Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Kasiu, cudne fotki! Na pierwszym zdjęciu to Elfe z liatrą i jeżówką? Co to za odmiana jeżówki?Przypomina trochę milkshake, którą zamówiłam ;:173
Jak tam wysiewy? pierwsze koty za płoty? :lol:
Miłego weekendu :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joluwspomnienie lata piekne.Co do długiej zimy to chyba zależy którego dnia i na jakim kanale.Traktuje juz to jako zgaduj zgadula,bo niedawno mówili,ze ma byc wczesna i ciepła wiosna,po 15 marca wysokie temperatury.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, :wink: fajnie, że wstawiłaś te zdjęcia. ;:138
Przypomniałam sobie, jakie masz cudne klimaty w ogrodzie. ;:138
Podoba mi się Twoja pergola , ale to już pewnie kiedyś u Ciebie pisałam. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie , boję się, że to śnieżysko, które nieustająco pada powygina mi gałązki iglaków :?

Ewa Każdej zimy zadaję sobie to pytanie, czy to możliwe, że będzie tak zielono :shock: Ale jest ;:108
Kasiek tak to liatra, elfe, jeżówka meringue, ona jest odmianą dorastającą do 40 cm . A milkshake? Jest chyba wyższy prawda?
Kobea wysiana, niestety zapominam sprawdzać czy nie wyschła :? To na razie tyle. ;:173
Również miłego Ci życzę ;:108
Małgosiu jesteś w wątku u Kasi :lol: Ale nie przejmuj się, przeglądając tyle wątków to normalne. Oczywiście liczę, że prognozy długoterminowe się nie sprawdzą. Jak było ciepło to też na dłużej nie zapowiadali, bo zwyczajnie nie mieli pojęcia co się wydarzy.
Krysiu, dziękuję ;:180 Z pergoli jestem dumna, a raczej z M, który ją sam zmontował z tzw. półproduktów :lol: Ale jak już to wykonał tak na dwa lata mu zapał siadł :lol: Więc w tym znowu muszę się go wziąć do galopu ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, ja właśnie przed chwilą wybrałam się do ogródka, żeby postrząsać śnieg z iglaków. Niektóre już się tak poodchylały, że widać było te suche wnętrza. Ale niech pada. Nagarniam śnieg na róże i bardzo się cieszę, że mają bezpiecznie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Kasiu... nieźle nas zasypało, prawda? Ja właśnie dlatego mam pozwiązywane wszystkie iglaki, bo po pierwszym cięzkim śniegu tej zimy, byłam w rozpaczy, że wszystko mi się połamie... śnieg teraz chyba nie jest ciężki, bo jest jednak spory mróz, ale nie zaszkodzi postrząsać go z gałęzi.
Pozdrowienia... jak głowa? Ja cierpię :?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie padało rano, ale nie jakoś przerażająco mocno. Kocica miała mnóstwo uciechy ganiając za płatkami śniegu. Świadczy to także o tym, że dużego mrozu nie ma-koty wtedy nie wychodzą na dwór, a już na pewno nie oddają się rozrywkom :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Witaj Kasiu :wit
obejrzałam Twoje fotki i przypomniało mi się cudne lato w Twoim ogrodzie ;:108 Podoba mi się obsadzenie pergoli, muszę zrobić coś podobnego bo w poprzednim sezonie nie zdążyłam. Jeszcze czeka mnie zamówienie kilku różyczek w okolice tarasu, bo pozbyłam się hortensji ogrodowych (poszły do donic), które nigdy nie kwitły. Zastanawiam się na okrywowymi, albo jakieś niewielkie rabatowe bo nie ma tam wiele miejsca.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Bardzo ładny ogród z Tarnowa dzisiaj oglądam ;:108 Piękny , bylinowy, różany, drzewiasto - różanecznikowy. Widziałyście?
Pokazali 13-letnią glediczję ;:oj Aż podskoczyłam z wrażenia w tak krótkim czasie takie drzewo :shock: ;:65

Wandziu ja właśnie też wróciłam z otrzepywania. Nic specjalnie nie ucierpiało, oprócz sosny. Nie wiem jaka to odmiana, najwyżej podetnę od dołu ;:108 Rabaty całe pod puchem, róż praktycznie nie widać, tylko jakieś pojedyncze gałązki.

Aguś sypie i sypie ;:202 Dzisiaj już strząsałam z iglaków, ale faktycznie śnieg bardzo sypki. U mnie z głową w porzo, chyba ciśnienie się ustabilizowało :) Twoją czapkę ;:168

Ewa u mnie cały dzień pada z różnym nasileniem. A koty ;:202 ani myślą gdziekolwiek wychodzić ;:185 Jak widzą śnieg nie ma mowy! Czasem mam ochotę je poprzewalać w śniegu. Stara pewnie wskoczyłaby mi na głowę, ale rudzielec chyba nie :lol:

Aniu witaj :wit Dziękuję za uznanie ;:180 Powiedz ile lat miały twoje ogrodowe? Moje też grymaszą paskudnie, ciekawe jak w tym roku z nimi będzie. Jedna moja ogrodówka też zmieni miejsce i pójdzie do donicy. Zazdroszczę Ci miejsca na nowe nasadzenia, a czy wybrałaś już odmiany róż? ;:65
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Kasiu :wit
Zaglądnęłam do Ciebie "mimo chodem" a Tu takie piękności! ;:138
Oczarował mnie Twój ogród, a właściwie Twój styl i umiejętność zagospodarowania miejsca. Widzę, że plany na nowy sezon też już masz- chyba każdy teraz myśli o tym co ma zrobić na wiosnę.. Ja przykładowo już nie mogę usiedzieć spokojnie na... pupie, bo chciałabym już wszystko zacząć robić a tu.... zima ;:145

Pozdrawiam i zapraszam również do mnie "mimo chodem" ;:224
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Cię Konwalio /bardzo ładny nick ;:108/ :wit
Dziękuję serdecznie za uznanie :) Gdybym mogła od nowa ogród "zrobić", troszkę inaczej poprowadziłabym to i owo, ale cóż jestem niecierpliwa i ogród zakładał ogrodnik, a na to trzeba było finansów, więc było bardzo skromnie jeśli chodzi o projekt ;:173 Za to od czasu wstąpienia na FO zaczęłam szaleć :lol: i doprawiam, dosmaczam ;:224 Mnie też porządnie nosi, ale to jeszcze troszkę czasu minie zanim ruszymy do ogrodu :D
Pozdrawiam i biegnę obejrzeć Twój ogród :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Przepiękne zdjęcia ;:oj Bardzo bym chciała stworzyć podobny klimat u siebie na tarasie. Bardzo mi przypadły do gustu Twoje aranżacje ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Ja też, odkąd znalazłam i założyłam konto na FO naprawdę zakochałam się w roślinkach i ogrodnictwie. Pewnie to w ogóle dzięki temu tyle wiem (choć na razie jestem zupełnym żółtodziobem) :roll:
Z czasem będzie coraz lepiej ;:3

Może jakoś dotrwamy do marca? ;:145
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magda, dziękuję ;:180 Aranżacje na tarasie co roku zmieniam :) Początkowo moje skrzynie kipiały od kolorów- fiolet, żółty, różowy (musiałabym poszukać gdzieś fotek) ale z czasem się uspokoiły. W przyszłym roku będę miała też mniej skrzyń :) Więc starannie dobiorę zawartość.

Aniu buszowanie po FO robi swoje, ale dzięki temu popełniamy mniej błędów i ciągle się uczymy. Do marca już niedługo, z pewnością wytrwamy. :wit
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Moje hortensje ogrodowe miały 3 lata (jak cały ogród :wink: ) i po wsadzeniu do ziemi już nie kwitły (chyba przemarzały pomimo okrycia bo mieszkam w chłodniejszej części Polski). Jesienią przesadziłam je do donic i zimuję w nieogrzewanym domu, zobaczymy czy przetrwają. Co do róż to jeszcze się nie zdecydowałam i liczę na podpowiedzi bo miejsca malutko na ok 4 - 5 szt róż oraz lawende i lobelię.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”