Domowa DAKownia
Re: Domowa DAKownia
Cudowna wiosna u ciebie, ale 12 kwiatów na amarylisie to marzenie chyba każdego;)
.

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie możesz się doczekac wiosny i pięknie ją przywołujesz
jak w domciu kwitną krokusy, narcyzy czy hiacynty to znak, że ona jest już tuż tuż.
Chyba też muszę sobie znowu sprawic coś wiosennego.

jak w domciu kwitną krokusy, narcyzy czy hiacynty to znak, że ona jest już tuż tuż.

Chyba też muszę sobie znowu sprawic coś wiosennego.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
wow-przepiękna WIOSNA 
-- 21 sty 2013, o 18:08 --
WOW-przepiękna WIOSNA

-- 21 sty 2013, o 18:08 --
WOW-przepiękna WIOSNA

- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54

Ale cudownie ci zakwitł hipek

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Piękny widok-szczególnie teraz gdy za oknem zimmmno 

- ancyk33
- 200p
- Od: 7 sty 2013, o 18:20
ja chce wiosne 

- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszyscy wiosne wnoszą za pomocą kwiatów do domku...a za oknem tak dziś chyba w całej Polsce jest...
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne kwitnienia ;)
Zimy - nie zazdroszczę.
U mnie śnieg nie sypał i nawet słoneczko, od czasu do czasu się pojawia.
Zimy - nie zazdroszczę.
U mnie śnieg nie sypał i nawet słoneczko, od czasu do czasu się pojawia.
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Witaj. Pokazujesz piękne kwiaty a wątek prowadzisz bardzo ciekawie. Szalenie się cieszę, że do Ciebie trafiłam-głównie ze względu na Kalathee i Maranty, które również posiadam i uwielbiam
Napisz proszę jak Twoje się miewają no i czekam na kolejne fotki 

Pomimo zimowej aury panującej za oknami to u Ciebie widać wiosnę w pełnym rozkwicie

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczna Gerberka
Trzeba ratowac się kwitnącymi kwiatuszkami, bo za oknem jest po prostu masakra 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna do bani, a do tego zimę miałam paskudną, bo jesienią chyba wraz z jedną rośliną (Anturium) przywlokłam choróbstwo, które zaczęło mi się rozłazić na inne rośliny. Na liściach pojawiały się plamy, a końcówki usychały. Kaktusy dostały jeszcze lokatora - wełnowce i chemia musiała pójść w ruch. Chyba udało mi się nad tym zapanować (nosiciela wywaliłam w pierwszej kolejności, ale resztę ratowałam). Jednak po tej chemicznej kuracji wiosna nie jest tak bujna jak każdego roku i musiałam pomyśleć o kuracji wzmacniającej. Początek sezonu nawożenia sprawiał wrażenie, że rośliny dochodzą do siebie, ale coś było nie tak - jakoś za szybko zaczęły mieć objawy przenawożenia (choć starałam się nie przedawkować), tak jakby transpiracja wody do liści była zaburzona.
Kupiłam im w zeszłym tygodniu preparat HUMUS ACTIVE i do tego AKTYWIT PM (aktywator życia pozytywnych mikroorganizmów) - może to pomoże im wrócić do pełnej kondycji po tej chemicznej kuracji. Trochę jestem zaniepokojona stanem ich zieleniny. Ale pokładam nadzieję, że dobrze zidentyfikowałam problem i że uda się im wyjść z opresji.
Czy ktoś z was stosował może taką kurację z zastosowaniem tych preparatów firmy EkoDarPol?
Kupiłam im w zeszłym tygodniu preparat HUMUS ACTIVE i do tego AKTYWIT PM (aktywator życia pozytywnych mikroorganizmów) - może to pomoże im wrócić do pełnej kondycji po tej chemicznej kuracji. Trochę jestem zaniepokojona stanem ich zieleniny. Ale pokładam nadzieję, że dobrze zidentyfikowałam problem i że uda się im wyjść z opresji.
Czy ktoś z was stosował może taką kurację z zastosowaniem tych preparatów firmy EkoDarPol?
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam
Piękne zielone pokazujesz, zwłaszcza kwitnienia hipeastrum - pierwszy raz widziałam kwiaty tych rozmiarów
Przykro mi że się jakieś choróbsko przypałętało, ale trzymam kciuki za zdrowie roślinek
Powodzenia 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia