Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Maska oj tak podziękowanie było to jest laska mojego Mruczka i cały czas jej mówię że ma mi go przyprowadzić do domu z powrotem a ona mi odpowiada miau i nadstawia łebek do głaskania :wit
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu ,naczytałam się FO
teraz biore się do pisania. Zainteresował mnie klub NEW DAWN więc podpiełam się do koleżanki i zamówiłam dla siebie i Janki.
Zmówiłam też troche lilii, czarne dopisałam u koleżanki,wszystko x2 , ciągne za sobą Janke.na razie stop czerwone miga, dostałam adres do szkółki powojników i wpadłam ,na razie jestem na etapie oglądania a jest co oglądać. ;:oj
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przez tą zimową pogodę człowiek traci rozum :D Kupuję i zamawiam i ciągle mi mało ;:306 A potem przyjdą wielkie paki roślin, z którymi będę biegać i sadzić. Nie mogę się doczekać ;:65
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze:Przez tą zimową pogodę człowiek traci rozum :D Kupuję i zamawiam i ciągle mi mało ;:306 A potem przyjdą wielkie paki roślin, z którymi będę biegać i sadzić. Nie mogę się doczekać ;:65
otóż to, od paru dni kołacze we mnie przekonanie, że zamówiłam jakieś rośliny, o których nie pamiętam... nie chce mi się maili sprawdzać, najwyżej niespodzianka wiosną będzie :)

Maryś, i jak internet wrócił na dobre? Bo przy takim śniegu i ja z niepokojem na druty prądowe za oknem patrzę, czy już się nie zrywają... :roll:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Witaj Marysieńko,Ciebie wczoraj zawieźli a ja sama na tej szklance się męczyłam jeszcze teraz bolą mnie ręce i nogi,okropnie było na drogach a mnie się zachciało babcinej imprezy ;:14
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - a jakie różyczki zamówiłaś? Pochwal się :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu już długo spotykamy się w zaprzyjaźnionych ogrodach. Do Ciebie z ciekawości zaglądałam,( no bo ze mnie taka lokalna patriotka ;:306). Dziś w końcu postanowiłam zostawić po sobie pisany ślad.
Czytam o zamówieniach, które już składasz, tego roku również chcę dokupić róże, ale zapewne kupię w zaprzyjaźnionym ogrodniczym. Czytam o doświadczeniach z firmą Cebule.pl. Kika lat temu zamawiałam u nich, było dużo pomyłek, dubli, szkoda tylko, że na kwiaty niektórych roślin czekałam dwa lata, wtedy przyszło rozczarowanie. W zeszłym tygodniu zaskoczyli mnie przysłanym katalogiem. Dlaczego zaskoczyli- bo zmienili nazwę na Kwiatyllo.pl, piszą o niepowodzeniach spowodowanych przez dostawcę, rzekomo obecnie nie będzie takich wpadek. Siedzę od kilku dni nad katalogiem ( zdjęcia przepiękne) i myślę czy po kilku latach się skusić.
Pozdrawiam serdecznie, chyba u Ciebie wczorajsza ślizgawica przykryta śniegiem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

