Tesiu cudnie masz rośliny ale najbardziej "zazdroszczę" multiflory.
To kontynuacja poprzedniego czy nowe pąki po przerwie od ostatniego ?
Ja nie umiem mojej uprawiać kurcze stoi w miejscu
Multiflorka wypuściła pąki na tym samym pędziku co poprzednio, miała jakieś trzy tygodnie przerwy w kwitnieniu U mnie stoi na zachodnim oknie, jest w ziemi uniwersalnej zmieszanej z ziemią do kaktusów i perlitem, no i podlewam ją znacznie częściej niż inne hoje bo dwa - trzy razy w tygodniu . Jak na początku mniej podlewałam to zrzuciła pierwsze pąki
A może Teresko zrobić dla mnie zbliżenie multiflory? A szczególnie liści. Dostałam dziś swoją (i australis lisa) i nie wiedziałam, że liscie multiflory tak przypominają liście np. cytryny Chyba, że dostałam co innego...
Ale się u ciebie kwitnąco pięknie dzieje, moja multiflorcia była n atym samie etapie co twoja jak ja w weekend u babci pooglądałam, trzyma mnie w napięciu i nie chce otworzyć kwiatów;).
Pieprzowiec bardzo mi się podoba, ale nie chcę go, bo za często chce pić (codziennie ), ale takie wiszące doniczki,
jak najbardziej (Tereniu przyślij lubego )
Czy wykorzystałaś plastykowe osłonki ?
Aniu-neo01 bardzo miło Cię gościć zapraszam częściej Aniu-sweety specjalnie dla ciebie multiflora
Pati, na pewno twoja zaraz rozwinie kwiatuszki Iwonko lubym nie zamierzam się dzielić ale mogę Ci mojego syna podesłać Doniczki są plastikowe Ewuniu też będziesz miała takie ładne
Dziękuję I jak rozumiem do zdjęcia specjalnie umyta Śliczna - moja ma plamy z liściach z niedokładnego mycia (chyba), ale teraz dam jej spokój, by mi pączków nie zrzuciła...