Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Agapanty chodzą też za mną od dwóch lat - są naprawdę piękne i eleganckie 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcia jak zwykle cudo w sam na doładowanie akumulatorków przed weekendem
Kosaćce japońskie w sam raz nad zbiornik nawet jak nie kwitną to i tak zdobią liśćmi jak trawy
Kosaćce japońskie w sam raz nad zbiornik nawet jak nie kwitną to i tak zdobią liśćmi jak trawy
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś w sprawie oczka to co ja biedna z suchą ziemią Ci podpowiem, tyle tylko że lilie wolą sucho niż mokro. Dziewczyny już doradziły a Ty teraz wszystko przetwórz i przetraw i najlepiej zostaw wszystko aż sama wiosna Ci podpowie jak to zorganizować.
Ja jakbym miała coś dołożyć do tego co tam jest to ewentualnie białe irysy japońskie lub syberyjskie, może takie co powtarzają kwitnienie.
Moja czapka a właściwie mój kark cierpi od lenistwa i siedzenie przed kompem, ale po porcji prądów puszcza napięcie i jest możliwie. Już nie mogę doczekać się jakiejś roboty w ogrodzie bo samo odśnieżanie to za mało rozrywkowe jest. Ale te skoki ciśnienia też się dokładają. A tam byle przetrwać do wiosny a potem niech się dzieje co chce.
Ja jakbym miała coś dołożyć do tego co tam jest to ewentualnie białe irysy japońskie lub syberyjskie, może takie co powtarzają kwitnienie.

Moja czapka a właściwie mój kark cierpi od lenistwa i siedzenie przed kompem, ale po porcji prądów puszcza napięcie i jest możliwie. Już nie mogę doczekać się jakiejś roboty w ogrodzie bo samo odśnieżanie to za mało rozrywkowe jest. Ale te skoki ciśnienia też się dokładają. A tam byle przetrwać do wiosny a potem niech się dzieje co chce.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguniu - zajrzałam tylko na chwilkę, śledzę Twoje liliowe rozterki, ciekawa jestem, jaka zapadnie decyzja.
Strasznie mi się dziś internet zachowuje, chyba zamarzł, czy co...
Strasznie mi się dziś internet zachowuje, chyba zamarzł, czy co...
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Cześć dziewczyny, nie nastawiałabym się tak na agapy, bo skubańce potrafią nie zakwitnąć wcale w pierwszym roku
Julka i ja coś o tym wiemy 

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Agnieszko oczko i otoczka i tak już są piękne, ale przemyśl jeszcze masz trochę czasu może i lilie i agapanty miejsca jest sporo , zdrówka życzę i najlepszego
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Doberek Aguś. Udało mi się do Ciebie dotrzeć i nawet częściowo przedrzeć przez masę wpisów. Wiedziałam że będzie dużo ale że ominie mnie cały wątek to nawet mi przez myśl nie przeszło
Cudne fotki na wspominki, zresztą jak zwykle. Imponująca lista planów na ten sezon. Widzę że już zdecydowałaś o towarzystwie dla Limek: budleje i bodziszki. Bardzo jestem ciekawa efektu.
Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze do dyskusji o liliach. Nie gniewaj się ale ja też ich nie widzę przy oczku. Za dużo się tam dzieje żeby wydobyć ich piękno. Fakt że jestem zafiksowana na widoczku lili wśród iglaczków takich jak kosówki na ten przykład. Poza tym lilie nie lubią za dużo wody, muszą mieć lekkie przepuszszalne, lekko kwaśne podłoże. Przy oczku mogą Ci gnić.
Choć zawsze możesz posadzić kilka w donicy i zadołować tam gdzie chcesz. Jak Ci nie będą odpowiadać to w każdej chwili, nawet już kwitnące, razem z doniczką możesz przenieść w inne miejsce. Ja tak robiłam i ten patent sprawdził się bardzo.
Powodzenia w planowaniu

Cudne fotki na wspominki, zresztą jak zwykle. Imponująca lista planów na ten sezon. Widzę że już zdecydowałaś o towarzystwie dla Limek: budleje i bodziszki. Bardzo jestem ciekawa efektu.
Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze do dyskusji o liliach. Nie gniewaj się ale ja też ich nie widzę przy oczku. Za dużo się tam dzieje żeby wydobyć ich piękno. Fakt że jestem zafiksowana na widoczku lili wśród iglaczków takich jak kosówki na ten przykład. Poza tym lilie nie lubią za dużo wody, muszą mieć lekkie przepuszszalne, lekko kwaśne podłoże. Przy oczku mogą Ci gnić.
Choć zawsze możesz posadzić kilka w donicy i zadołować tam gdzie chcesz. Jak Ci nie będą odpowiadać to w każdej chwili, nawet już kwitnące, razem z doniczką możesz przenieść w inne miejsce. Ja tak robiłam i ten patent sprawdził się bardzo.
Powodzenia w planowaniu

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aguś.
..wpadam przywitać się...i uciekam, bo mam dzisiaj zwariowany dzień.
Lżej się robi jednak na duszy, bo jest nadzieja na
.... już w tej chwili niewinnie przebija się zza chmur.
Kochana, klops w cieście francuskim podbił podniebienia domowników i nie tylko
Dzękuję za przepis w imieniu moich degustatorów.

..wpadam przywitać się...i uciekam, bo mam dzisiaj zwariowany dzień.
Lżej się robi jednak na duszy, bo jest nadzieja na

Kochana, klops w cieście francuskim podbił podniebienia domowników i nie tylko

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś witaj
Widzę, ze masz masę dylematów związanych z dopieszczeniem aranżacji przy oczku..... dla mnie już jest pięknie
A Ty pomalutku do wiosny wymyślisz co Ci najbardziej odpowiada.... jest jeszcze czas 

Widzę, ze masz masę dylematów związanych z dopieszczeniem aranżacji przy oczku..... dla mnie już jest pięknie

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Tak czytam o Twoich nasadzeniowych rozterkach i dopadła mnie refleksja, że w urządzonym ogrodzie decyzje roślinne jeszcze trudniejsze niż w nowo zakładanym, bo trzeba się dopasować do już istniejących założeń, a chciejstwa bywają nieracjonalne...ja to bym tam te lilie przy oczku wsadziła, skoro tak Ci pasuje...może rzeczywiście na pierwszy sezon w donicach, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście to jest to, co chcesz? 

Aga witam-podczytuję dywagacje o liliach i muszę powiedzieć ,że ja mam tylko jeden problem-nie kępami,nie szpalerem a tylko zagospodarować każdy wolny skrawek
Wiem,że to będzie balagan ale nie moglam nie kupić u p.Pajdy następnych ślicznotek.Duży ogrod-ogromne przemyślenia ,a maly?no cóż -tak jak powiedzialam nie obejdzie się bez nadmiaru wszystkiego.
Pozdrowka.

Pozdrowka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Edited and removed.
Aga - to Twoje oczko to jest tak piękne, że ja to bym tam już nic nie dodawała - ale to ja
.
Zazdroszczę Wam tych wizji i wiedzy co z czym ,aby była piękna całość

Zazdroszczę Wam tych wizji i wiedzy co z czym ,aby była piękna całość
Pozdrawiam. Ewa
Zephrine, of course - we will remove the link to your blog... I even had no time to look at the content and I think the person who put the link in my topic, did not read your message. Sorry for inconvenience - it will be removed asap.
EDIT: I can see it's already removed?
EDIT: I can see it's already removed?
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Dziękuję, że przeprosiłaś w naszym imieniu.