Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2

Post »

A ja wciąż zachwycam sie Twoimi Azaliami, nie mam do nich ręki, każdą zmarnuję, piękne ;:oj ;:oj ;:oj a i zwróciłam uwagę na regały, bardzo pomysłowe, czegos takiego mi brakuje ;:108 ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Może twoja tajemnica tkwi właśnie w tym że mają zapewnioną niższą temperaturę, u mnie jest 20 stopni. Ja pozostaje cały czas w zachwycie nad twoimi azaliami ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

:wit Dziękuję Kasiu ;:196 te 2 wysokie kwietniki w ubiegłym tygodniu przywiózł mi Pan Jarek aż spod Swarzędza bo wysyłka byłaby za droga a on wiózł w moje strony jeszcze wersalkę i kilka innych mebli to po drodze mi podrzucił.Przybiłam po jednej listewce z boku jednego i drugiego i na nich położyłam deskę pomostową ;:306 i jest dodatkowa półka :tan

Teresko tak właśnie jest :) wciąż w kólko to powtarzam ale mogą również przetrwać najbliżej szyby okna bo tam tez jest zimniej ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

;:196 Ikuniu...melduję się ;:196
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko z tego co piszesz o azaliach wychodzi na to, że u mnie najlepszym dla nich miejscem byłby... przedsionek. ;:224
Dałam tam ostatnio termometr, żeby sprawdzic, jaka jest temperatura przy mrozach na zewnątrz, bo chciałabym na ścianie
powiesic bluszcze, które uwielbiam, a które w mieszkaniu mają jednak za ciepło i zawsze pojawiają mi się na nich przędziorki. ;:145
Okazuje się, że przy mrozach takich jak teraz u mnie- ok. -10 w przedsionku mam mniej więcej 8-10 st C na plusie. :D
Myślisz, że to pasowałoby azaliom? ;:173 Planujemy z M postawic tam coś w rodzaju szafki, żeby można było pochowac
różne rzeczy, więc na szafce miałabym mnóstwo miejsca dla kwiatuszków, które wolą chłodek. ;:333
Poradź co o tym myślisz. ;:180 Oczywiście w przedsionku jest jasno, bo drzwi wejściowe są przeszklone. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Witaj Majeczko :wit cieszę się ,że dotarłaś do mnie ;:167 ;:196
Ellu ; ;:138 kochana a widzisz? Masz takie miejsce gdzie mozesz trzymać azalie i cieszyc nimi oczka :tan tylko przy większych mrozach musiałabys je zabierać przynajmniej na noc do środka i nocować je np.na podłodze przy drzwiach jeśli jest taka mozliwość albo przy drzwiach balkonowych. i pamiętać ;;im zimniej tym mniejsza dawka wody :wink: No to kupuj kochanie azalijki bo sa teraz taniutkie albo zaczekaj bo za niedługo moga być większe na pniu.Ja za moje na pniu płaciłam chyba po 7,99zł :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Dziękuję Iwonko ;:196
Jutro zajrzę do moich B. Może coś zostało. A jeżeli nie to będę na nie polowac. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ika bomby zegarowe w doniczki wsadzasz ;:202 ? Matylu ;:306 .

Cyt:"A to jest okno od salonu naprzeciw tego okna z azaliami w odległości 2 m od niego" - zakałapućkałam się i nie rozumiem nic. :roll: Że taraś zabudowany zrozumiałam. ;:168
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faaktycznie..ten cytat..jest bezbłędny....znów mam czkawkę.. :;230 ;:306
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

IkaD pisze:Paulinko ,Dorotko dziękuję kochane moje ;:196

Miłe moje..żadnej tajemnicy w uprawie azalii nie mam i pisałam już wiele razy ,że one potrzebują zimna i wody bez wapnia..najlepiej dzeszczowej albo ze stopionego śniegu.a od wiosny do pażdziernika mają wakacje na zewnatrz po pólnocnej stronie domu ,zasilane zaledwie kilka razy przez te kilka miesięcy.
Zabieram je do domu ,na ten mój taras zabudowany jak już mają pąki.

Na dowód zrobiłam dzisiaj fotkę z termometrem wetkniętym wieczorem w doniczkę..słabo ale widać skalę,zero jest na górze a strzałka pokazuje ,że jest trochę cieplej niż zwykle ..powyżej 15 stopni bo drzwi od salonu zostawiłam na noc półotwarte ,żeby bugenwille z młodymi listeczkami miały cieplej niz zwylke .

Obrazek

Kiedy drzwi na taras są zamknięte jest tam 4-5 stopni jeśli na zewnątrz jest -10 .Na drugim zdjęciu już jest zimniej bo zamknęłam drzwi i ciepło z salonu już tam nie wpada.Na noc znowu otworzę jeśli na zewnątrz będzie zimniej.

Obrazek

Obrazek

A to jest okno od salonu, naprzeciw tego okna z azaliami ,w odległości 2 m od niego
Obrazek

KOHLERIO I KASIU kochane moje ;:196 bo trzeba czytać ze zrozumieniem :heja a jak nie,to wytłumaczę łopatologicznie i za pomocą odręcznego rysunku a wtedy zdanie nabierze ...mam nadzieję ;:306 ..zrozumienia :D

Obrazek

Czy teraz jest jasne? :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jasne jak słońce i proste jak budowa cepa ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niunia dodaj że...elektronowego.... ;:306 ..a nawet jak drut!!!!! :;230
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Monia zrozumiała ;:138 ale czy dla Kasi jest teraz proste jak drut? ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Cytat i mapa wygrywają :) ;:306 ;:306 a ja i tak zazdroszczę Ci miejsca, tyle pułeczek, ah co ja bym tam poustawiała fiu fiu ;:31
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez jej zazdroszczę jako pomieszczenia..ale takie temperatury to ja mam w domu na co dzień... :;230 tylko okien mniej.... :tan
Ale dla mnie jak chodzi centralne to już 20 stopni jest za duszno...a jestem ciepłolubna jeśli chodzi o temperatury na zewnątrz np...tylko to powietrze zimą i zamknięte pomieszczenia..na mnie źle działają..potem od wiosny to już balkonik otwarty..i słonko świeci pięknie... ;:3

Ale fakt posiadanie takiego Atrium..albo raczej Oranżerii to jest super sprawa, no i dlatego nam tak nie zakwitną roślinki..Iwonka ma pełny profesjonalizm..jak w botaniku jakimś..doceniam to, bo dzięki Niej możemy teraz w środku zimy patrzeć na cudne Azalie.np ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”