Mój piękny ogród - anulka 2008 r.
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czosnek
Witaj Anulko roślinki masz piękne, jeżeki chodzi o czosnek to on się dzieli ja miałam dwa w zeszłym roku a w tym mam cztery czy pięć.Ich nie trzeba wykopywać będą się rozrastać. Bardzo ładnie wygląda jak go zetniesz po przekwitnieńciu pod koniec dojrzewania nasion i wstawisz do wazonu bez wody wygląda odjazdowo ,a nasionka i tak dojrzeją, pozdrawiam Halina
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Dorotko,Ewciu,Grazynko dziękuję za odwiedziny.Miło mi Was goscić
Ewo -daisy rekordu liliowego u mnie nie będzie ,bo Ewkapaw wkleiła swoje lilie ,które mają więcej pączków.Wydaje mi się ,ze ten rok dla lilii będzie dobry.
Roslinka o którą pytasz to Sanguisorba obtusa.taka jest nazwa na etykiecie.Jest to bylina i powiem szczerze ,ze nie widziałam jej więcej w sprzedazy.Ładnie zimuje i nawet dośc szybko się rozrasta.
' Izabello ten liliowiec to Double River Wye.Mam go od wiosny i juz kwitnie
Halinko bardzo dziękuję za informacje o czosnku.Własnie się zastanawiałam co z nim zrobić?.Nasion nie będę zbierała tylko kupię mu do towarzystwa jeszcze jedna cebulę.
Jeszcze raz dzięki

Ewo -daisy rekordu liliowego u mnie nie będzie ,bo Ewkapaw wkleiła swoje lilie ,które mają więcej pączków.Wydaje mi się ,ze ten rok dla lilii będzie dobry.
Roslinka o którą pytasz to Sanguisorba obtusa.taka jest nazwa na etykiecie.Jest to bylina i powiem szczerze ,ze nie widziałam jej więcej w sprzedazy.Ładnie zimuje i nawet dośc szybko się rozrasta.
' Izabello ten liliowiec to Double River Wye.Mam go od wiosny i juz kwitnie

Halinko bardzo dziękuję za informacje o czosnku.Własnie się zastanawiałam co z nim zrobić?.Nasion nie będę zbierała tylko kupię mu do towarzystwa jeszcze jedna cebulę.
Jeszcze raz dzięki

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co to za różyczka na ostatnim zdjęciu ? To mój ulubiony zestaw kolorów.
Podziwiam też twoje ismenki. Pięknie kwitną.
Czy zakwitł już jakiś liliowiec z tych kupionych w tym roku oprócz tego żółtego ?
Podziwiam też twoje ismenki. Pięknie kwitną.
Czy zakwitł już jakiś liliowiec z tych kupionych w tym roku oprócz tego żółtego ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ANIU - róże super , piękne kolory .
Czy ismenę wykopujesz na zimę , bo jeśli się dobrze orientuję to należy wykopywać .
Czy ismenę wykopujesz na zimę , bo jeśli się dobrze orientuję to należy wykopywać .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- anulka
- Przyjaciel Forum
Anitko własnie taka zurawka jest dla Ciebie
Danusiu podlewam od czasu do czasu florowitem.Mam taki zbiorniczek ,gdzie się wlewa nawóz i łączy z wężem.Podlewajac podlewam jednoczesnie z nawozem.Jest to duze udogodnienie.Myslę tez ,ze pogoda jest sprzyjajaca dla roslin.Co prawda upały ,ale jak się podlewa to efekty są
Elzbietko miło ,ze wpadłaś
Tak te białe cudnosci to ismeny.Dostałam je w prezencie od Paco
Na zimę trzeba je wykopac i przeniesc do pomieszczenia o temp.15 stopni.Ciekawa jestem czy mi się uda je przezimować?
Trzykrotkę mam jeszcze fioletową i białą.Jak reflektujesz to daj sygnał
Ewciu o ismenie juz napisałam.Jestem zachwycona tymi kwiatami.Bardzo długo się trzymają.
Nareszcie spadło trochę deszczu

Danusiu podlewam od czasu do czasu florowitem.Mam taki zbiorniczek ,gdzie się wlewa nawóz i łączy z wężem.Podlewajac podlewam jednoczesnie z nawozem.Jest to duze udogodnienie.Myslę tez ,ze pogoda jest sprzyjajaca dla roslin.Co prawda upały ,ale jak się podlewa to efekty są

Elzbietko miło ,ze wpadłaś

Tak te białe cudnosci to ismeny.Dostałam je w prezencie od Paco

Na zimę trzeba je wykopac i przeniesc do pomieszczenia o temp.15 stopni.Ciekawa jestem czy mi się uda je przezimować?
Trzykrotkę mam jeszcze fioletową i białą.Jak reflektujesz to daj sygnał

Ewciu o ismenie juz napisałam.Jestem zachwycona tymi kwiatami.Bardzo długo się trzymają.
Nareszcie spadło trochę deszczu

- anulka
- Przyjaciel Forum
AlcaM
te pomaranczowe kwiatki to pełnik.Kupiłam go w ogrodnictwie za 4 zł.Jest bardzo ładny a szczególnie jego kolor przyciaga wzrok
Witaj Grazynko!
Miło mi Ciebie goscić.Cieszę się ,ze Michas jest taki fajny chłopak i zdrowo się chowa
Widzę ,ze dajesz sobie swietnie radę ze wszystkim i nawet na ogród masz czas.Moze wpadniesz kiedys jadąc nad morze do mnie na działkę?Zapraszam
te pomaranczowe kwiatki to pełnik.Kupiłam go w ogrodnictwie za 4 zł.Jest bardzo ładny a szczególnie jego kolor przyciaga wzrok

Witaj Grazynko!
Miło mi Ciebie goscić.Cieszę się ,ze Michas jest taki fajny chłopak i zdrowo się chowa

Widzę ,ze dajesz sobie swietnie radę ze wszystkim i nawet na ogród masz czas.Moze wpadniesz kiedys jadąc nad morze do mnie na działkę?Zapraszam