Dziękuję, że o mnie pamiętacie
Helenko, mój stosunek do bladawców ulega zmianom

był czas, kiedy je bardzo lubiłam i sadziłam prawie wyłącznie takie (chociaż wolę raczej kremowe, niż różowe), potem wzięło mnie na kolory zdecydowane - burgund, ciemna czerwień - a teraz chyba znowu wracam do pastelowych
Aniu- sweety, no to będziemy się wspierać w tych "odwykowych" postanowieniach
Majko-edulkotku...ja też już bym chciała nie musieć posiłkować się zdjęciami, tylko oglądać i oglądać na żywo
Ewciu-maj - te zdjęcia z bliska to tak jakoś wyszły dzięki nowej opcji na fotosiku, wstawiania dużych zdjęć. Sama byłam zaskoczona
Kasiu - mam takie same obawy

chociaż myślę, że Twoje akurat są bezprzedmiotowe - Twój ogród jest wg mnie zaprojektowany doskonale.
Michale...one wprawdzie nie wszystkie pachną, ale od czegóż wyobraźnia...
Aniu - cieszę się, że dotarłaś do mnie i zapraszam nadal, a zaległości zbyt dużych nie masz; w końcu zimą zbyt wiele w ogrodzie się nie dzieje
Nelu i ja nie mogę doczekać się wiosny...
Majka -

ja też mówię, że
nie będę zamawiać, ale...przecież jak mi jakaś sama wpadnie w ręce...w dodatku po niezwykle okazyjnej cenie...albo jak bym tak dostała w prezencie

to nie odmówię...
Wróciłam wczoraj wieczorem z prawie tygodniowego niebytu w domu, zarobiłam trochę kasy na kwiatki

, pokolegowałam się z wnukiem, "obeszłam" Dzień Babci ...i jestem. Przede mną dłuższy okres "bezwyjazdowy" i obiecuję go sobie poświecić m.in. na sprecyzowanie planów ogrodowych i poczynienie pierwszych zakupów.
Obiecałam sobie z rozsądku, że wiosną odpuszczę sadzenie nowych bylin i innych trwałych badylków - bardzo dużo posadziliśmy (i przesadziliśmy) jesienią i trzeba zobaczyć, jak to wszystko przetrwało i jak się skomponuje. Ale bardzo trudno mi się powstrzymać

zwłaszcza kiedy czytam na forum, co i kto nowego planuje...
W związku z tym mam taki plan, że pozwolę sobie za to na więcej jednorocznych

no więc najwyższa pora, żeby pogrzebać w internecie i zamówić jakieś nasiona
Kupię też chyba krążki torfowe...nigdy ich nie używałam, więc czas spróbować.
Takie to mam plany na najbliższą przyszłość, a o ich realizacji nie omieszkam informować