Ogródek pstrokaty - część II
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek pstrokaty - część II
Pisałeś że nie jesteś koneserem ,a tu proszę takie cuda .Ja mam skromniej .Kiedy uda mi się wychodować hortensje,
begonie,pelargonie to jestem szczęśliwa.Teraz zawilce i jaskry mnie opętały Jestem w stresie z tą nauką,jeszcze
foto aparat opanować muszę.Wnuki czasu mają mało,a jak co ,ty babciu nie rozumiesz ?to takie proste.
.
begonie,pelargonie to jestem szczęśliwa.Teraz zawilce i jaskry mnie opętały Jestem w stresie z tą nauką,jeszcze
foto aparat opanować muszę.Wnuki czasu mają mało,a jak co ,ty babciu nie rozumiesz ?to takie proste.

Zapraszam janka53.Moje początki. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Napisałam na pw, gdzie widziałam przylaszczki, ale powyżej Iwona-trillium kupiła w podobnej cenie
Urdzika dotąd nie hodowałam, jakoś nie trafił się, w ręce nie wpadł albo kasy nie starczyło...Za to dobrze rośnie kulnik 

- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Napisz mi namiary na przylaszczki jeśli możeszewamaj66 pisze:Napisałam na pw, gdzie widziałam przylaszczki, ale powyżej Iwona-trillium kupiła w podobnej cenieUrdzika dotąd nie hodowałam, jakoś nie trafił się, w ręce nie wpadł albo kasy nie starczyło...Za to dobrze rośnie kulnik
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28

....ja niestety jego nie znałam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Urdzik przepiękny, uwielbiam takie maleństwa. Niestety jeszcze na niego nie trafiłam, ale mam nadzieję, że mi się uda w najbliższej przyszłości 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Urdzik miała 2 razy, nie kocha mnie, to chyba wina pH gleby. 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Janku pospacerowałam po twoim ogrodzie aż nogi bolą i wzrosła lista zakupowa,dzika rabata urocza tak jak całe otoczenie a skalniak szczególnie,dopatrzeć na nim wszystko potrzeba trochę czasu,jeśli pozwolisz będę częstym gościem 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Jakaś bura należy mi się.Gości dużo a mnie o wikingach czytać zachciało się.
Troszkę o urdziku.E.Radziul pisze,że "powinien rosnąć w próchnicznym,stale wilgotnym podłożu zawierającym trochę grubego
żwiru lub kamieni o różnej wielkości.Odczyn powinien być lekko zasadowy.Stanowisko słoneczne lub nieznacznie ocienione od
strony południowej".Dalej pisze,że spełnienie tych warunków wcale nie oznacza powodzenia w uprawie i nawet nie wiadomo
dlaczego.Moje rośliny mają już trochę lat i w ubiegłym roku niezbyt obficie kwitły.Może dlatego,że nigdy nie były dzielone a
może dlatego,że tak chciały.Szkółki mają już inne odmiany / mój karpacki/.Czy są też tak grymaśne ?.Evastyl ma cały
łan i jej pomysł prezentowania tych krasoludków zamierzam w tym roku mieć.Ale muszę dokupić.

Troszkę o urdziku.E.Radziul pisze,że "powinien rosnąć w próchnicznym,stale wilgotnym podłożu zawierającym trochę grubego
żwiru lub kamieni o różnej wielkości.Odczyn powinien być lekko zasadowy.Stanowisko słoneczne lub nieznacznie ocienione od
strony południowej".Dalej pisze,że spełnienie tych warunków wcale nie oznacza powodzenia w uprawie i nawet nie wiadomo
dlaczego.Moje rośliny mają już trochę lat i w ubiegłym roku niezbyt obficie kwitły.Może dlatego,że nigdy nie były dzielone a
może dlatego,że tak chciały.Szkółki mają już inne odmiany / mój karpacki/.Czy są też tak grymaśne ?.Evastyl ma cały
łan i jej pomysł prezentowania tych krasoludków zamierzam w tym roku mieć.Ale muszę dokupić.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Mam też problemy z psi zębami , zakwitły mi tylko raz białe i żółte , różowe wcale .
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
I pozostałe tematy.
Tajko- No cóż.O przylaszczkach japońskich nic nie wiedziałem.Sprzedający informował tylko,że mają wymagania jak
nasza,pospolita.Nie przyszło mi do głowy pytać jak mają spędzać zimę.Teraz kupując nieznane rośliny zawsze pytam i słyszę,że
" u mnie rosną na polu".
Iwona- Dotarłem i ja do tego miejsca.
Janeczka- Nie przejmuj się.Moja córcia miała pretensje do mnie,że w jej samochodzie zamarzł płyn do spryskiwacza.
Tymczasem okazało się,że zbiornik był pusty.Nawet nie wiedziała gdzie ten zbiornik jest.Postaw wnuczka przy kuchni.
Ewa- Kulnik u mnie rośnie szybko tylko nie kwitnie.No i też nie wiem dlaczego a nic nie mówi.Masz receptę?.
Mario- Furtka do pstrokatego otwarta cały czas.Możesz chodzić gdzie chcesz.Goście zawsze mile widziani.

-- Śr 16 sty 2013 16:27 --
Genia- Białych nie miałem.Zólte wszystkie zmarzły.Kilka nowych posadziłem.Z różowymi pogodziłem się,że nie będą
kwitły ale mają ładne liście więc je nie wyrzucę.
Tajko- No cóż.O przylaszczkach japońskich nic nie wiedziałem.Sprzedający informował tylko,że mają wymagania jak
nasza,pospolita.Nie przyszło mi do głowy pytać jak mają spędzać zimę.Teraz kupując nieznane rośliny zawsze pytam i słyszę,że
" u mnie rosną na polu".
Iwona- Dotarłem i ja do tego miejsca.
Janeczka- Nie przejmuj się.Moja córcia miała pretensje do mnie,że w jej samochodzie zamarzł płyn do spryskiwacza.
Tymczasem okazało się,że zbiornik był pusty.Nawet nie wiedziała gdzie ten zbiornik jest.Postaw wnuczka przy kuchni.
Ewa- Kulnik u mnie rośnie szybko tylko nie kwitnie.No i też nie wiem dlaczego a nic nie mówi.Masz receptę?.
Mario- Furtka do pstrokatego otwarta cały czas.Możesz chodzić gdzie chcesz.Goście zawsze mile widziani.
-- Śr 16 sty 2013 16:27 --
Genia- Białych nie miałem.Zólte wszystkie zmarzły.Kilka nowych posadziłem.Z różowymi pogodziłem się,że nie będą
kwitły ale mają ładne liście więc je nie wyrzucę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kulnik posadziłam i zapomniałam, następnego roku kwitł. Mogę powiedzieć, że u mnie rośnie na polu...
Gleba jest raczej ciężka, rozluźniałam piaskiem, ale mimo wszystko jest dosyć wilgotno, słońca także dużo-wszystko.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Moje psi zęby też mają kaprysy,ale nie wyrzucam
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Janku jak furtka otwarta i gości zapraszasz to mogą przyjść z.....saperką