Mój ogród - grazyna45

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po dłuższej nieobecności znowu zajrzałam do twojego cudnego i urokliwego ogrodu.
Pięknie ci wszystko kwitnie. Trawka lekko usycha jak i u mnie, a deszczu nadal nie ma, przynajmniej u mnie. Jak widzę ranny ptaszek z ciebie i piękne zdjęcia pokazałas o wschodzie słońca. Pochwała dla męża za fachowo wykonane ławeczki. Ja też mam zrobine dwie przez mojego męża. Może kiedyś pokażę.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Kontakt:

Post »

Witaj Halinko-dla mnie też lawenda ma niesamowity zapach ,bardzo dbałam o nią w ogrodzie i pięknie się rozrosła-częsc miałam z nasion a pierwszą sadzonkę dostałam od sąsiadki. Słyszałam,że lawenda ładnie się prezentuje w towarzystwie róż. Na Mazurach są wielkie pola lawendowe, podobno bardzo przyjemne wrażenia dla oka i nosa ,a także można kupić różne atrykuły o zapachu lawendowym--pozdrowienia dla ciebie i m. grazyna45
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Grażynko. Oj napatrzyłam sie na Twoje pieknosci i po prostu brak mi tchu. Cudownie u Ciebie. Cały czas zagladam do fotki ze wschodem slońca. Goździki brodate w parze z pachnacymi -ślicznie wyglądaja. Grażynko bardzo mnie ucieszyła Twoja propozycja- nasionka jak najbardziej -prosze prześlij,to jeszcze na ten temat sie zgadamy. Pozdrawiam Cię aha jescze jedno- czy ten kamienny placyk jest w zaprawie betonowej ,czy kamienie luzem? Buziaki i zajrzyj do mnie :P :P :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Witaj Grażynko ,u Ciebie jak zwykle cudnie ,nowe zdjęcia urokliwe,aż chce sie oglądać...ależ zazdroszczę Ci dzisiejszego deszczu ,podeślij go troszkę do mnie.........
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Grażynko od 7.VI nie dostaję powiadomień, że w Twoim ogrodzie toczą się rozmowy!!!

Weszłam przypadkiem zobaczyć co to ja ostatnio napisałam do Ciebie, że się nieodzywasz...

Grazynko dzięki za odpowiedż w sprawie działki i oczka. Ja tez kocham brzozy i cały czas marzę o nich. Już bym chciała choć jedną zasadzić. Ae muszę czekać na tę drugą działkę,

Dzięĸi za podpowiedzi z tarasem. Masz dobry pomysł ze złocieniami. Może pójdę tym tropem i kupię białe margarytki na pniu :) Masz rację, żeby nie zrobić buszu... ale myślę, że białe kwiaty nie zadzkodzą :)

Pomysły z ławeczkami są świetne. Przecież mamy ogrody po to by w nich przebywać, posiedzieć, podumać... Ja też myśle, że kiedyś będę miała w różnych miejscach ogrodu jakieś małe kąciki z miejscem do siedzenia.
Widzę, że bardzo kochasz swój ogród. Od początku podobało mi się jak pisałaś, że idziesz posiedzieć na ławeczce w ogrodzie.. i właśnie ja o tym marzę - żeby pójśc posiedzieć w ogrodzie.

Piszesz o lawendzie. Ja mam jedną, ale jeszcze nie chce kwitnąć :) Wczoraj kupiłam nasiona i będę hodować w domu. Też podoba mi się jej zapach i w ogóle sama roślina. Myślałam, żeby posadzić ją kiedyś przy tarasie jedną obok drugiej ale jak widzę u Ciebie jak pięknie wyglada sama... to myślę, że znajdę jej inne miejsce :)

A tymczasem dopiero dziś będę siała :)

Grażynko dużo deszczu życzę, bo trawa rzeczywiście usycha i szkoada tak pięknych roślinek i Twojej pracy.

