Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

NELU....tak sobie myślę, że wszystkiego naraz nie będę się pozbywać.....mieszkanie pójdzie pod młotek, działka na razie zostanie i nie będę jej nadmiernie szabrować.....nadmiar i te większe podzielę i przeniosę a i pasa przycisnę to też coś kupię.......a na wyciągnięcie ręki roślinki to moje marzenie które już pomaleńku zaczyna się realizować.......oj będę się :tan :tan

PATI.......myślę o dwóch wątkach, bo działeczka na ten czas zostaje.....na pewno tytuł musi przejść do lamusa.......będzie to wtedy już nie tylko jeden dzień bez działki ;:108 a na nowym miejscu jak tylko glebę rozluźnimy zaraz pójdą do niej jednoroczne....zrobię swojsko i sielsko.....

IZA..... ;:196 w sprawie werandy to zgadzam się, że to luksus dla doniczkowców...a w życiu dużo się zmieniło, czy na lepsze czas pokaże....ale już zaczynam czuć ten klimat w jakim się znajdę........dzisiejszy dzień miły podjęta decyzja w sprawie kominka, lada dzień zacznie się montaż to i inne prace ruszą.....

MISIU........fajnie, że u Ciebie już dobrze........u mnie gonitwa to i czasu na FO mniej ....wnusio na służbie od piątku, w pracy wymyślono malowanie gab..... więc chyba masz wyobraźnie co ja muszę zrobić zanim ekipa z pędzlami wejdzie......

ale powiem Wam zaczynam już się tam widzieć coraz bardziej, dzisiaj sobie pohasałam z szuflą przy odśnieżaniu razem z moim małym i to jest właśnie to ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Krysiu...to świetnie że czujesz już powiew nowego miejsca...zobaczysz szybko zadomowisz się a jak roslinki będą rosnąć to człowieka same nogi noszą... :)
..oj to tego zawirowania w pracy bardzo współczuje... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MISIU.....pracuje się znacznie trudniej jak kiedyś........wszyscy w żalach...uwagach....pretensjach.....a my na dole nie wiele możemy....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu oj tak i jestem szczęśliwa ...że jestem na eneryturze nie umiałabym odmawiać różnych skierowań...rozumiesz... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MISIU....a wiesz moje obserwacje prowadzą do tego, uważam że reforma to jest bardzo często psuta na samym dole..........więcej spostrzeżeń na pw. ale to już nie dzisiaj....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu bardzo się cieszę z metamorfozy ;:138 Sama musisz dojść do tego, że dwóch miejsc nie da się dobrze utrzymać. Ja wiedziałam o tym od razu bo jeszcze pracowałam zawodowo. A i to było trudno ogród trzymać w należytym porządku dopiero na emeryturze zaczynam ogarniać i tez nie do końca, bo przecież życie ma jeszcze inne przyjemności ;:215
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu nadrobiłam zaległości :D No i proszę wreszcie widzę że rozstajesz się z szufladką , gdzieś żal zanika, czy się mylę :?:
Masz już swoje wymarzone miejsce ;:215 , samotnię własną ;:138 urządzasz.Jestem pod wrażeniem ;:304
Czy piszecie o reformie emerytalnej, ja miałam mieć emeryturę w przyszłym roku w maju, ale ZUS-y mnie pocieszyły :wink: i o 6 miesięcy przedłużyli, moją dziadowiznę czyli zasiłek przedemerytalny :(
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Krysiu, ale przecież możesz założyć jeden wątek na obie posiadłości ziemskie - zwłaszcza że część roślin będzie "krążyć" między jedną a drugą działką, więc nie byłoby wiadomo, w którym wątku pisać :D a tytuły jakie piękne można wymyślić... :D np. "Pamiętnik obszarniczki" albo "Od przybytku głowa nie boli" :;230 :;230 :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWCIA....ale mi się podoba "od przybytku ..............." pewno tak będzie ;:196 ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU......widzisz zapewne co zrobiła EWCIA.....tytuł nadała to tak jakbym już nowy wątek założyła......
ale muszę mieć natchnienie aby go wypromować, coś nie mam ostatnio weny twórczej, na płodzenie jeszcze mi się nie zabrało :;230 :;230 ale tytuł mi się podoba ;:108 ;:108

BASIU.......nie emerytalnej......my już mamy i nam chyba nie utną.....
ach Basiu....zimno to i miejsce niby wymarzone też na razie odstawione.....doprowadzone do użyteczności podziemie, trza się w kupę zebrać i podziemie wymalować....ale te mrozy nie zachęcają do żadnych prac....kocyk, szydełko, książka o ogrodach dobrze robi.......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu pilnuje nowego waątku coby mi nie uciekł... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Krysiu, nie maluj w takie zimno, chyba że chałupa dobrze ogrzewana, bo te wszystkie preparaty malarsko-renowatorskie to mają ograniczenia co do stosowania w temperaturach bliskich zeru. U nas na razie prace wstrzymane, bo młotki do rąk przymarzają :roll:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Też pilnuję żeby mi wątek nie uciekł! ;:196
x-p-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 lis 2011, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadłam się przywitać .Muszę znaleźć chwilę aby obejrzeć wszystko.Jestem pod wrażeniem już po pobieżnym przekartkowaniu.

A dla Leszczyny leszczynowa alejka.

Obrazek
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Witaj, witaj. Bardzo ładnie, jestem pod wrażeniem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”