pewnie dlatego że stoją na ogrzewanej podłodze, spieszyłam się aby wsadzić je do ziemi bo sterczały z nich już białe "ogonki" a one spieszą się aby pokazać zielony szczypiorek
Zachwyciły mnie Wasze lilie. ja dopiero drugi rok będę gospodarzyć na działce. Nie mam lilii, ale może zechce mi ktoś nadmiar swoich nasionek podarować? A może ktoś się pozbywa cebulek ,,gorszego gatunku" ? Chętnie się nimi zaopiekuję
Wolusiu!
Po nasionka zgłoś się do Forumowego Liliowego Guru- Mirzana. Bedziesz miała satysfakcję z wlasnych wychodowanych lilijek. Mogą Ci się trafić okazy jakich nikt nie ma, poza tym to bardzo ekscytujące "zajęcie". Niedawno wysiałam nasiona od Mirzana. Biegam co chwilę i liczę wychodzące zielone punkciki.Jaka radość jak wychodzi kolejne.
Pozdrawiam.
Anna55 pisze:Wolusiu!
Po nasionka zgłoś się do Forumowego Liliowego Guru- Mirzana. Bedziesz miała satysfakcję z wlasnych wychodowanych lilijek. Mogą Ci się trafić okazy jakich nikt nie ma, poza tym to bardzo ekscytujące "zajęcie". Niedawno wysiałam nasiona od Mirzana. Biegam co chwilę i liczę wychodzące zielone punkciki.Jaka radość jak wychodzi kolejne.
Pozdrawiam.
Dziękuję za odpowiedź. Gdzie mam go szukać? Proszę o jakąś wskazówkę
Na poniżej podanym linku jest jeden ze sposobów na wysiew tych lilii. http://photoshare.ru/photo6464932.html
Osobiście tak nie robię ,ale warto się przyjrzeć jak robią to inni.
Ja wysiałam nasionka w piątek. Robiłam to po raz pierwszy i ...nie wiem, co się dalej powinno dziać i w jakim terminie. Bardzo proszę o informacje ze zdjęciami. Będę bardzo wdzięczna