Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Jolu, czy to aktualne zdjęcia :shock: a gdzie masz śnieg ? Zmył deszcz ?
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam,czy ty robisz skarpety dla psa ? Nie będzie się w nich ślizgał ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

wanda7-Wandziu właśnie samemu ciężko się zmotywować do ćwiczeń, w ubiegłym roku trochę jeździłam na rowerku stacjonarnym ale brak mi "wiatru we włosach". Takie ćwiczenia grupowe są super i chociaż czasami mi się nie chce iść to się zbieram i idę.

heliofitka-Iwonko z tymi skarpetami to takie żarty chociaż muszę coś wymyślić żeby jej zakładać na łapy bo spacer dzikimi polami to dla nie żadna przyjemność , śnieg bardzo się lepi do łap i przeszkadza w bieganiu.Kiedyś widziałam psy w zaprzęgach saneczkowych i one miały takie buciki na łapach.

Zima u mnie jest jak najbardziej i śnieg też jak komuś brakuje tego białego to chętnie podeślę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Jolu :wit Zajrzałam do twojego wątku.Wspaniałe postępy w ogrodzie od czasów "dzikiej łąki"
Dobrze że mój mąż śpi (jest 5:00) i nie widzi Twojej suni. Jest piękna. Znowu by marudził ze chce wilczura :D A i tak mamy psa i dwa koty i jak na razie starczy dopóki nie przeprowadzimy się na wieś :D
Wracają do Twojego cudnego ogrodu czy piwonie drzewiaste okrywasz co roku? Mam pytanie co to za iglak na zdjęciu poniżej ten najwyższy czy to świerk? jak odmiana?
Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Psina do zacałowania ;:167

Jakie iglaki tworzą żywopłot pod płotem?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś cudne zimowe widoki ;:196 a psinkę całuję w nos, moja ulubienica :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

perdii- Gosiu bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś.Psina to nasza ulubienica i ona o tym dobrze wie i wykorzystuje to z czystym sumieniem.Wygląda teraz trochę jak pluszak gorzej jest jak zaczyna zrzucać sierść.U Ciebie też spora menażeria, mam nadzieję że koty i pies żyją w zgodzie, u nas niestety nie ma prawa przebywać żaden kot.
Gosiu ten iglaczek o którego pytasz to cyprysik nutkajski. Ja swoje piwonie okrywam co roku i to dosyć solidnie, niestety w ubiegłym roku mimo okrycia jedna mi przemarzła zupełnie a druga nadmarzła i potem cały sezon chorowała. Mam nadzieję że w tym roku nic im nie będzie bo jak na razie to śniegu u nas pod dostatkiem zapowiadają mróz na czwartek do -20 ale śnieg powinien dobrze ochronić roślinki.

variegata-Madziu ten szpaler to thuje odm.Szmaragd bardzo dobrze się spisują jako żywopłot, nie brązowieją od środka i po przycięciu nie tracą wyglądu.

AGNESS-Aga Sara wymyziana i pocałowana w nos.Dzisiaj złośliwiec jeden leży na tarasie , śnieg jej sypie w oczy i nie chce wejść do garażu, jej ulubiona pogoda.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu , szmaragdy chyba kolumnowe, takie wąskie. A może nie cięte wierzchołki i dlatego. Ja bratu tnę co roku i są takie przysadziste. Nie mam porównania do nieciętych , moje jeszcze młodziutkie. Naw wiosnę nie brązowiały , we wrześniu miały trochę . Pytałem hodowcy , stwierdził , że o tej porze nie ma co opryskiwać , i tak nić nie pomoże. ;:185 Jak tak dalej popada , zasypie miasto . ;:oj W tej chwili pada solidnie. ;:131
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Dziękuję Jolu za podanie nazwy. Od dłuższego czasu staram się zidentyfikować drzewa które rosną w Miejskim Lesie niedaleko mojego domu bo chce sobie na wsi takie posadzić. Niestety nie jest to podany przez Ciebie cyprysik nutkajski :( chociaż na zdjęciu wygląda bardzo podobnie tylko drzewa które mnie interesują są już bardzo stare i duże. Cyprysik jest tez bardzo uroczy :D Ja mam cyprysiki nutkajski pandula tylko są jeszcze małe.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy wygrzebiemy się do jutra? U mnie wielka zawierucha. wszystko zasypane.
To zdjęcie z poprzedniej strony jest urokliwe. Jeśli jest konkurs na najpiękniesze foto naszego ogrodu to ja zglaszam je i obstawiam, że znajdzie się w pierwszej trójce. ;:63
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Aniu kiedyś był taki konkurs na najpiękniejszy ogród... - obecnie cicho co do tej kwestii.

