Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz.3

Post »

Kasia, czaruj, czaruj tę wiosnę. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

magenta pisze: Którzy to są ci najlepsi sprzedawacze liliowi :lol: Chociaż pooglądam ;:173 :lol:
Kiedy w ogóle się je sadzi?
Kasiu, ja polecam lilie u Ewuni-Taczuni czyli forumowej Rozanki ;:108 Zobacz jej pola liliowe i powiedz, że Cię nie wzięło na lilie :;230
Ja sadziłam w ubiegłym roku wiosną i teraz też tak będę sadzić. Wszystkie wzeszły pięknie i kwitły obłędnie ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

magenta pisze:Majka dzięki za linki, roślinki warte pooglądania, zwłaszcza te o bordowych liściach. Podobne też do świecznicy, prawda?

Obie rośliny bardzo mi się podobają, wspaniale się prezentują na tle zieleni. Bardzo eleganckie, ta z brodowymi liśćmi jest troszkę mniejsza. :D
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie :)
Zima całkowicie wytrąca mnie z butów! Nie chcę marudzić, ale starość nie radość. Zastanawiam się jak będę w wieku 80-lat to znosić :) Przykro mi, że się nie udzielam, ale dosłownie nie chce mi się gadać nawet o roślinach. Mam nadzieję, że wszyscy jesteście w lepszym stanie ducha i ciała niż ja. Raczej na pewno jesteście co widać po rozrastających się niektórych wątkach. ;:108

Madziulka, dziękuję za cebulki. Mam taki jeden punkt, gdzie wsypałam wszystko jak leci i nie wiem co z tego wyniknie :roll: Nie chcę naćkać. Ale może wysyp jak leci do jakiejś zbędnej donicy na wiosnę i przynajmniej będzie ci pachnieć koło tarasu.
Jak widać nie zaczarowałam zimy :|

Ewa w moim ogrodzie kompletnie nic nie widać zimą, jest zasypany równo i prezentuje się paskudnie. Nawet nie chce mi się wyglądać za okno :lol:

Julka z tymi donicami dobry pomysł, zawsze możesz schować pod schodami jak Ci się nie spodobają :lol:

Dorota nieudana ze mnie czarownica ;:306

Kasiek dziękuję za link. Lilie bardzo mi się podobają, postanowiłam im dać szansę i lepiej przygotować glebę. Ale to ostatnia szansa, jak zeżrą robale nigdy więcej ;:173

Majka, będziesz je zamawiać ? Ja chyba u siebie nie znajdę miejsca ;:185

W tym roku ten kąt się zmieni :)
Obrazek

A na tej fotce dostrzegłam, że moja lipa jest już niczego sobie :shock:
Obrazek

Oj, coś czuję, że będę kombinować z tym zakątkiem ;:65
Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu ja też mam już dość tej zimy , tego białego dziadostwa za oknem .
Mało piszę , ale czytam z przyjemnością .
Piękne wspomnienie . Ciekawią mnie Twoje zmiany .
Ja zamierzam pielęgnować to co jest i odpoczywać :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Kasia, chyba dopadła Ciebie jakaś odmiana doła :;230

Tych roślinek na tą chwilę również nie mogę zamówić ;:185 z tego samego względu... wielkie to :roll: może kiedyś?. :D
Kącik z ławeczką chcesz zmieniać :wink: Wgląda na bardzo spokojne miejsce, chyba, że siedząc na niej
masz za mało atrakcji do podziwiania ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiu, na drugiej focie masz tuje na nozce? a na trzecim cyprysika luskowego? Dlugo to-to u Ciebie juz rosnie, ze takie duze jest czy takie juz duze kupowalas?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ciekawa jestem co wymyślisz na ten zakątek z ławeczką 8-)
Zdjęcia z Twojego ogrodu pokazują, że pomysły masz świetne ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko, może ja też w końcu do tego dojrzeję :lol: Dokładnie tak mówiłam pod koniec lata. Podsumowując jednak sezon, okazało się :lol: , że nie zrobiliśmy wody w ogrodzie i siłą rzeczy spadło to na ten sezon. A potem zastanawiając się nad tym co wsadzę zamiast pięciorników doznałam olśnienia i postanowiłam zrobić kącik do siedzenia :)
Zimę dzielnie musimy znieść, nic innego nam nie pozostaje ;:185 Czy to ty miałaś skaleczoną rękę? Przypomniało mi się, że najlepszym środkiem na to jest avlin, balsam Szostakowskiego. Doskonały na babrzące się rany

