Mój ogród na fotografii cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. II

Post »

A u nas ferie od poniedziałku :D (właściwie to już od dziś) :roll: mrozek -10 i lekko pruszy śnieżek- na pewno pójdziemy na lodowisko! :D :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu/ kochamkwiaty/...miło mi,że do mnie zagladnęłaś.
Dla dzieci łagodna zima ze śniegiem to ... raj, a lodowisko...jeszcze fajniejsza sprawa ;:180 ;:196

Iwonko! ...czy wschodzą już roślinki na parapetach...U mnie na razie tylko pelargonie rabatowe...ale i tak mizernie. Muszę dokupić nasionka, bo te były z ubiegłego roku ...i jakieś one kiepskiej jakości. Pozdrawiam!

Gosiu... :wit ...u mnie zdecydowanie cieplej -4C...i nie pada...Lodowisko super sprawa...my jeździmy na łyżwach po stawie...Mimo wszystko tęsknię za wiosną. ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, posiałam nasiona do doniczek i na dwór, mają się przemrozić, a do doniczek w domu posiałam dziś dopiero heliotropa, wiesz u mnie nadal jest zimno, więc roślinki i tak marnie by wschodziły, muszę czekać i posieję po remoncie, mam nadzieję, że to już niedługo ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonuś...a co posiałaś na dworze....czy dobrze rozumiem, doniczki wystawiłaś na dwór?
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja mam zamiar wysiać nasionka drzew. Bogusiu czy do tych doniczek torfowych mam to zrobić?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko!...nie mam pojęcia...nigdy nie wysiewałam.
Musisz zaczerpnąć wiedzy u fachowców...ale nie ukrywam,że miło mi się zrobiło, że zaglądnęłaś do mnie...
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak Bogusiu, a dokładniej zadołowałam w kompostowniku, co by miały nie za zimno ;:108 ale co to zabij nie pamiętam ;:124 , na szczęście opisane jest w doniczkach, jeżówki pamiętam i rutewkę :wit
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Witaj Boguniu :wit
Ale piękna zima ;:63 a Twój ogród pięknie prezentuje się i latem i zimą, ślicznie macie ;:63

Czytam o zimowym grillu i muszę zapodać pomysł mojego kuzyna - oni pieką sobie zimą kiełbaski w domu w kominku :;230 Mają takie długie metalowe patyki jak do ogniska , otwierają kominek i jest zimowy grill, naprawdę bardzo smaczne ;:108

;:168
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Witaj Bogusiu, u mnie dalej zima. Śniegu sporo mniej ale mróz w nocy jest spory, bo musze skrobać autko co rano. Jutro sobota - wolna - więc śpimy bez skrobania :heja
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

:wit ;:196 Witam.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Bogusiu u Mnie remont, płytki ,przerabianie wejścia na strych do piwnicy , likwidacja starego . Moja połówka takich prac nie robiła wcześniej ale powoli robi sam.Centralne podłogowe w łazience jednak tylko zapłaci się za materiał a koszty robocizny to drugie tyle..Też nie mogę doczekać się wiosny .Kiedy będziemy siały wysadzały i tworzyły nowe rabatki. :D ;:138 Mój mały kolorowy świat nie jest porównywalny z twoim cudnym ogrodem ale staram się by był jak najładniejszy a to czasu , roślin,i niestety pieniędzy potrzeba ale powoli,stopniowo. :D będzie rósł razem z moimi dziećmi za parę la też będzie widoczna różnica.Buziaczki. ;:180 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Bogusiu ja bardzo często do Ciebie zaglądam, bardzo lubię Twój wątek. Tylko czasami piszę, bo ja gaduła, więc muszę się opanować, bo co drugi post byłby mój. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! ...no to ja tak samo postąpię z wysianymi jeżówkami...wstawię je do tunelu foliowego. Jak długo tam mają stać wysiane w skrzynkach.?

Kasiu_Rom...my tez piekliśmy kiełbaski w kominku ....w koszyczku do frytek z Zeptera zawieszonym nad ogniskiem. Smaczne...ale te z ogrodowego grilla ...zdecydowanie smaczniejsze w tak pieknej zimowej scenerii. ;:196

Aniu...cieszę się,że w końcu masz trochę czasu na wypoczynek i pomyślałaś o sobie...U mnie dzisiaj cały dzień pada śnieg...zrelaksowałam się, dotleniłam przy odśnieżaniu, a raczej przy kosmetycznych zabiegach po odśnieżaniu zmotoryzowanym. :;230

Beatko!...no ja mam to szczęście,że wszelkie prace remontowe w domu wykonuję mój M...ma do tego smykałkę i talent. Wiem jaka to jest oszczędność..kolosalna! ;:138 dla męża. Kochana wcale mój ogród nie jest taki zachwycający....dopiero tu na FO uświadomiłam sobie jaki powinien być....Teraz mam dużo czasu, więc stopniowo będę go rewolucjonizowala;:196

Dorotko! ...bardzo miło mi ,że bywasz u mnie....ja też zagladam często...nie zawsze zostawiając wpis....
Zatem nie poskramiajmy siebie...piszmy... :;230 ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Bogusiu ;:138 Piękna zima .U mnie też dzis -10 i duzooo0.... śniegu. :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Dawno się nie wpisywałam :roll: Witam Cię Bogusiu w zimowy wieczór ;:173
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”