Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Uważaj-jeśli już lilie za Tobą chodzą, mogą Cię capnąć :shock:
Zamówiłam całe mnóstwo :D Najwięcej orienpetów, choć nie wiem, jak przezimują. Tej nocy będzie bardzo duży mróz-dziecko wróciło od kolegi z zamarzniętymi sznurowadłami :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, capną, capną... a jakie lilie widziałabyś u mnie? Bo dotychczas sadziłam nad oczkiem... a między różami?
U mnie około 16ej było już -12st. Zimna noc będzie :roll:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ech, dopiero teraz poczytałam...Madera...nasz ubiegłoroczny niedoszły wyjazd :( tak wyszło, zrezygnowaliśmy w ostatniej chwili, mieliśmy lecieć w kwietniu...Ale jeszcze pojadę, nie ma mowy!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Między róże może jednobarwne-białe i różowe, azjatki nie odciągną oczu od róż i nie będą nad nimi górować. U Rozanki rosły z różami lilie dobrane kolorem, podobnie u Majki kotkowej. U siebie posadzę raczej przy tych różach, które raz kwitną-będzie zamiana kwiatów róży na inne :D A w ogóle robię się kołowata od planów i zakupów :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa-gajowa, ja planuje ten wyjazd skrupulatnie i czuje sie chwilami jakbym tam byla... Moze sie Wam uda w tym roku dotrzec w to rajskie miejsce?
Ewa-majowa, no i stalo sie.. Kupuje lilie! Biale i bladorozowe :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja już wolę się nie przyznawać ile lilii zamówiłam ;:306 a u Rozanki konto ciągle otwarte to kto wie ile jeszcze ich będzie ;:306
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Harmider robią i to zawsze dwie najstarsze ale teraz człowiek musi się tym nacieszyć bo kiedyś może mi tego brakować uwielbiam je jak się tak przekomarzają , zdjęcia hiacynta dają zapachem
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciemniejsze akcenty też zaplanuj 8-) Najbardziej lubię zapach lilii wieczorem-siedzisz na podwórku, ciepło, gwiazdy mrugają i sobie wąchasz...Albo przez uchylone okno zapach sączy się do sypialni...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

ewamaj66 pisze: (...) Najbardziej lubię zapach lilii wieczorem-siedzisz na podwórku, ciepło, gwiazdy mrugają i sobie wąchasz...Albo przez uchylone okno zapach sączy się do sypialni...
Rozmarzyłam się ;:170 Zaplanuję poletko przy tarasie. Między wysokimi różami będą górować, a jak przekwitną - to róże je zasłonią ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus lilie sa rozne, tak ze zastanow sie jeszcze nad tymi na rabatach :wink: tz jakie beda ladnie wygladac. Ewcia dobrze mowi o azjatkach, one nie sa takie dominujace i wszedzie dobrze wygladaja, tak pojedynczo miedzy rozami jak i w grupach ale juz inne np orientalne, sa dosc dominujace i trzeba dobrze przemyslec sprawe miejsca.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Domowe kwitną pięknie, lilie zamawiasz, ale dlaczego odtleniłaś mojego ulubionego koteczka ;:306 :?:
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale azjatki nie pachną. A gdybyś tak wsadziła pachnące do donic i ustawiła je na tarasie albo w krzaczorkach przy tarasie ? W czasie kwitnienia róż mogłabyś polatać z doniczkami i sprawdzić gdzie Ci pasują a jesienią do gruntu.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cały problem polega na tym, żeby dobrze wybrać :wink: Na szczęście cebulowe dość łatwo przesadzić :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi sie wydaje, że dla samego zapachu orientalnych warto je posadzić w pobliżu tarasu. Tak mocno rozsiewa zapach jeszcze tylko maciejka, niektóre lewkonie i kalina burkwoodii. No i jeszcze wiciokrzew (chyba pomorski)
Pozdrawiam
Ewa
x-ag-a
---

Post »

Poniedziałkowe dzień dobry :twisted: Załóżmy, że kawa może nas dziś uratować. Ale co z nastrojem? Jak go uleczyć? ;-)
U nas zima wciąż nie odpuszcza - sypie, pochmurno i -10st na termometrze... bujałam się do fabryki ponad godzinę a w drodze powrotnej ma szansę być jeszcze gorzej. Nic to, mimo wszystko dobrego dnia!

Ewo, rozważam posadzenie lilii w pobliżu tarasu, chociaż miejsca mam jak na lekarstwo... na szczęście zapachów dostarczają mi lilaki Palibin :)
Ewo-majowa, nie mam pojęcia jakie lilie wybrać, ale zdam się chyba na fachowe oko Ewy, opisując swoje potrzeby. Coś się znajdzie!
Julek, dotychczas lilie miałam tylko przy oczku i tam mi najbardziej pasują. Nie jestem przekonana, że chcę je wprowadzać między róże, bo nie chciałabym robić wrażenia że jedne rośliny dominują drugie. Zobaczymy, czy uda się coś dobrać. Jak nie, to nic na siłę.
Jaka pogoda u Ciebie?
Robaczku, pachnące lilie przy tarasie jak najbardziej... tyle, że u mnie miejsca brak. U Ciebie są możliwości, także wykorzystasz je na pewno świetnie.
Ula, dobrego dnia!
Majutku, czuję, że zaszalałaś! :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”