Wspaniałe zdjęcia pięknych roślin. Najbardziej podobają mi się fotografie grzybieni. Cudo
Mój ogród - lila31 cz.2. 2008r.
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilu zaraziłas mnie tymi zurawkami.Juz drugi dzien o nich myslę ,jak i gdzie je zdobyć?Mam jedną czerwoną ,zieloną i żółtą.Ta zółta jest teraz zielona ,ale chyba się porzebarwi?Zaraz pójdę i zrobię zdjęcia wszystkich co mam ,bo nie za bardzo wiem ,która to zurawka a która tiarella?Jak wkleję to dam Ci znać.
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lilu ,bardzo ładnie zagospodarowałaś teren ,pięknie wygląda w szerszym planie.
Ciągi komunikacyjne fajnie się komponują z całością ogrodu .
Twój ogród obejmuje chyba dosyć duży teren ,nadążasz z pracami pielęgnacyjnymi
Chciałam Cię prosić o fotkę katalpy z bliska ,ciekawi mnie czy widać już zawiązki przyszłych kwiatów?
Ja swoją oglądam z każdej strony ale nic nie mogę wypatrzeć ,nie wiedzieć czemu w zeszłym sezonie nie zakwitła

Ciągi komunikacyjne fajnie się komponują z całością ogrodu .
Twój ogród obejmuje chyba dosyć duży teren ,nadążasz z pracami pielęgnacyjnymi
Chciałam Cię prosić o fotkę katalpy z bliska ,ciekawi mnie czy widać już zawiązki przyszłych kwiatów?
Ja swoją oglądam z każdej strony ale nic nie mogę wypatrzeć ,nie wiedzieć czemu w zeszłym sezonie nie zakwitła
- lila31

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Wisienko dziękuję za odwiedziny, miłe słowa. Roślina o którą pytasz to żurawka drżączkowa, a właściwie trzy żurawki na przemian z kostrzewą siną.
Wiolu pięknie dziękuję za pochwałę.
Anulko żurawki kupuję "gdzie się da". Czasami na ryneczku coś się trafi ciekawego, część z Allegro. Jeżeli trafię na pewne, dobre źródło żurawek, dam Ci znać.
Co do lilii, to już się szykują do kwitnienia, trochę pąków mają, ale ja je przesadzałam jesienią, więc ich kwitnienie nie będzie rewelacyjne.
Halinko dziękuję za odwiedziny i także serdecznie pozdrawiam.
Gosiu mój ogród (w całości, więc trzeba odliczyć teren pod zabudowę, podjazd, placyk zabaw dla wnuczki, wybieg dla psów) ma 30 arów.
Oczywiście nie nadążam ze wszystkimi pracami pielęgnacyjnymi.
Ale rośliny jakoś to rozumieją i dużo mi wybaczają, i rosną, i kwitną.
Gosiu jutro zrobię zdjęcia pączków kwiatowych katalpy. Dzisiaj też sprawdzałam czy je ma, czy będzie kwitła.
Wiolu pięknie dziękuję za pochwałę.
Anulko żurawki kupuję "gdzie się da". Czasami na ryneczku coś się trafi ciekawego, część z Allegro. Jeżeli trafię na pewne, dobre źródło żurawek, dam Ci znać.
Co do lilii, to już się szykują do kwitnienia, trochę pąków mają, ale ja je przesadzałam jesienią, więc ich kwitnienie nie będzie rewelacyjne.
Halinko dziękuję za odwiedziny i także serdecznie pozdrawiam.
Gosiu mój ogród (w całości, więc trzeba odliczyć teren pod zabudowę, podjazd, placyk zabaw dla wnuczki, wybieg dla psów) ma 30 arów.
Oczywiście nie nadążam ze wszystkimi pracami pielęgnacyjnymi.
Ale rośliny jakoś to rozumieją i dużo mi wybaczają, i rosną, i kwitną.
Gosiu jutro zrobię zdjęcia pączków kwiatowych katalpy. Dzisiaj też sprawdzałam czy je ma, czy będzie kwitła.
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Liluś
u Ciebie jak zawsze pięknie.
Masz tyle wspaniałych roślin - żurawki cudo!
, że trudno do Ciebie nie zaglądać.
Masz tyle wspaniałych roślin - żurawki cudo!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Witaj Lilu masz uroczy ogród
tyle roślin i tak ciekawie obsadzone że jeszcze tyle miejsca na nowe aranżacje :P :P pięknie zakwitł perukowiec
również kocham żurawki mam kilka
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- lila31

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Agnieszko dziękuję za pochwały w imieniu moich żurawek, i swoim oczywiście też.
Zuziu żarnowiec przycięłam gdy zaczęły się zawiązywać owoce, tj. około tygodnia (może dwóch) po przekwitnięciu.
Wiesiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ja bym przycięła żarnowiec, jeszcze teraz.
Krysiu miło, że zaglądnęłaś do mojego ogrodu.
Witam następną żurawkomaniaczkę.
Halinko astry przycinałam gdy miały około 50 - 60 cm. Ścięłam tak około 10cm.
Teraz wypuszczają nowe pędy, zagęszczają się, i myślę, że nie będą rosły aż takie wysokie.

Zuziu żarnowiec przycięłam gdy zaczęły się zawiązywać owoce, tj. około tygodnia (może dwóch) po przekwitnięciu.
Wiesiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ja bym przycięła żarnowiec, jeszcze teraz.
Krysiu miło, że zaglądnęłaś do mojego ogrodu.
Witam następną żurawkomaniaczkę.
Halinko astry przycinałam gdy miały około 50 - 60 cm. Ścięłam tak około 10cm.
Teraz wypuszczają nowe pędy, zagęszczają się, i myślę, że nie będą rosły aż takie wysokie.