Mam nadzieję, że znów zaczną mi przychodzić powiadomienia...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Izo! Zrobiło mi sie lżej na sercu jak zobaczyłam,że napisałaś do mnie-dziękuję. Myślałam,że masz żal o sugestie na temat tarasu-widziałam u Hanki Twój taras opisany,jakie są to rośliny i już wiem,że dopiero z czasem ukażą całą swoją okazałość ,piękno i wielkość.Lawenda -to piękna zimozielona roślinka-ja wysiałam dwa lata temu paczkę lawendy i wyrosły mi tylko 4 ,ale Tobie życzę więcej-siałam od razu do gruntu. Podobno ładnie wygląda lawenda wśród róż.

Deszczu potrzebujemy bardzo,są nadzieje ,trochę się zachmurzyło. Pozdrawiam z uśmiechem -miłego dnia grazyna45
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko ja słyszałam że lawendę sadzi się między różami ze względu na mszyce ,ale nie wiem na ile to prawda.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wiesz co Grażynko!!!!!!

Ja zawsze chętne słucham co ktoś ma do powiedzenia, potem długo analizuję a potem tak zrobię tak mi się będzie podobało. Tyle, że dzięki temu, że ktoś coś podpowie, mam więcej do wyboru.:)

Więcej znaczy dla mnie ktoś kto przyjdzie i powie: nie pasuje Ci ta róża do nie wiem clematisa.... niż jak piszą: ale u Ciebie cudnie! Może i jest cudnie..... ale żeby się każdemu podobało???? To jest niemożliwe.

Ja uwielbiam krytykę. Krytyka jest mi potrzebna bo ja dopiero tworzę obraz, zmienam, żeby był jak najlepszy.

Jak skończe "budowę" ogrodu to sobie siądę pod drzewem i powiem .... ale tu cudnie... wtedy nie będę przyjmowała żadnej krytyki!!!!!!! Ale czy to kiedyś nastąpi???? Sama wiesz, jak jest bo sama tworzysz ogród ale jeszcze pod drzewem sobie nie siadłaś..........

Lawendę zaporoponowała mi pod koniec roku dziewczyna z innego forum. Bardzo spodobał mi się ten pomysł i szukałam jej. Kupiłam jedną na próbę. Teraz widzę, że to dobry zakup i wczoraj kupiłam nasiona:)

Też wydaje mi się, ż z różami może jej być do twa... yyyyyy do badylków:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo masz rację budowy ogrodu nigdy się nie kończy.Ja szukam miejsca u mnie na mały ogródek różany i nie wiem ,w którym miejscu .Czuję,że coś będzie musiało stracić życie i powstanie kącik różany-widziałam taki kącik u jednej dziewczyny na forum--cudo. Teraz u nas pada delikatny deszczyk i jest super mimo wczorajszego meczu--ale karny rzut boli. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izabello-mam lawendę w różnych zakątkach ogrodu a mimo to mszyca się wszędzie dobrze czuje i wypraszam ją chemicznie--może jeszcze jest za mało lawendy? Pozdrawiam i miłego dnia
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja też się zachwycam tym kącikiem :) Też tam przesiaduję i też myślę, gdzie u siebie zrobić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo więc już mnie rozumiesz? Tak bardzo chcę mieć ten kącik różany.
Jesteś w lepszej sytuacji,bo masz jeszcze miejsce ,aby go stworzyć,a ja?
Poświęcę ten duży świerk srebrny przed domem--szkodnik go niszczy od środka,więc chyba go wykarczuję,ale boję się trochę.
bożena170365
500p
500p

Post »

Oj dziewczyny chyba wiem o którym ogrodzie różanym piszecie ,pewnie z tą różaną ,różową pergolą ,mnie też tam sie podoba,chociaż jak mam być szczera -bliższe mi są naturalistyczne ogrody z nutką tajemniczości np. taki jak u mag,ale by taki mieć potrzebna jest przestrzeń ,tak myślę............ ;:79
Pozdrawiam, Bożena
bożena170365
500p
500p

Post »

Znalazłam ten różany ogród,o którym myślałam-Daisy. czy o ten Wam chodziło.
Pozdrawiam, Bożena
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak :)

Bardzo podoba mi sie pomysł z ławczką wśród róż!
z uśmiechami Iza
u liski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”