Ogródek Agness
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Agness
Witam Agnieszko i nieśmiało podpytuję czy dzisiaj jest tej Agnieszki?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nelu cieszę się, że spodobało Ci się to połączenie, ja też bardzo je lubię
Agatko no niestety nie zawsze możemy mieć to co chcemy, ale fajnie, że chociaż możemy pomarzyć
U mnie w ogródku kwiaty i troszkę warzywek, u Ciebie warzywka i troszkę kwiatów i przepiękne doniczkowce i jest super, wszędzie inaczej i wszędzie ciekawie , a i posadzone jesienią lilijki wniosą mnóstwo pięknego koloru i zapachu
Tej żółtej lilijki o której piszesz nie jestem w stanie podpowiedzieć, jest ich cała masa, również tych pięknie pachnących...... ale może przeglądając oferty sklepów rozpoznasz.....
Majeczko bardzo się cieszę, że skusiłaś się na lilie..... latem jak zakwitną odwdzięczą Ci się
a z różami w duecie będą wyglądały nieziemsko
Santio Tobie życzę miłego dnia
Izuniu miło mi bardzo
Ewuniu bardzo się cieszę, że podobają Ci się takie kolorowe rabatki
Ja bardzo lubię taki roślinny przepych, minimalizm w ogrodzie to nie dla mnie.....
Dorotko Twój ogródek wygląda równie ładnie jak mój
Ale naprawdę jest mi bardzo miło, że podoba Ci się
Z tym przesadzaniem to normalka.... też ciągle to robię, bo zmieniają mi się koncepcje ......t eraz od razu wiosną biorę się za tę rabatę, którą widać na ostatnich fotkach - z floksami i hortensjami
Jadziu bardzo mi miło, że spacer po moim ogródku jest dla Ciebie przyjemnością
Ja nie wiem, która forumka to napisała, ale zgadzam się z nią w całej rozciągłości i na tej zasadzie komponuje swój ogródek..... Bo dlaczego mają nie pasować do siebie np rosnące obok kępy różowych i żółtych kwiatów, jeśli natura stworzyła różowe kwiaty z żółtymi środkami , które są przepiękne.... a czy może być coś doskonalszego niż stworzyła natura ???
Aniu pewnie, ze poszukam
Majeczko cieszę się bardzo, że podoba Ci się rabatka
Będę ją przerabiała wiosną, ale pozostaną te same rośliny, tylko troszkę inaczej posadzone
Danusiu dziękuję kochana , cieszę się bardzo, że moje kolorki sprawiły Ci przyjemność
Tobie również miłego dnia
Marysiu dziękuję Ci bardzo za pamięć
ale ja Agnieszka kwietniowa 

Agatko no niestety nie zawsze możemy mieć to co chcemy, ale fajnie, że chociaż możemy pomarzyć

U mnie w ogródku kwiaty i troszkę warzywek, u Ciebie warzywka i troszkę kwiatów i przepiękne doniczkowce i jest super, wszędzie inaczej i wszędzie ciekawie , a i posadzone jesienią lilijki wniosą mnóstwo pięknego koloru i zapachu

Tej żółtej lilijki o której piszesz nie jestem w stanie podpowiedzieć, jest ich cała masa, również tych pięknie pachnących...... ale może przeglądając oferty sklepów rozpoznasz.....
Majeczko bardzo się cieszę, że skusiłaś się na lilie..... latem jak zakwitną odwdzięczą Ci się

Santio Tobie życzę miłego dnia

Izuniu miło mi bardzo

Ewuniu bardzo się cieszę, że podobają Ci się takie kolorowe rabatki

Dorotko Twój ogródek wygląda równie ładnie jak mój

Jadziu bardzo mi miło, że spacer po moim ogródku jest dla Ciebie przyjemnością

Ja nie wiem, która forumka to napisała, ale zgadzam się z nią w całej rozciągłości i na tej zasadzie komponuje swój ogródek..... Bo dlaczego mają nie pasować do siebie np rosnące obok kępy różowych i żółtych kwiatów, jeśli natura stworzyła różowe kwiaty z żółtymi środkami , które są przepiękne.... a czy może być coś doskonalszego niż stworzyła natura ???

Aniu pewnie, ze poszukam

Majeczko cieszę się bardzo, że podoba Ci się rabatka

Danusiu dziękuję kochana , cieszę się bardzo, że moje kolorki sprawiły Ci przyjemność

Tobie również miłego dnia

Marysiu dziękuję Ci bardzo za pamięć

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
witam!!!
Jestem nowa,,,jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu i pięknych roślinek,,,
,ja też posiadam mój kawałek raju""",mam ponad 60 host,około 30 żurawek,a potem to już cała mieszanka i innych roślinek i wszystkiego po trosze....,,,myślę,że potem pokaże,,,
Twój ogród i roślinki zachęciły mnie do kupienia kilku lili i liliowców:))
a przy okazji,,,
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!STO LATEK!!!
pozdrawiam,,,,,,Ania :
Jestem nowa,,,jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu i pięknych roślinek,,,

