Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...
Kuruj się, grzej nóżki, herbatkę z malin popijaj-na pewno wrócisz do zdrowia 

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zdjęcie - moje klimaty
Dziękuję i chętnie zobaczyłabym więcej takich fotek ale to w przyszłości... Zdrówka przede wszystkim!

- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
O! moja ulubiona różyczka.
Majeczko ,dużo zdrowia dla Twoich bliskich.

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
CUDNY !!!!!!!!!!edulkot pisze:Oczu nie mogę oderwać od tego nowego Souveniraciągle tam zaglądam i nie
zdjęcie pochodzi z http://wiki.raceme.org/dokuwiki/lysiane ... e_trelazet

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dużo zdrówka dla Was
a, Tobie Majeczko życzę, żebyś go jak najszybciej mogła posadzić u siebie i podziwiać.
Ale on jest piękny, ten souvenir.

- camellia
Ale ona jest piękna, ta dzika siewka
Jeszcze chciałam się zapytać o tę różę obok niej z ciemno różowymi pełnymi kwiatami, co to jest?

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu moje Oczęta pochodzą prosto z Anglii. Petrovic miał jesienią w swojej ofercie bo do dziś są na jego stronie, teraz pewnie wszystkie wykupione.Margo2 pisze:Spodobał mi się Souvenir de Louis Amade. Zresztą wiele z nich mi się podoba.
Twoja kolekcja to chyba bedzie jedyna w Polsce, a może i w Europie jak je wszystkie zbierzesz.
Wydrukowałam sobie ofertę Petrovicza, ale nie widzę ocząt. Ty chyba u niego kupowałaś?
Deirde napisała:
Gosiu tak ją określili na Helpie. Trudno znaleźć cokolwiek o niej ,Souvenir de McKinley - to róża portlandzka? Strasznie podobna do Cartiera ale ładny kwiat.
Ciekawa jestem jak duży krzaczek Ci urośnie.
takie zdanie znalazłam w http://www.heritagerosefoundation.org/4 ... etuals.pdfSouvenir de McKinley (Godard, 1902) is sometimes placed among the Damask Perpetuals.
Gdzie indziej piszą że
Jedno co pewne to że Perpetual a reszta pewnie sami musimy sobie dopasować.Hybrid Perpetual crossed with Hybrid Tea
Camelia napisała:
Asiu za parę lat sama dowiem się do jakiej wysokości dorasta.Pewien pan z Francji twierdzi, że Geranium dorasta do 4 mNa helpie podają 245 cm... Tylko oni tam mają strefę 8 i 9... Ciekawa jestem, ile dałaby radę u nas, chyba jeszcze nikt nie przetestował.
Z drugiej strony, Geranium ma przecież strefę 3b, więc kto wie...
Jule napisała:
Jule ja przypuszczam że większość takich zniekształconych kwiatków było spowodowane mrozami w maju, u mnie dużo róż tak miało ale ten wyraźnie był zniekształcony, a że pierwsze kwiatki mogą odbiegać od normy i to mocno to czekałam na kolejne.McKinley mnie sie widzi bardzomoze dlatego ze Cartier-a lubie. Aaaa i moj J.Cartier też mial pierwszy kwiat wlasnie taki znieksztalcony i nie za ciekawie to wygladalo ale poobrywalam mu reszte pakow - mam nadzieje, ze w tym sezonie bedzie przyjemniejszy
cdn
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie Cartier miał pierwsze kwiaty bardzo zniekszałcone, nierówne i trochę niepodobne do siebie
W późniejszym czasie pokazywał już właściwe, ale mało tego było. Liczę na to, że w tym roku w ogóle będzie lepiej-krzak wyrósł calkiem duży 

-
Ewuś tak czasami bywa.
Aguniu u nas nie było aż tak zimo a dzisiaj było na plusie ale białego nie stopiło za to w nocy będzie szklanka.
Grażynko zamówiłam sobie Zoic ale czy coś z tego będzie to nie wiadomo.
Za tego cudnego Souvenira składam Ci wielkie dzięki
Z tych co podesłałaś to jedynie do Souvenira rwie się moje

