Pat ale ja mam niedaleko las i może dlatego, ile jeszcze nie dolatuje do karmnika a widuję je w ogrodzie. Takie piękne sójki! inwazja bażantów, kuropatwy - kocham tą wieś!
Ewuniu w w paru przypadkach zaryzykowałam, ale w paru zdecydowałam jak zobaczyłam jaką temperaturę wytrzymują. Będę je okrywać, własną piersią osłonię

Ewciu K66 a Tobie nie?

Elu zakładamy wątek będziesz się wyżywać, a my będziemy Ci pomagać!
Aguniu zastanawiałam się jak objeżdżaliśmy samochodem sklepy dwa dni temu. Kupiłam białą azalię no i niestety dzisiaj listeczki jej lecą chyba podmarzła, bo jak się jedzie to jest ciepło z jak sama została to jej było za zimno

Małgosiu już nie mogę się doczekać lata, żeby Ci tą Elżbietkę posłać czego ja wcześniej o tym nie pomyślałam. Ja ją nawet wypatyczkowałam tylko nie wiem która to, bo patyczków mam kilka ale różnych

To jak będę miała dla Ciebie wiadomość to przytroczę dzięciołowi do nóżki!
Iwonko już mi Marysia Mar zarzuca, że wszędzie wiosna a u mnie stale zima i dlatego dałam tą wiosenkę, a jeszcze znalazłam zdjęcia ogródka przy wejściu do Katedry w Oliwie i musiałam je pokazać. Ogródek nietypowy.
Topinambur ja też posadziłam i myślałam że będzie dla kurek, ale minęło lato i nie wychodził. Już myślałam, że nic z niego nie będzie. Jedni skarżą się na rozrastanie a u mnie wyleźć nie chce. Aż tu nagle idę jesienią i sterczy kilka roślin z kwiatkami. Posadziłam go na nieużytku wśród poletka chrzanowego. Z kiwano kurki wydziobywały ziarenka.
Elu nie przesadzaj tylko dlatego, że jakiś Fotosik nie chce z Tobą współpracować. A kto zrobił najpiękniejszą kartkę imieninową, no kto?
Wiolu świeciło dzisiaj słoneczko bardzo krótko więc jak go zobaczyłam to wyskoczyłam z aparatem, żeby go uwiecznić i musiałam się podzielić radosną nowiną

Ula jest u mnie codziennie i to parę razy, a ja stoję w kuchni gapię się na niego. Wczoraj specjalnie pojechałam do sklepu po słoninkę dla niego

Lidziu dobrze będziemy kurki karmić - mam nadzieję, że mój się też rozrośnie. Kupiłam go na Al dwa rodzaje jedne bulwy białe drugie różowawe.