Mój ogród na fotografii cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii cz. II

Post »

Piękne zdjęcia pełnoekranowe . A wiecie że jeżówki są bylinami krótkowiecznymi ? Więc nasionka trzeba zbierać i siać bo za trzy lata trzeba będzie znowu kupować sadzonki ;:145
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Bogusiu, jakie piękne miejsca ukwiecone posiadasz, nie wspomne o jakości zdjęć. Super. Az mi się humor poprawił. Do jutra :wit
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu wiesz w to miejsce kupiliśmy mebelki do łazienki też się cieszyłam :tan :tan :tan ;:138 Cały komplecik dwa słupki wysokie umywalka z szafką , słupek niski ,lustro podświetlane .Czegosz mogę chcieć więcej. Zostało nam jeszcze kupić płytki , ale na razie funduszy brak
Bogusiu na czwartym zdjęciu takie śliczne pełne to stokrotki cudne ? ;:oj ;:oj ;:oj Wszystkie zdjęcia piękne ale te stokrotki ; a te maki ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj :167 ;:167 ;:167 ;:180 :wit ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Za zdjęcie ze stokrotkami chylę czoła ;:180
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No tak piękna wiosna u Ciebie ;:138 a jakie maczki cudne i stokrotki ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, bardzo dziękuję za chęci ale wierzb płaczących mam chyba 8 ale 2 są takie 3-4metrowe a reszta to na razie drób, więc już mi wystarczy :wink: Zdjęcia wstawiłaś przepiękne, nawet nie wiem które najlepsze, wszystkie robią niesamowite wrażenie. Ja też zbieram kamienie ;:136 Jeśli mówisz, że wierzby po ścięciu tak rosną to chyba swoje zetnę bo jakoś stanęły w 2011 i jedna to ani rusz, a druga jakoś tak nieśmiało rośnie, jakby się wahała
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu / sweety
...bardzo mi miło,że odwiedziłaś mnie...a jeszcze bardziej,że moja makowa łączka znalazła takie chlubne miejsce.
Z roku na rok ta łączka ubożała ....teraz można spotkać pojedyncze kwiatki... ;:180 ;:196
Elu ! witam serdecznie w nowym, coraz bliższym wiosny tygodniu.
Zdjęcia pełnoekranowe- to zasługa fotosika ,że dał nam taką opcję....
Nie wiem jak to jest z jeżówką...ale mam taką już wiekową - od 2005 roku ..i jak dotąd ma się dobrze.
Myslę,że to jest tak samo jak z jednorocznymi kwiatkami np. nagietkami, gożdzikami brodatymi czy szałwią powabną....z powodzeniem znoszą niejedną zimę,rozsiewaja się same,są bezproblemowe i zdobią ogród przez kilka sezonów. ;:196

Mirko!...miło mi,że jesteś. Fotograf ze mnie mierny...a,że fotki "cieszą oko' ...to zasługa kwiatków :;230 ;:196

Beatko..super...będziesz miała nowy wystrój łazienki. Robocizna "daje po kieszeni'.
Ja miałam to szczęście,że mój M zawsze miał i talent...i smykałkę do prac remontowo - budowlanych. Zaszczepil
tego bakcyla jednemu z synów, który na tym polu też realizuje swoje pomysły. I jeden i drugi zupełnie inne wykonują zawody. Ja z synową cieszymy się, bo nasi Panowie realizują nasze "zachciewanki" ;:180
Stokrotki i bratki uwielbiam... Co roku tworzyłam z nich kolorowe "plamy " w ogrodzie...a że sporo ich potrzebowałam....postanowiłam dwa lata temu wysiać w tunelu foliowym ...a następnie przesadziłam do gruntu. Teraz wysiewają się same...choć nie są juz tak dorodne. W tym roku zamierzam powtórkę, bo są urocze...... ;:196

Ula!...miło mi, że jesteś i.....że stokrotki zrobiły na Tobie takie wrażenie... ;:196
Michale...witaj w poniedziałkowy poranek...My jesteśmy zmuszeni do ścinania wierzb nad stawem ponieważ nad nimi przebiegają linie energetyczne.../ nasze utrapienie/.Ja ze swoimi sadzonkami krążyłam po ogrodzie kilka razy szukając odpowiedniego miejsca....teraz mają już zdecydowanie odpowiedni grunt , bo rosną jak szalone. ;:180

