A mnie się marzy...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: A mnie się marzy...

Post »

Tzn wykiełkowało? ;:oj
Ty mnie nie męcz do wieczora, tylko teraz dawaj!!! Kasiuuuuuuuuu....!!!

A ja nabyłam hibka. W ramach dnia babci (sukulentowej).....ktoś musiał mi dać prezent, co nie? ;:333
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Nabyłaś Hibka. Super ;:303 A zdjęcie gdzie? ;:14 ;:196
Mnie to te Adenia podobają się tylko jak zakwitną (oglądałam fotki kiedyś w necie), a poza tym wcale mnie nie ruszają. ;:224
Tylko mnie nie bijcie plissss ;:180
Ale za to pączuś u Aloeska wygląda obiecująco ;:215 ;:138
My kiedyś z M też rozwaliliśmy łóżko. Chyba nie muszę dodawac przy czym... :oops:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Oto i :heja
Obrazek

i co ;:183 chyba wygrałam, na razie jedno ale myslę że zaraz będzie drugie :tan znalazłam im ciepłe miejsce, w łazience na podłodze, mamy ogrzewaną.

Ale czy my się o coś założyłyśmy ;:88
x-g-d
---
Od: 13 maja 2011, o 14:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie tu u Ciebie ;:138 Obrazek
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Masik nic na to nie mogę zaradzić :roll: ale ja czytając Twoje imię dzielę je w myślach na 2 sylaby ;:306 .
Wzięło się to chyba z serialu "Chirurgia plastyczna" w którym występował dr Szczy-t ;:180 .
Sam opowiadał, że tak z jego nazwiska żartowali ;:168 . Musieli głośno wymawiać literkę końcową, żeby nie wyszło ,że dr przebywa właśnie w wc ;:306 .
36 adenium posiadasz ;:oj . To tak jak ja kohlerii ;:306 .

Mów mi Teśka ;:196 .
Zobaczcie chodząca dobroć jestem ;:131 :
Teresa to kobieta szlachetna, dobra, uczciwa, pracowita i wytrwała w swych postanowieniach. Ma zdolność szybkiego podejmowania decyzji, gdyż ma dużą wiedzę i doświadczenie. Dużo pracuje nad sobą, kształci się. Jest uparta w dążeniu do celu, chociaż na swojej drodze często spotyka trudności. Jest wzorową matką, wychowuje dzieci na dobrych patriotów. Ma słabe zdrowie. Teresa jest osobą wierzącą. ;:306
http://imiona.sennik.biz/t/teresa.html
Hibek cudo Katharos ;:oj .Fajny masz dołek w poliku ;:215 .
Pozdrawiam cieplutko.
x-i-a
---
Od: 23 wrz 2009, o 12:58

Post »

Sorki dziewczyny, że ja tu tak w butach, bez czytania poprzednich postów,
ale zauważyłam dziś u siebie ziemiórki :evil: :evil:
Czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na to ustrojstwo pomijając chemię?
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ło jesooo uśmiałam się jak norka. Kasiulka nie możesz wygrać, bo jak napisała Tesia
Tesia pisze: Hibek cudo Katharos ;:oj .
Ty mam tu ścieme walisz i hodujesz hibki zamiast liczy. Ty niedobra Ty. ;:302 ;:306
A tak na poważnie laur pierwszeństwa Ci się kochana należy. Twój sposób sadzenia będzie jedynym i obowiązującym. Ja tam nie wiem czy myśmy się zakładały...ale jakby co, masz jak w banku ( nie wiem, pijana byłam, ale się wywiążę :oops: )
Dokumentuj kochana każdy listek, bo jestem strasznie ciekawa jak toto małe wygląda....a moje się obija ewidentnie.

Elutek na dole wstawię zdjęcia. I wiesz co....mnie nie za bardzo podobają sie kwitnące ( kwiatki znaczy)...choć przyznać muszę jak to poniżej będzie widoczne, że coś się z moją mózgą porobiło dziwnego....i.....
Ale dalej nie lubię ani skrętników ani fiołków ;:219 ( za co dziękuję Górze, bo już bym całkiem z torbami poszła)

Tesiu kochana, Matko Polko Patriotko....ja wg. znaczenia swojego imienia idealnie nadaję sie na mamkę do wykarmiania cudzych dziatek, nie tylko swoich. Dooooobra, może być, tylko dlaczego mam taki skromny cyc? ;:202
I przestań mnie dzielić, scoooo? Ja i tak jestem pokurcz....Jak mnie jeszcze imiennie podzielić to zostanie sam zadek z kopytkiem, albo łysinka z płaską klatą.
36 kwitnących? Ludy, to Ty masz paletę barw niczym Jaś Matejko na koszulce kiedy "popełniał " Bitwę pod Grunwaldem"

Hibiskus

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zwykły....na herbaciane kolory muszę poczekać.

