Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)
Na raty i z podziwem zwiedzam Twój ogród Ewo.Tak na dzień dobry ogrom prac wiodący do stworzenia ogrodu, jest wręcz niewyobrażalny.Duży teren, ciężka ziemia i beton na dokładkę.Z ciekawością czytałam kolejne strony.
A tu proszę, warzywniak idealny, nasadzenia wokół niego - super, wierzba obsadzona.Za chwilę więcej kwiatów się zakolorowi i będzie miło i kwieciście w Waszym zakątku.Oczko prawie ujarzmione, karpaty urosły, kamieni przybyło.Bardzo sprawnie i pomysłowo idą prace ziemne.Oby tak dalej wszystko się posuwało.Wiadomo, że praca własna nie jest wliczana w koszty, ale to dzięki niej wszystko nabiera kształtów.Powtórzę tylko za resztą -umiar i nieprzeforsowywanie się będą najlepszym wyjściem, ponieważ wiele jeszcze pracy przed Wami.Będę z niecierpliwością oczekiwać na kolejne postępy.
A tu proszę, warzywniak idealny, nasadzenia wokół niego - super, wierzba obsadzona.Za chwilę więcej kwiatów się zakolorowi i będzie miło i kwieciście w Waszym zakątku.Oczko prawie ujarzmione, karpaty urosły, kamieni przybyło.Bardzo sprawnie i pomysłowo idą prace ziemne.Oby tak dalej wszystko się posuwało.Wiadomo, że praca własna nie jest wliczana w koszty, ale to dzięki niej wszystko nabiera kształtów.Powtórzę tylko za resztą -umiar i nieprzeforsowywanie się będą najlepszym wyjściem, ponieważ wiele jeszcze pracy przed Wami.Będę z niecierpliwością oczekiwać na kolejne postępy.
- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj trochę małej architektury ogrodowej
... ze zdobycznej kraty, powstała "brama" do sadu, na którą już nieśmiało wspina się filigranowa wisteria.
Natomiast fragmenty granitowych płyt, utworzyły ścieżki, dzięki którym podlewając, nie brodzę w błocie

A to altanka, która w przyszłości będzie cała obrośnięta winoroślą, a może pnącymi różami ... tak by było romantyczniej ;).

... ze zdobycznej kraty, powstała "brama" do sadu, na którą już nieśmiało wspina się filigranowa wisteria.

Natomiast fragmenty granitowych płyt, utworzyły ścieżki, dzięki którym podlewając, nie brodzę w błocie

A to altanka, która w przyszłości będzie cała obrośnięta winoroślą, a może pnącymi różami ... tak by było romantyczniej ;).

Ewuniu Twój pomysł na altanę jest genialny!!!!!!!!!
Wprost nie mogę uwierzyć, że są tak proste i tak fantastyczne rozwiązania na altanę.
Czy możesz mi powiedzieć, z czego jest zrobiona?
Podoba mi się też potężnych rozmiarów pergola. Czy mogłabyś kilka słów również na jej temat "skrobnąć"
Oj widzę, że bardzo podobne gusty mamy, więc szybko się stąd nie wyniosę
Wprost nie mogę uwierzyć, że są tak proste i tak fantastyczne rozwiązania na altanę.
Czy możesz mi powiedzieć, z czego jest zrobiona?
Podoba mi się też potężnych rozmiarów pergola. Czy mogłabyś kilka słów również na jej temat "skrobnąć"

Oj widzę, że bardzo podobne gusty mamy, więc szybko się stąd nie wyniosę

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Różami
tak będzie i pięknie i romantycznie, a winoroślą pięknie i rozważnie ;).
I jeszcze zimą będzie się można napawać urokami ogrodu.

I jeszcze zimą będzie się można napawać urokami ogrodu.
Edyta
- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izuniu
... z tą altanką było przygód co niemiara ;) ... najpierw miała to być wymarzona aleja, obrośnięta winną latoroślą, ale pręty się powykrzywiały i wyszedł koślawy szkieletor
Gdy już pan spawacz, zniechęcony niepowodzeniem, zmierzał do furtki, nagle doznałam olśnienia i postanowiłam skrzyżować w jednym punkcie wszystkie żebra metalowego nieszczęsnika i powstała ta oto, wdzięczna altanka
W naszej glinie, twardej jak skała, zostały umieszczone (po uprzednim nawierceniu otworów) na głębokości ok 0.5 m, rurki w których umieszczono, wygięte pręty, przyspawano, ot i cała filozofia. Altanka jak marzenie a przy niej już rosną malutkie krzewy winorośli - 3 gatunki
"Brama" na wisterię, to zupełna proza ... kratę, ktoś miał przy trzydrzwiowym balkonie i chciał się jej pozbyć, nie musiał długo szukać 

Cynamon pisze:Izuniu ... musisz zdobyć rurki (u mnie są stare, jeszcze nie pomalowane), mieszczące się w nich pręty i ... pana z ogniem w oczach
hmmm cokolwek to znaczy........ będę szukać

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pana z ogniem? Nie ma sprawy, mam dwóch, jeden ma ogniste oczy (i to mi wystarczy), drugi jest spawaczem
Ale po co te rurki? Nie mogą być same pręty?
Ajajaj, zapomniałabym napisać, jak bardzo mi się tu podoba

Ale po co te rurki? Nie mogą być same pręty?
Ajajaj, zapomniałabym napisać, jak bardzo mi się tu podoba

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."