Elu...witaj...takie kolorowe fotki napawają optymizmem ... zdecydowanie poprawiają humor...z ich widokiem łatwiej znosi się obecnośc zimy... :;230 ;:196
Marysiu/ amba/...miło mi Ciebie gościć w poniedziałkowy poranek. Za oknem znowu prószy.... ;:222
Nie wiem jak rzeczywiście jest z tymi nornicami ...gdzieś słyszałam ;:162 ,że niby zapach aksamitek odstrasza nornice. Sądząc po stanie skarp nad stawem ....jest ich sporo ...mnóstwo korytarzy...natomiast nie spotykam w ogrodzie....a przecież to tylko około 10 metrów.Pomidory w tunelu foliowym sadzimy od 30 lat ...w tym samym miejscu....co roku mamy piękne, dorodne przy zastosowaniu tylko kompostu, wapnowania i dużo,dużo wody....
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Bogusiu - jakie piękne fotki powstawiałaś... Najbardziej podoba mi się zdjęcie stawu z liliami i odbiciem choinek oraz maki i stokrotki - śliczności ;:138

Napisałaś "Mimo,że aksamitki mają nieciekawy zapach..sieję je co roku , bo podobają mi się i prawdopodobnie ;:162 ...odstraszają nornice."
Bardzo mnie to ucieszyło, bo w ubiegłym roku miałam je posiane wzdłuż wjazdu na działkę. Wiosną jakieś potwory pożarły mi 75% tulipanów z tej rabatki - to może zapach aksamitek je przegonił?? Chociaż niepokoi mnie to, że jesienią widziałam pozbierane z rabatki nasionka aksamitek zgromadzone przy wykopanych norkach. Wyglądało to tak, że sobie robią z nich zapasy na zimę :twisted:
O nicieniach wiem od dawna. Na poprzedniej działce sadziłam aksamitki pomiędzy krzaczkami pomidorów w tunelu foliowym - właśnie w tym celu, aby zwabiały do siebie nicienie żyjące w glebie.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Wspomnienia lata piękne, ciepłe i kolorowe, fajnie mieć tyle przestrzeni i móc realizować każdy pomysł i zachciankę ogrodową. ;:109 ;:79
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No dobrze że do wiosny niby nie mało,ale my tu mamy ostrą zimę i mrozik koło -10 i śniegu też nam dowożą ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Bogusiu ja chce już wiosnę ;:145 z takimi widokami jak u Ciebie.Byłam w ogrodniczym i kupiłam kilka nasion,nie mogłam się oprzeć,słabą mam wolę. ;:108 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę ale tak pozytywnie tej wody. :heja
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Bogusiu - maki śliczne ale ..... dobrze, że wyginęły i już nie rosną
dołączam cytat z sierpnia ub.r. - nawet za dwa maki stanęli przed sądem

"Sąd w Grodzisku Wielkopolskim ukarał naganą sześć osób, u których na działkach policja znalazła niskomorfinowe maki. Działkowcy twierdzili, że to samosiejki.
Jak poinformowała rzeczniczka Sądu Okręgowego w Poznaniu Joanna Ciesielska-Borowiec, przed sądem stanęło osiem osób: sześć uznano za winne popełnienia wykroczenia, dwie uniewinniono.
- Zarzut był taki, że osoby te wbrew przepisom ustawy, bez posiadanego zezwolenia uprawiały mak niskomorfinowy na powierzchni od 0,01 mkw do 1 mkw - powiedziała rzecznik.
Jedna z ukaranych, prezes Rodzinnego Ogrodu Działkowego w Rakoniewicach Teresa Franecka powiedziała, że działkowcy nie będą odwoływać się od decyzji sądu. - Zostawimy tę sprawę tak, jak jest. Finansowej kary jako takiej nie ponosimy, naganę z pokorą przyjmę. U mnie znaleziono dwa pokaźne krzaczki maku - powiedziała.
Sprawa trafiła do sądu po kontroli policji przeprowadzonej po zawiadomieniu o podejrzanych uprawach. Jak powiedział rzecznik prasowy wielkopolskiej policji Andrzej Borowiak, w tego typu sprawach nie ma znaczenia, ile roślin znajduje się na działce."

edytuję - 0,01m2 to jest .... 10x10cm ;:oj no fakt - dwa maki tam się zmieszczą!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Bogusiu, ale cuda pokazałaś i obiekty fotografii zachwycające i wykonanie ich . Można patrzeć i patrzeć a i tak ciągle mało i trudno nasycić oczy :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bogusiu , ale urokliwe te fotki. :wink: Już by się chciało popatrzeć na żywo. Widzę , że hodowla maków. :;230 Jak tam pogoda u Ciebie ? U mnie dziś nie wiadomo co to było , padał zamarznięty deszcz, wszystko było tym zalane i zamarznięte. ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”