Kolejny pokaz liliowców super
Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
Izuniu a ja namawiam na huśtawkę...... może gdzieś ją wciśniesz pomiędzy rabatkami
Ja uwielbiam odpoczywać na huśtawce w czasie pracy w ogródku, jak za mocno kręgosłup doskwiera
A i leniuchować uwielbiam w wolnych chwilach z kubasem herbatki.... wszak ogród to nie tylko praca, ale i błogie leniuchowanie
A huśtaweczka pięknie wygląda zatopiona w zieleń
namawiam
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tadziu czyli u Ciebie jest podobnie...Jak dla mnie grill może być kupny. Byle w miarę tani i nie straszył wyglądem.
Ewo jakbym słyszała swego M - po co Ci huśtawka? I tak masz nie masz czasu posiedzieć! A to nie prawda. Lubię sobie posiedzieć na schodku i delektować się widokiem. A ławkę już mam...O jakich ścieżkach myślisz?
Grażynko dziękuje za życzenia
Ja też uwielbiam się huśtać. Zostało mi to ze szczenięcych lat. U mojej Babci odkąd pamiętam zawsze była jakaś huśtawka w ogrodzie - zrobiona przez Dziadka. A ogród był pełen kwiatów, choć na piaskach Wyspy Sobieszewskiej. To właśnie Tam jest chyba początek mojej ogrodniczej pasji
Agness czuję się namówiona, bo też jestem zdania, że huśtawka jest potrzebna. Tylko jaką wybrać i gdzie ja teraz wkomponować
Gdyby powstała wcześniej, to problem byłby mniejszy. W miejscu gdzie ją "widziałam" początkowo teraz nie ma już szansy jej wcisnąć. Muszę to spokojnie przemyśleć. Może będzie trzeba przeorganizować rabaty...
Ponoć fotosik zaszalał i daje większe zdjęcia...Sprawdzimy
Na pierwszy ogień wspomniana wyżej sasanka z bonusem:
Ups...Wygląda na to, że f wcale nie chce współpracować
Ewo jakbym słyszała swego M - po co Ci huśtawka? I tak masz nie masz czasu posiedzieć! A to nie prawda. Lubię sobie posiedzieć na schodku i delektować się widokiem. A ławkę już mam...O jakich ścieżkach myślisz?
Grażynko dziękuje za życzenia
Agness czuję się namówiona, bo też jestem zdania, że huśtawka jest potrzebna. Tylko jaką wybrać i gdzie ja teraz wkomponować
Ponoć fotosik zaszalał i daje większe zdjęcia...Sprawdzimy
Ups...Wygląda na to, że f wcale nie chce współpracować
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli pragniesz huśtawki-będziesz ją miała, bo akurat to marzenie jest możliwe do spełnienia. Marzenia należy spełniać i cieszyć się tym, ile wlezie
Powiem Ci jeszcze jedno-mam w ogrodzie ławki, na których można posiedzieć, a i tak żeby odpocząć czy wypić kawę siadam na schodku
Mam na myśli ścieżkę wokół garażu, żeby można było chodzić suchą nogą oglądając hosty
Mam na myśli ścieżkę wokół garażu, żeby można było chodzić suchą nogą oglądając hosty
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Lubię sasanki, rozczulają mnie zwłaszcza te włochate pędy wychodzące wiosną z ziemi.
Mam nadzieję że jakaś mi się wysiała i jej nie wyplewię.
Mam nadzieję że jakaś mi się wysiała i jej nie wyplewię.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Izuniu obejrzałam z zachwytem zdjęcia sasanek i przypomniałam sobie nagle o nasionach sasanki bladoróżowej, które Ci obiecałam. Czy dalej jesteś nimi zainteresowana? Jeśli tak, to wyślę je natychmiast.
Życzę pomyślnej realizacji Twoich planów grillowo-huśtawkowych.
Życzę pomyślnej realizacji Twoich planów grillowo-huśtawkowych.
Pozdrawiam Hala
- tu.ja

Masz rację Ewo z tymi marzeniami. Chociaż przekonałam się, że czasem marzenie spełnione po terminie nie daje żadnej radości
Ale to tylko czasem
Poza tym jeszcze do końca nie wiadomo co będzie z tymi działkami. Przy garażu to przydałaby Ci się ścieżka to fakt. Może coś podobnego jak my zrobiliśmy...

Comciu mam podobne odczucia gdy patrzę wiosną na sasanki. Przypominają mi małe kurczątka. Jestem pewna, że rozsiała Ci się niejedna. Moja dobra rada - nie wyrywaj niczego co przypomina nać marchewki. To będą siewki sasanek. Sasanki z dwóch ostatnich zdjęć to moje siewki-samosiejki.
Halinko dziękuję
Chyba jednak nie musi. Z tego co piszą na FO rzadko kiedy siewki są takie jak roślina mateczna. Poczekam aż ta moja się rozrośnie i rozsieje. Na skalniaku odkąd wiem jak wyglądają mam całe mnóstwo siewek sasankowych.
Kupiłam na ten rok kalendarz ze zdjęciami pięknych ogrodów. Zdjęcie ze stycznia:
wydało mi się ciut znajome
Trochę przypomina widok mojego skalniaka i nowej pergoli za nim...Ja wiem, że mojej kompozycji jeszcze dużo brakuje, ale za jakiś czas może będą jeszcze bardziej podobne ( jak roślinki się rozrosną )

