Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Aguś!
...oczywiście farsz robiłam wg. twojego polecenia....cebulka i suszone pomidorki z zalewy oliwnej.
Moim Panom...bardzo smakował na zimno ,z sosem czosnkowym
...Miłego, bezbolesnego weekendu! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Burlesca jest idealna-nie śnieżnobiała, a rozjaśni te igły, które planujesz wprowadzić :D Obejrzyj się za jeszcze kilkoma bladawcami, żeby róż nie rzucał się za bardzo w oczy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, zatem dodatkowo będzie Burlesca i Robin van Galen... nie mogę się doczekać efektu tej rabaty!
Bogusiu, witam sobotnio i cieszę się, że Twoim Panom klops w cieście francuskim przypadł do gustu :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki za info, czy to ten sklep ogrodniczy do którego skręca się na światłach w prawo jadąc z Wawy?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogna, na pierwszych światłach do N. Sklep ogrodniczy przy rondzie...
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Już wiem który, dzięki za info. Wybiorę się tam.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Zdaje się, że też zamówiłam takie lilie :) ;:124
x-ag-a
---

Post »

Bogna, owocnych zakupów :)
Kasiu, wszystkie takie same odmiany? Widocznie mamy taki sam gust :)

Melduję, że krążki torfowe zagospodarowane kobeą pnącą, szałwią omączoną i lobelią zwisłą :) Żeby to jeszcze miało ochotę wykiełkować i ładnie rosnąć!
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aguniu - witam Cię serdecznie w mroźną ale słoneczną sobotę , chciałam przeprosić za zaśmiecanie Twojego wątku moimi zdjęciami .
Podzielam pomysł z liliami, ale jak wiesz dla mnie wszystkie Twoje koncepcje są wzorcowe . Będę wysiewała w tym roku kobeę , czy masz już jakieś doświadczenia
z jej uprawą ? Lilie u siebie będę sadziła w donicach -miałam ich sporo,ale to przysmak nornic i dużo ich straciłam -może to będzie dobry sposób,koszyki nie były
dla nich przeszkodą do pokonania.W kwestii hortensji pytałam o Szmita , ale to nie aktualne ponieważ on nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej a chciałam dokupić
hortensję mniej ekspansywnie rosnącą -Jane-Limelight to jakaś nowość na naszym rynku -poczekam jak będzie dostępna w Łodzi,chociaż też się trochę boję
bo 2 lata temu kupiłam na giełdzie kwiatowej od niesprawdzonego "hodowcy" i nie były to te którymi byłam zainteresowana... ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
x-ag-a
---

Post »

Elu, ja na pewno wiosną będę u Szmita, więc jeśli (nie wiem gdzie mieszkasz) chciałabyś się jakoś ze mną spotkać, to mogę Ci tę hortensję kupić. Zresztą, pewnie sama byłabym nią zainteresowana... Jane Little Lime to taka miniaturowa wersja Limelight, prawda? Urocza skądinąd...

Byliśmy na długim spacerze... na słońcu jest bardzo przyjemnie, chociaż w policzki poszczypało...

Strząsnęliśmy śnieg z iglaków i polecam tym, którzy tego nie zrobili, usunięcie go teraz... czapy miały po minimum 30cm i już są ciężkawe, zresztą w lesie widzieliśmy sporo połamanych sosnowych gałęzi... za chwilę gdy złapie odwilż, będzie jeszcze cięższy i powyłamuje lub zniekształci krzewy.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś też sobie zafundowałam Burlescę i Robina van Galen ;:306 ależ pięknie będą wyglądać, Twoje wśród iglaków a moje wśród róż. ;:215
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

tak Aguniu, to jest właśnie ta odmiana którą bym chciała zdobyć oprócz tej podoba mi się Hortensja drzewiasta- Hayes Starburst z racji na jej pełne kwiatki
tworzące takie,chyba lekko spłaszczone wiechy z duża ilością kwiatów płonnych w kształcie gwiazdeczek ,mieszkam w Łodzi a działeczkę mam w k/Ldzania pewnie nie wiele to Ci mówi będę miała bliski kontakt z Marzenką -Sosenką w realu i może z Ewunią - Mewą(jest hortensjowo zakręcona)-to może udałoby się zorganizować
jakieś spotkanie.U siebie mam z tych mniej ekspansywnych "Bobo" posadzona w zeszłym roku w czerwcu , też w większości kwiaty płonne zwarty krzaczek,polecam ją ,bo można dołożyć jej jakieś towarzystwo w postaci kontrastowych bylin albo nawet tych bordowych miniaturowych berberysów..z potężniejszych mam jeszcze
MAGICAL MOONLIGHT 'syn ,Kolmagino' i Phantom duże łabne kwiaty .. ;:196 -Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No a co tu? "Dopiero" 14 część? :mrgreen: :lol: :lol: Nie przebrnę... :roll:

Wysiewasz już nasionka? No tak, lobelie to lubią wcześnie, bo długo wyłażą i na początku okropnie wolno rosną. Ja się wobec tego przymierzę do wysiania... selera naciowego :;230

Miałam stratyfikować oczary... zaraz wrzucę do lodówki chyba. Może jeszcze zdążą się wytegować :lol:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Agunia dziękuję serdecznie za podpowiedzi a propos wilczomlecza. Jest niezwykle urokliwy. A czy ja dobrze pamiętam, miałaś go w skrzyniach? Dobrze kojarzę? Miłego weekendu! ;:3
x-ag-a
---

Post »

Nelu, cała przyjemność po mojej stronie :) Wilczomlecze miałam w skrzyniach, między różami... dawały im wspaniałe mgiełkowe wykończenie i to co lubię najbardziej, czyli nieprzerwane kwitnienie drobnych kwiatuszków aż do późnej jesieni...

Obrazek
tu widać kawałek wilczomlecza w skrzyniach różanych, na początku sezonu...

Obrazek
tu w kompozycji z bluszczem...

Obrazek
z brateczkami...

Obrazek
solo...

Obrazek

Dominika, no w końcu wylazłaś z norki... Nie wstyd Ci? ;-)) Nasionka wysiałam, ale ja jestem noga z rozmnażania, wiec jest duża szansa, że jak zwykle nie wyjdzie mi z tego nic... jedyna nadzieja w krążkach torfowych :) Z warzyw może pójdę w pomidorki koktajlowe do donicy i zioła, nic więcej :) Seler naciowy kocham chrupać, zwłaszcza w sałatce piękności :) Bywaj tu częściej!
Elu, Marzenka prawdopodobnie będzie musiała do mnie zawitać wiosną, bo mam dla niej kilka dużych krzewów i kurierem ich nie wyślę... możesz wybrać się z nią, tyle, że po hortensje do Szmita pojadę nie wcześniej niż pod koniec kwietnia... ale tak czy inaczej, zaproszenie masz otwarte. Może te odmiany, które Cię interesują, dostaniemy w szkółkach blisko mnie?
Majutku, wspomniane lilie są zjawiskowe... już tak je sobie wyobrażam, jak pięknie będą u nas kwitły - u Ciebie między różami, u mnie wśród iglastych - że wiosny nie mogę się doczekać na ich sadzenie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”