Majka niestety, żebyś wiedziała. Jak mnie łapie to się marnie udzielam, najlepiej wychodzi mi odkurzanie :lol:
Na ławeczce fajnie się siedzi i podziwia wszystko dookoła, bo wszystko z tego miejsca widać. Ale... tył za ławeczką jest niewykorzystany, totalnie. Chcę to miejsce pogłębić, pewnie rabata też się zmieni odrobinę ;:108

Julka tuję na nóżce przygarnęłam w lecie od sąsiadki. Ile już ma nie wiem ;:185 Rosła u niej na tarasie w donicy i była bardzo marna. Brudna, dosłownie zszarzała. Chwilę później dostrzegłam na niej czerwce i jeszcze bardziej podmarniała. Na wiosnę solidnie muszę ją opryskać promanalem i do tego ziemię podlać innym świństwem na robale, żeby je wytruć. Mam nadzieję, że wytrzyma. Dostała dobrą ziemię i miejsce. Ten sezon pokaże czy przetrwa. A na tym ostatnim zdjęciu, to nie wiem o którego iglaka pytasz ;:131

Magda dzięki ;:196 Planuję to co poniżej ale w mniejszym wydaniu i bez wody :D
Obrazek

Stronka z fotką tu
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu tak to ja miałam problem z raną . Dostałam doustny antybiotyk i wszystko ładnie sie zagoiło .
dziękuję jednak za namiary za ten balsam , zawsze taka wiedza może sie przydać ;:196

Piękną fotkę pokazałaś . Znając Twój doskonały smak na pewno u Ciebie będzie jeszcze ładniej .
Czego serdecznie Ci życzę :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czyli na tym ostatnim zdjeciu po lewej, to ta sama tuja? Jakos tak na tej gornej focie wieksza sie wydaje. Ja posiadlam w tym sezonie dwie takie tuje ale duzo mniejsze, dlatego bylam ciekawa jak dlugo to-to rosnie zeby byl taki efekt jak u Ciebie. Super to wyglada.
Ten zakatek na focie do mnie przemawia ;:333 moje klimaty jak nic - tez mogla bym takie cos miec u siebie ;:108 :wink:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A mnie się Twój zakątek z ławką i doniczkami podoba, szczególnie z pierwszego zdjęcia. Fotografia jak z książki o ogrodach.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko to dobrze, że wszystko dobrze ;:108 A ten balsam warto mieć w apteczce ;:108
Julka to jest to samo :lol: Przez to, że to była roślina doniczkowa, nie rozrosła się jak należy, ale może mieć i 4 lata. Moja 6 letnia, sadzona w gruncie, a kupiona tak jak ta o którą pytasz wygląda tak :
Obrazek
Zakątek jest niezły, co Ci mogę powiedzieć, podwijaj rękawy i do roboty :lol:
Dorota dziękuję ;:196 też go lubię, ale kilka osób już się tam nie zmieści, do tego ławka zaczęła się dziwnie uginać już pod dwoma osobami :lol: Jakoś wszyscy u mnie lgną do cienia i w upały taki zakątek to będzie hit :) jestem tego pewna.
Nie będzie dosłownie taki jak na fotce, ale dopasowany kolorystycznie do mojego domu i klimatu już panującego w ogrodzie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, cudną inspirację sobie znalazłaś. Ciekawe co tam wykombinujesz :D Tak sobie pomyślałam, że te kwadraty można z ytongu ustawić i pociągnąć jakimś tynkiem ;:108. Jestem na linii z Twoim ogrodnikiem o moim nazwisku ;:306
Póki co ogrodowe sprawy odłożyłam na kilka dni na bok, bo muszę pozamawiać stoły, podgrzewacze, zastawę i takie tam na komunię Młodej. Przeca nie będę dokupywać serwisu obiadowego ;:124
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magda dzięki :) dokładnie też tak myślę, i to chyba drogo nie wyjdzie ;:173 Z tymi nazwiskami to jest czad ;:306 Chyba z lekka zbaraniał jak się przedstawiłaś :lol:
No tak komunia to duży wydatek, jeśli rodzina liczna :) W obecnej chwili nie zazdroszczę, heheh.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”