To chyba rzeczywiście ta sama firma, bo adres ten sam. Przejrzałam ich stronę i wydaje mi się, że ceny np.lilii są mocno zawyżone.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Czy dalej u Ciebie ślizgawka? Dobrze, że można wirtualne zamawiać, nie wychodząc z domu. :uszy
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu jak żyjesz? U mnie jest prąd, natomiast niektóre gałęzie uginają się do samej ziemi. Wszystko pokryte lodem, natomiast w pobliskiej Włoszczowie (może z 15-20 km bardziej na północ), do wieczora padał tylko śnieg, tak mi kolega mówił. Pisałaś o jabłkach z Garlicy, ja tam pisałem pracę mgr o czereśniach :D Nawet nie wiedziałem, że zaprzestali sprzedaży owoców, mieli pyszne czereśnie i borówki amerykańskie, a ile tam było w nich chemii to wolę nie wiedzieć :| A czereśnie to może masz Kordię? Mieli jej sporo (owocuje w 2 poł.lipca, owoce bardzo duże i ciemne). Kotki pięknie pozwijane w siebie ;:138 Pozdrawiam, miłego wtorku :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kochani witajcie do tej pory nie miałam internetu jakby mi ktoś rękę odciął, ale nie do końca, bo za to w domu dużo zrobiłam ;:306
Teraz jednak cieszę się że mogę Was poczytać i wstawić zdjęcia które dzisiaj zrobiłam. Prąd u mniej był , ale pewnie tam gdzie główny serwer to nie.
Irenko cieszę się z metamorfozy Twojej siostry kwiaty mają moc uzdrawiającą ;:215
Ewuniu majowa tez z przerażeniem trochę o tym myślę , bo ja dalej nie mam wszystko tak jak być powinno czyli porządki i nowe nasadzenia razem!
Pat już wiesz jak było a zdjęcia z mojej grozy za chwilę ;:oj
Marysieńko Mar odważna babcia z Ciebie!
Małgosiu gdzieś wcześniej pisałam , ale coś zmieniłam ot :lol: o one
Rosa rugosa Kórnik
Rosa rugosa Agnes
Rosa damascena Trigintipetala
Comte de Chambord
Rosa gallica Violacea
Tuscany
Mozart
Lykkefund
New Dawn
Sebastian Kneipp
Bonica
Queen of Sweden
Alexander Mc Kenzie
Św. Tereska z Lisieux
Rapsody In Blue

Dorotko korzo_m bardzo się cieszę ;:167 z Twojej wizyty, boś Ty moja sąsiadka ;:196 i pójdę oglądać Twoje dokonania, a tej firmie to ja już nigdy nie zawierzę, bo kiepski dostawca nie usprawiedliwi ich lekceważenia klienta :twisted: U mnie tak jak piszesz ale jeszcze nie tak źle :lol:
Lidziu tak jak piszę wyżej KONIEC! konkurencja wypiera niesolidnych! ;:196
Marysieńko Mot za dogodne to jest ;:303
Michale ja pracowałam w tej firmie i jabłka kupowaliśmy z pełnym zaufaniem. Sprzedaż jest dalej tylko drzew nie sprzedają (reforma zwolnienia) , a czereśnia jest żółto czerwona i owocuje na początku lipca. Owoce twarde chrupiące. Kupiłam w LM Cz. Bitnera bo na zdjęciu wyglądała podobnie. Tą ciemną mam też ale nie miała zapylacza i miewa po kilka owoców za to słodkie pyszne.
Koty cały czas się dogrzewają najchętniej przy kaloryferze albo tam gdzie przebiegają rurki. Zapowiadają w przyszłym tygodniu 20 stopniowe mrozy. Biedne moje kurki :twisted:
A teraz moja Kraina Królowej Śniegu, ale na początek pamiętacie wróbla, który dobija się do okna oto on, zielone kółka to naklejki ptasie wróbel fruwa po lewej, a niżej jego cień :twisted:

Obrazek

nad żółtą kropką jest wróbel
Obrazek
spacer po ogrodzie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Marysiu u mnie identycznie ...oblepione i powyginane ,ale piękne widoki .Mam nadzieje na szybkie ocieplenie i szybciutka wiosnę ...dość już tej zimy ...prawda :lol:
Idę czytac od początku ,bo jakoś wcześniej tu nie trafiłam ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś bywam tu ale tylko czytam ...roży nie zamawiam jeszcze ..muszę ochłonąć po stracie w które posadziłam jesienia2011 ...przez tą bez śniegową zimę... w tym roku teraz nie grozi... ;:131
..u mnie też tyle śniegu jest... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Może te większe ptaszory są w guście tego wróbla. Na miłość nie ma rady ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu a ja cały czas trzymam ich katalog przed sobą, nie skuszą mnie tymi pięknymi zdjęciami.
Jeżeli chodzi o Twoją listę róż to mam takie same dwa typy chcę kupić Bonikę i Rapsody in Blue. A gdzie planujesz je zakupić , masz jakieś sprawdzone centrum ogrodnicze.
A co do sąsiedztwa to może jest ono bliższe niż nam się zdaje ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”