Comciu mam podobne odczucia gdy patrzę wiosną na sasanki. Przypominają mi małe kurczątka. Jestem pewna, że rozsiała Ci się niejedna. Moja dobra rada - nie wyrywaj niczego co przypomina nać marchewki. To będą siewki sasanek. Sasanki z dwóch ostatnich zdjęć to moje siewki-samosiejki.
Halinko dziękuję
Kupiłam na ten rok kalendarz ze zdjęciami pięknych ogrodów. Zdjęcie ze stycznia:
wydało mi się ciut znajome 
- ewamaj66

Faktycznie, podobieństwo rzuca się w oczy. Jeszcze tylko róż na pergoli brakuje
Ścieżka wspaniała
Pokazywałaś ją już? U siebie wolałabym chyba taką, której kosić nie trzeba-pozbywam się trawy, zanim tania siła robocza się wyprowadzi z domu 
Ścieżka wspaniała
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza
Twój skalniak bardziej mi się podoba, niż ten z kalendarza.
Jest taki bardziej naturalny. Tamten wygląda, jak zrobiony przed chwilą do zdjęcia.
W tym większym formacie zdjęć sasanki prezentują się wspaniale.
Też nie wyrywam takich maleńkich "marchewek".
Ale, jak na razie moje siewki mają bardziej lub mniej fioletowe kwiatki.
A w ostatnim sezonie trafiła mi się nawet jedna z pełnymi kwiatkami.

Jest taki bardziej naturalny. Tamten wygląda, jak zrobiony przed chwilą do zdjęcia.
W tym większym formacie zdjęć sasanki prezentują się wspaniale.
Też nie wyrywam takich maleńkich "marchewek".
Ale, jak na razie moje siewki mają bardziej lub mniej fioletowe kwiatki.
A w ostatnim sezonie trafiła mi się nawet jedna z pełnymi kwiatkami.
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dzięki za radę, wszystkie "marchewki" zostawię. 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iza, pięknie prezentują się Twoje sasanki! U mnie też wysiały się obficie. Nie miałem czasu poprzesadzać i będzie im za gęsto ale cieszę się ich rozsiewaniem, bo to byliny krótkowieczne.
Twój skalniak taki dorodny i wypełniony po brzegi, a tak niedawno był robiony
Twój skalniak taki dorodny i wypełniony po brzegi, a tak niedawno był robiony
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Skalniak i tak powala widokiem.
Ja bym już nic nie zmieniała.
Jak jeszcze dojdą róże na pergoli to będzie jak w raju.
Ja bym już nic nie zmieniała.
Jak jeszcze dojdą róże na pergoli to będzie jak w raju.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tu.ja

Ewuś ja wiem, że Ty byś wszędzie róże sadziła
To nie jest pergola na róże - może szkoda...Ścieżkę robiliśmy w 2011r i pokazywałam już ją. To był jedyny ciekawy sposób by wykorzystać posiadany beton spod starej altanki.
Dziękuję Krysiu
Skalniak najlepiej prezentuje się gdy kwitnie więcej roślin. Mam kilka różnych kolorów sasanek i rosną blisko siebie. Pewnie dlatego krzyżują się między sobą. Jeśli chcesz mogę Cię obdarować swoimi siewkami. Mam z nich istne "marchewkowe pole" na skalniaku. Sasanka o pełnych kwiatach
- to jest coś!
Mariolko nie ma za co. Cała przyjemność po mojej stronie. Zawsze mogę Ci podesłać siewek - jeśli tylko chcesz. Chyba pamiętasz, że jestem wciąż Twoją dłużniczką
Dzięki Jacku! Trochę mnie wystraszyłeś informacją o krótkowieczności sasanek. Szkoda byłoby mi je stracić. Rozsiewają się na potęgę to fakt. Siewki mam jednak dopiero od czasu gdy zaczęłam je odróżniać od chwastów
Czas szybko leci. Skalniak ma już chyba ze 3 lata.
Anabuko1 - witaj Aniu w moich skromnych progach. Dziękuję za miłe słowa.
Grażynko róż niestety nie będzie na tej pergoli. Ewa namieszała, ale wiesz trzeba Jej wybaczyć biorąc pod uwagę zamiłowanie do róż
. Z jednej strony posadzony jest milin, a drugiej powojnik Markham's Pink rośnie i został delikatnie "rzucony" na pergolę. Mam nadzieję, że wykorzysta nową podporę i da cudny spektakl.
A tak kwitł w zeszłym roku:

Dziękuję Krysiu
Mariolko nie ma za co. Cała przyjemność po mojej stronie. Zawsze mogę Ci podesłać siewek - jeśli tylko chcesz. Chyba pamiętasz, że jestem wciąż Twoją dłużniczką
Dzięki Jacku! Trochę mnie wystraszyłeś informacją o krótkowieczności sasanek. Szkoda byłoby mi je stracić. Rozsiewają się na potęgę to fakt. Siewki mam jednak dopiero od czasu gdy zaczęłam je odróżniać od chwastów
Anabuko1 - witaj Aniu w moich skromnych progach. Dziękuję za miłe słowa.
Grażynko róż niestety nie będzie na tej pergoli. Ewa namieszała, ale wiesz trzeba Jej wybaczyć biorąc pod uwagę zamiłowanie do róż
A tak kwitł w zeszłym roku:

- ewamaj66

Róże są warte tego, aby je wszędzie sadzić
Powojniki też
Szkoda tylko, że nie wybrałaś takiego, który powtarza, bo szkoda, żeby taka fajna pergola się marnowała 
- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Uwielbiam kwitnącego powojnika Markham's Pink
trzeba przyznać, że twój już się popisał. Ciekawa jestem
jak zaszaleje na nowej pergolii
Rzeczywiście zdjęcia skalniaków łudząco podobne
jak zaszaleje na nowej pergolii
Rzeczywiście zdjęcia skalniaków łudząco podobne