Garfield ;:7

Ewciu spróbuj czosnku ( szklanka wody, pare ząbków czosnku) niech stoi przez noc. Takim piorunem psikasz roślinkę i ziemię. Będziemy w necie czytać co jeszcze może je zabić.
Ja na wstępie tępiłam tym
x-i-a
---
Od: 23 wrz 2009, o 12:58

Post »

Dzięki Madzia,
ale pomógł ten czoch??
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tak, mnie tak, oddzieliłam roślinki a z ziemiórkami walczyłam w kuchni (kwarantanna)...smrodek niezgorszy. Ale stwierdziłam, że jak mają zdechnąć to i stężenie (czosnku) nieważne.
Żyją. :tan

Zaraz się wczytam w naturalne inne metody. Zawsze co 2 głowy to nie jedna. I napiszę co wyszukałam.

A qźwa w tym pospiechu zapomniałam napisać...jak jeszcze będą czeka Cię wyparzanie ziemi. Co z bardziej zainfekowanymi możesz to zrobić od razu. Kwiatka do wody, ziemię w rekaw do pieczenia i piekarnik. Ugotuj gnojki. W przestudzona ziemię kwiatka. Lepsze jego odchorowanie niz strata całkowita. Odbije. Wiosna za pasem.
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia piekny hibek ;:138
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję, że wszystkie pączki się rozwiną....ma ich tyle :tan Też mi się strasznie podoba ;:215
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wcale sie nie dziwie-ja mam dwa,a zakochalam sie w nich i zamowilam sobie chyba z Belgi 4sztuki ;:224 ;:224
dobrze,ze mi M finansow nie sprawdza ;:215
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Masik podzieliłam wmyślowo, ale tak cichutenieczko, ciii. ;:306
Hibiskus oczywiście godnie reprezentuje właścicielkę! ;:215

Ziemiórki zostawcie w spokoju. Żrą tylko ziemię , korzeni nie trącają.
A jak na szybie usiądzie , to ja paluchem plasnąć. Tylko po to, żeby innym przekazała oczywiście ta , która ją rozplaskaną zobaczy , kto tu rządzi! ;:134
Wyniosą się na wiosnę, na lepszy wyżer.
Moje już ogłosiły wici, bo widuję raz na tydzień :uszy .
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mozna kupic lepy ,to sie dorosle beda przyklejac i zmniejszy sie populacja ziemiorek,ale to zabrzmialo ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ale masz fajnie Dorotko ( i nie chodzi mi o finanse).......4 powiadasz, zazdraszczam szczerze, w najlepszym tego słowa znaczeniu. Ja jak się "obwącham" z jednym pomyśle nad innymi. Mam nadzieję, że się dogadamy. ;:226

Tesia jak to ścierwo zostawić? Czy my się im pchamy do domu? ;:306 Paszły wont. Niekulturalne jakieś. Bez przyzwolenia się ładują.
Cyt." Szczególnie na młodych roślinach możemy zaobserwować objawy żółknięcia i wysychania. Powodem są larwy ziemiórek, Larwy te generalnie rozkładają szczątki organiczne, a także zjadają glony i grzyby, co przynosi roślinom pożytek. Jeśli jednak rozmnożą się za nadto, wówczas zaczynają podgryzać tworzące się młode korzenie roślin. Czasami mogą nawet drążyć kanały w tkance młodych pędów. W efekcie rośliny najczęściej doznają infekcji grzybowych (np.: Verticillium czy Pythium), co sprawia, że korzenie podgniwają, a rośliny obumierają. Larwy ziemiórek uszkadzają również kiełkujące siewki i nasiona.
............Po wykryciu dorosłych owadów, należy od razu walczyć z zagrożeniem tkwiącym w ziemi czyli z larwami.
Doskonałą metodą na wytępienie osobników dorosłych jest porozmieszczanie żółtych tablic lepowych pomiędzy roślinami. Można tez zastosować żółte naczynia wypełnione wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń albo cukru (zmniejsza napięcie powierzchniowe i muszka tonie po wpadnięciu)"
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”