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu ale Ty piekne robisz fotki...te zimowe sa czadowe...a to zeskrobane słoneczko wymiata ....super ;:303
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marusiu polujesz z aparatem? powinnas album założyć z włościami na których osiadłaś.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam Maseczko a ja dziś miałam 4 niecodziennych gości na słonince sójki przyleciały pojadły i poleciały, sikorki ze względu na duży mróz u nas dziś tłumnie oblegają słoninkę
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Widzę, że skrzydlata stołówka otwarta. Ten dzięcioł to jakiś zawzięty podróżnik, bo do nas też zagląda czasami :wink:
Marysiu, strasznie mi się podoba Twoje podejście do zwierzaków - dbasz o swoje kurki i nie zapominasz o dzikich stworzeniach ;:196

Muszę pozachwycać się Twoimi zdjęciami zimowymi. Mogę? Są piękne! Mają klimat i ładne światło, tak że nawet zwykła siatka ogrodzeniowa uroczo na nich wygląda.

A nim przyjdzie wiosna, mam nadzieję, że nas jeszcze trochę zimowymi widoczkami porozpieszczasz :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu załatwione na cieniutkim jedwabiu!
Basiu moje kotki zamknięte przed Lolą, a słoninka była wyżej tylko śnieg na dole podwyższył poziom o śnieg na gałęziach obniżył słoninkę ;:306 i jest jak jest za pochwały dziękuję :oops: !
Marysiu mar i nie nastraja do spacerów, bo nawet moja koleżanka na biegówkach się zapada, a lżejsza i mniejsza ode mnie ;:306
Ewuniu majowa nie należy się zarzekać ! nigdy nie wiadomo ;:185
Ewuniu od mewy to Ela nam takiego sikora zaserwowała ;:306
Zosiu u mnie pojawiło się dużo bażantów jak stoję na przystanku to podchodzą do drogi chwilę czekają i myk przechodzi jeden potem drugi to samo. Parę dni temu stałam to kilka ich przeszło. U mnie nazywają je dzikie kury!
Aniu czego tego wcześniej nie napisałaś tylko teraz jak karczochy zimują ;:303 Ja mam glinę i topinambur chwilę wychodził ale rośnie! ;:215
Dorotko ale miła jesteś dziękuję ;:196
Ewuniu w to też dzięki FO robię więcej zdjęć i kolejny aparat kupiłam przez FO ;:131
Ula a u mnie dzisiaj cisza, bo więcej ludzi kręci się po ogrodzie i pewnie dlatego ;:108
Olgo Droga jak zobaczyłam Twój wpis to strasznie się ucieszyłam, bo już parę razy o Tobie myślałam. W ogóle o nas nie pamiętasz ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Marysiu, a topinambur nie rozłązi Ci się po działce ? I czy nie musisz go wykopywać kilofem z tej gliny ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu rozejść się nie zdążył bo tej jesieni pierwsze roślinki wylazły, a kopać też jeszcze nie zdążyłam. Mam tam chrzan i kopie zwykłą łopatą. Kilof gdzieś wcięło ostatnio chyba ktoś dobrze schował ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”