Alutka napisała:kogra pisze:A ja fundnęłam sobie aż 4 oczęta od Petrovica.
Tak mnie na nie wzięło......a mówiłam że dosyć tego chciejstwa......
Keetee napisała:
Grażynko,ja też się nie oparłam i fundnęłam sobie trzy od Petrovica. Ale będzie się działo na wiosnę, jak zaczną do nas mrugać
Dziewczyny coś nas ostatnio zaoczkowało i chyba rzeczywiście prawie w każdym ogródku będą mrugać jakieś oczęta.Majka coś mi sie widzi,ze trzeba bedzie oczuniowy watek załozyc...zamrygaja nas te oczęta
A gdzie Ty sie podziewasz, ja ledwo łażę ....zasmarkaniec jeden
Aguniu u nas nie było aż tak zimo a dzisiaj było na plusie ale białego nie stopiło za to w nocy będzie szklanka.
Grażynko zamówiłam sobie Zoic ale czy coś z tego będzie to nie wiadomo.
Za tego cudnego Souvenira składam Ci wielkie dzięki

Z tych co podesłałaś to jedynie do Souvenira rwie się moje

Majutek, nie zaglądałam chwilę, a Ty biedaku chorujesz, z całą rodziną w dodatku... ściskam serdecznie i życzę szybkiego i bezbolesnego pozbycia się choróbska
Powiem Ci, że ten Souvenir który za Tobą chodzi, wbił mnie w fotel... no takiego cuda to jeszcze nie widziałam - coś pięknego! Dlaczego nie możesz go mieć?

Powiem Ci, że ten Souvenir który za Tobą chodzi, wbił mnie w fotel... no takiego cuda to jeszcze nie widziałam - coś pięknego! Dlaczego nie możesz go mieć?
-
Tak Małgosiu to ta dzikuska, a jak Twoje siewkiMa-Do pisze:O! moja ulubiona różyczka.![]()

Asiu no właśnie sama wyrosła i nawet zimy nie były dla niej straszne. Całkiem do niej podobną znalazłam i jaką fajnistącamellia pisze:Ale ona jest piękna, ta dzika siewkaJeszcze chciałam się zapytać o tę różę obok niej z ciemno różowymi pełnymi kwiatami, co to jest?
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41144
Moja ma takie pączki
i takie grona kwiecia
Tą z tymi ciemno różowymi pełnymi kwiatami pokażę w następnym poście.
-
AgaNet pisze:CUDNY !!!!!!!!!!edulkot pisze:Oczu nie mogę oderwać od tego nowego Souveniraciągle tam zaglądam i nie
zdjęcie pochodzi z http://wiki.raceme.org/dokuwiki/lysiane ... e_trelazet
![]()
![]()
![]()
Ja też nie moge oderwać oczu !!!!
majka411 pisze:Dużo zdrówka dla Wasa, Tobie Majeczko życzę, żebyś go jak najszybciej mogła posadzić u siebie i podziwiać.
Dzięki Wam, już troszkę lepiej dzięki domowym sposobom, chemii mam dość.aguniada pisze:Majutek, nie zaglądałam chwilę, a Ty biedaku chorujesz, z całą rodziną w dodatku... ściskam serdecznie i życzę szybkiego i bezbolesnego pozbycia się choróbska![]()

Co do tego Cudnego Souvenira to chyba mi się śnił dzisiaj, takie wielkie wrażenie na mnie zrobił wczoraj.

Aguś mogę go niby sobie kupić bo jest do kupienia w http://www.rosesanciennes-talos.com/ind ... &Itemid=55 ale to po francusku , doczytałam tylko że można kupować ale trzeba do nich napisać zapytanie i może odpowiedzą czy i za ile sprzedają. Ja po francusku ani w ząb, tyle co mi Google przetłumaczy. Chyba że znajdzie się jakiś odważniak co spróbuje, ja mogę go tylko wspierać duchowo.
Ja Ci mogę (używając do tego np. jutro/pojutrze mojej koleżanki) napisać to zapytanie po francusku - chcesz?
-
Aguś byłabym Ci bardzo wdzięczna. Tylko zastanawiam się czy koszty przesyłki nie będą większe niż koszt róży.
Chyba rzucę hasło kto chce kupić róże w tej szkółce. http://www.rosesanciennes-talos.com/
Ale mam stracha bo jeszcze sama nigdzie tak nie kupowałam.
Chyba rzucę hasło kto chce kupić róże w tej szkółce. http://www.rosesanciennes-talos.com/
Ale mam stracha bo jeszcze sama nigdzie tak nie kupowałam.

- camellia
Rety, co za pąki, co za kwiaty
Dawno żadna róża mnie tak nie chwyciła za serce. Ona jest fantastyczna! Do tego piszesz, że zima jej nie straszna. Pewnie jeszcze tworzy owoce? Czy kwiaty pachną? Będę ogromnie wdzięczna za kolejne jej zdjęcia, jeśli takie posiadasz.