Twój ogród i roślinki zachęciły mnie do kupienia kilku lili i liliowców:))
a przy okazji,,,
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!STO LATEK!!!
pozdrawiam,,,,,,Ania :
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co Ty chcesz tam w niej zmieniać dla mnie jest doskonała.
- AGNESS
Aniu witaj, jak miło, że trafiłaś na forum, mieszkamy bliziutko, może kiedyś odwiedzisz mój ogródek w realu
60 host to wspaniała liczba, żurawek też niemało
czekam na Twój wątek, z wielką przyjemnością pospaceruję po Twoim ogródku.
Bardzo dziękuję za życzenia, wprawdzie ja Agnieszka kwietniowa, ale będzie na zaś
Dorotko dziękuję
, no niestety trochę muszę na niej namieszać
Posadzone są na niej borówki, którym koniecznie muszę wymienić ziemię, bo słabo rosną, a i niektóre wysokie kwiaty rosnące z przodu rabaty zasłaniają te rosnące głębiej.... np żółte liliowce....nie wiedziałam, że to będą takie kolosy, są piękne, ale strasznie wysokie, zasłaniają floksy i nawet hortensję
Mam też kilka rozrzuconych po rabacie kęp białych irysów, każdy miał być inny, a okazały się wszystkie takie same, więc muszę je posadzić gdzieś w jednej dużej kępie.... tak samo muszę zamienić miejscami hortensje, bo wielka Limelight zasłania drobniejszej postury Pinky Winky ..... tak, że roślinki pozostaną te same, ale troszkę nimi zamieszamy

60 host to wspaniała liczba, żurawek też niemało

Bardzo dziękuję za życzenia, wprawdzie ja Agnieszka kwietniowa, ale będzie na zaś

Dorotko dziękuję

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W taki zimny dzień, jak dzisiejszy, aż miło spojrzeć na kolorowy ogród
Sama jestem wyznawczynią poglądu, że wszystkie rośliny do siebie pasują . Jednak zestawienie czerwieni z fioletem mnie zniechęca, co nie znaczy, że u mnie nie występuje
W ogóle lubię dużo wszystkiego

W ogóle lubię dużo wszystkiego

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
To się będzie działo, już widzę piękniejszą rabatkę. Ja też muszę na wiosnę trochę poprzesadzać, na razie plany, a później się okaże jaką rewolucję wprowadzę. Teraz jestem na etapie szukania róż, chcę po zeszłorocznej zimie odbudować kolekcję. Spisuję nazwy, a czy je kupię nie wiem
bo ceny w necie wygórowane, zapewne kupię to co dostanę w zaprzyjaźnionym ogrodniczym 

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Dzisiaj jak usłyszałam prognozę pogody do końca tygodnia czyli w nocy do -25* to szybko kartony pod pachę i do ogródka, a do ciebie przyszłam naładować akumulatory kolorami lata, żeby było szybciej i przyjemniej przetrwać te mrozy. Fotki jak zawsze 

- AGNESS
Ewuniu faktycznie chyba właśnie połączenie czerwieni z fioletem jest najmniej trafione.... ale u mnie trafiły się czerwone lilie z fioletowymi floksami.... i jakoś na razie to znoszę.... albo się się opatrzę, albo przesadzę
..... na tej fotce to widać

Dorotko ja mimo, że róże uwielbiam na razie poprzestanę na tych, które mi pozostały, poprzedniej zimy straciłam bardzo dużo, ale już nie mam miejsca, żeby dosadzić.... bo jakoś tak szybko te puste miejsca się wypełniły
Bardzo jestem ciekawa na jakie się zdecydujesz
Ja mam kilka wymarzonych i wiem, że na pewno kiedyś je kupię i posadzę... ale to jeszcze za jakiś czas...
Marysiu to mnie zaskoczyłaś tymi zapowiadanymi mrozami
nie miałam pojęcia, że ma być aż tak zimno..... dobrze, że chociaż sporo śniegu leży, to roślinki powinny dać radę....
Cieszę się, że podobają Ci się fotki

Dorotko ja mimo, że róże uwielbiam na razie poprzestanę na tych, które mi pozostały, poprzedniej zimy straciłam bardzo dużo, ale już nie mam miejsca, żeby dosadzić.... bo jakoś tak szybko te puste miejsca się wypełniły

Bardzo jestem ciekawa na jakie się zdecydujesz

Marysiu to mnie zaskoczyłaś tymi zapowiadanymi mrozami

Cieszę się, że podobają Ci się fotki

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ale bedziesz robic rewolucje, jak czytam to juz jestem zmeczona
Czerwone z fioletem przewaznie zgrzyta, tyle ze przy chabaziach jakos mniej to czlek odczuwa.

- AGNESS
Witaj Julu
Właśnie byłam u Ciebie
No roboty faktycznie będzie sporo, ale chce się wcześnie za to wziąć, kiedy roślinki nie ruszą ze wzrostem, to będzie łatwiej..... no i najpierw muszę się w konkretny szpadel zaopatrzyć
Bo w poprzednim sezonie pokonałam wszystkie drewniane trzonki

No roboty faktycznie będzie sporo, ale chce się wcześnie za to wziąć, kiedy roślinki nie ruszą ze wzrostem, to będzie łatwiej..... no i najpierw muszę się w konkretny szpadel zaopatrzyć

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aguś, cześć
Co to jest za iglaczek na poniższym zdjęciu?

Czy masz lilię Vivaldi? Zamówiłam właśnie 4 szt

Co to jest za iglaczek na poniższym zdjęciu?

Czy masz lilię Vivaldi? Zamówiłam właśnie 4 szt

- AGNESS
Madziu wstyd mi się przyznać, ale nie znam nazw większości moich iglaczków, tak, że nie umiem Ci odpowiedzieć
Lilii Vivaldi nie mam, już biegnę zobaczyć jak wygląda

Lilii Vivaldi nie mam, już biegnę zobaczyć jak wygląda

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Madzia ale wypatrzyłaś perełkę , faktycznie ten iglaczek jakiś mało znany

Będę oryginalna, a mnie się podoba połączenie fioletu z czerwienią.
Na rabatkach nie tyle chodzi o kolory a, raczej o ich odcienie i ilość danego koloru
w grupie kolorów.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ten fiolet jeszcze nie jest tragiczny. U mnie w tym roku powojnik President kwitł przy czerwonej pelargonii
W tym kupię białe pelargonie