Masz rację warto wyróżnić to co piękne.
Witajcie kochani - Jolu ;:196
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Jolu już za psicą tęsknię, sama wiesz dlaczego:) teraz ubiorę sobie nawet inne wygodniejsze buty i kurtkę gotową do sciachania :;230

Jak przypomnę sobie odśnieżanie u Ciebie..... ale widoki to masz piękne.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu zima w Waszym ogrodzie pięknie się prezentuje!
Ogród śpi a my za szuflę i walka ze śniegiem :roll: a z góry nowa dostawa już leci!
Jolu czy Zbyszka wysyłasz na darmowy fitnes? szufla i podjazd?
Miło popatrzeć na Sarę :) Ula pewnie szalała z nią po śniegu.
Podobno mroźno ma być ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam maraton dentystyczny i to mocno zdezorganizowało mój dzień, zabiegi dentystyczne i chodzenie po mieście w sypkim śniegu to koszmar.

Coś dla rozweselenia, kwitną młode sadzonki skrętników

Obrazek

Obrazek

tade k- Tadziu Szmaragdy mają naturalny kształt "gruszkowy" a cięcie na pewno ten kształt lekko zmienia, nasze cięte po raz pierwszy w ubiegłym roku, teraz czeka je kolejne cięcie.U nasz zasypane bardzo , śniegu powyżej kolan na ogrodzie, po raz pierwszy był używany pług do odśnieżania raz w sobotę a drugi raz w poniedziałek, dzisiaj już nie ma dostawy śniegu i mogło by tak zostać.Roślinki dobrze zabezpieczone teraz i tęgie mrozy im nie zaszkodzą.

perdii-Gosiu szkoda że nie mogłam Ci pomóc a może wstaw zdjęcie tego drzewa to ktoś rozpozna.Mój cyprysik , ten ze zdjęcia , to już kilkunastoletnia roślina a w tym roku zakupiliśmy takiego pstrego nazywa się "Gloria Polonica"

MonaeS-Aniu żadnych konkursów, wiesz przecież że marny ze mnie fotograf.Do zobaczenia wieczorem.

Zyta- Zytko mam nadzieję że nie zasypało Cię i jednak zdecydujesz się na przyjazd na spotkanie w lutym.
Buziaczki dla Kazia.Zdjęcia ze spaceru piękne.

ulakonie-Ulka Sara na pewno będzie zachwycona towarzystwem do zabawy. Tak teraz widoki super- wszędzie góry śniegu jeszcze większe niż w sobotę bo w poniedziałek Zbyszek odśnieżał jeszcze raz.

nirali- Kasiu też słyszałam o tych prognozach mroźnych ale roślinki mają dobre okrycie więc nie powinny ucierpieć.
Zbyszek uruchomił w tym sezonie pług doczepiany do traktora i fitness spalił na panewce, bardzo mu się podoba takie odśnieżanie i rzeczywiście jest szybko i odśnieżona większa powierzchnia.Mam nadzieję że śnieg na razie nam da spokój.

Dotarły moje latarenki

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry Jolu. Mam identyczną latarenkę z Ikei. Badzo ją lubię, no i w ogóle wszystkie latarenki są urokliwe. Postawisz je na tarasie czy w domu?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu witaj, latarenki będą na dworze, jeszcze nie mam dla nich stałego miejsca, pewnie będą wędrowały w miarę potrzeby. Już od dawna wypatrywałam takich latarenek ale w lubelskich sklepach jak spotykałam to miały ceny zaporowe i rezygnowałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”